Παραλήρημα από όλο τον «προοδευτικό» κόσμο για τον Πάπα Φραγκίσκο που πέθανε. Ο «Πάπας των φτωχών» - όπως ονομάστηκε - αφήνει τα εγκόσμια με ύμνους για τις θέσεις του υπέρ των μεταναστών και προσφύγων, ενάντια στην «κοινωνική ανισότητα» και για την «υπεράσπιση της ειρήνης». Η αλήθεια είναι βέβαια ότι ο συγκεκριμένος ήταν επιλογή της Ρω... Περισσότερα
Xριστουγεννιάτικη εκδήλωση σήμερα στο Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας
από Η Άλλη Άποψη
Οι Φίλοι του Πολυκεντρικού Μουσείου των Αιγών και του Δικτύου του και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας συνδιοργανώνουν με την Κίνηση Πολιτών Κυριώτισσας την χριστουγεννιάτικη εκδήλωση «Ο Σαϊτσής – το Πνεύμα των Χριστουγέννων επιστρέφει στην πόλη», την Τετάρτη 21/12 (ώρα 8 μ.μ.) στο Βυζαντινό Μουσείο της Βέροιας.
Πρόκειται για μια σύνθετη γιορτινή δράση, στην οποία οι κάτοικοι της γειτονιάς και οι φίλοι της Κίνησης Πολιτών, τραγουδώντας τα κάλαντα και κουβαλώντας χριστουγεννιάτικα λάβαρα, διασχίζουν τα στενά της Κυριώτισσας, για να καταλήξουν στο Βυζαντινό Μουσείο της Βέροιας, όπου θα ακουστεί η απαγγελία χριστουγεννιάτικων κειμένων και θα προβληθεί η ταινία «Ο Σαϊτσής» (παραγωγή: Κίνηση Πολιτών Κυριώτισσας), το σενάριο της οποίας βασίζεται σε μια παλιά βεροιώτικη χριστουγεννιάτικη ιστορία που διέσωσε η αείμνηστη Βούλα Χατζίκου.
Σας προσκαλούμε να νοιώσετε τα Χριστούγεννα αλλιώς… Βεροιώτικα…