Παρασκευή, 18 Ιούν, 2021

  • Πασαρέλα...
  •  «Ο ρόλος της ηγεσίας στην επικοινωνία» διαδικτυακό σεμινάριο με ελεύθερη συμμετοχή
  • Ζεστό χρήμα και αντιλαϊκά μέτρα για λογαριασμό του κεφαλαίου από τις εκταμιεύσεις...
  •  ΝΑΟΥΣΑ: Με αγωνιστική παρέμβαση μπήκε νέος φραγμός στα σχέδια εγκατάστασης δικτύου ανεμογεννητριών στο Βέρμιο
  • ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ: Να ληφθούν μέτρα για τους πρώην στάβλους στο Δήμο Βέροιας που έχουν μετατραπεί σε εστία μόλυνσης
  • Αρση περιοριστικών μέτρων
Πασαρέλα...1  «Ο ρόλος της ηγεσίας στην επικοινωνία» διαδικτυακό σεμινάριο με ελεύθερη συμμετοχή2 Ζεστό χρήμα και αντιλαϊκά μέτρα για λογαριασμό του κεφαλαίου από τις εκταμιεύσεις...3  ΝΑΟΥΣΑ: Με αγωνιστική παρέμβαση μπήκε νέος φραγμός στα σχέδια εγκατάστασης δικτύου ανεμογεννητριών στο Βέρμιο4 ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ: Να ληφθούν μέτρα για τους πρώην στάβλους στο Δήμο Βέροιας που έχουν μετατραπεί σε εστία μόλυνσης5 Αρση περιοριστικών μέτρων6

Το Σχόλιο της Ημέρας

«Πράσινο φως» για μαζικές απολύσεις ως το τέλος του χρόνου

Σε κερκόπορτα για μαζικές απολύσεις εργατοτεχνιτών μέχρι το τέλος του χρόνου μετατρέπει τη διάταξη για εξομοίωση της αποζημίωσης απόλυσης με αυτή των υπαλλήλων η κυβέρνηση μέσα από σχετική τροπολογία που πρόσθεσε στα μουλωχτά λίγο πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου.Συγκεκριμένα, με διάταξη που μπήκε στις μεταβατικές διατάξεις η κυβέρν... Περισσότερα

76 χρόνια μετά...

από Η Άλλη Άποψη
76 χρόνια μετά...

76 χρόνια τώρα, η 9η Μάη 1945 έχει καταγραφεί στην ιστορία ως ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών. Είναι η μέρα που ο φασιστικός άξονας Γερμανίας - Ιταλίας - Ιαπωνίας ηττήθηκε και ο Β΄ Παγκόσμιος πόλεμος έληξε με την άνευ όρων παράδοση της ναζιστικής Γερμανίας. Ήταν ο πιο αιματηρός πόλεμος που γνώρισε η ανθρωπότητα, με 50 εκατομμύρια νεκρούς και ανυπολόγιστες υλικές καταστροφές. Σ' αυτήν τη νίκη υπήρξε καθοριστικός ο ρόλος της Σοβιετικής Ένωσης. Η προσφορά του σοβιετικού λαού, του σοβιετικού κράτους και του Κόκκινου Στρατού, καταγράφτηκε οριστικά και αμετάκλητα ως αθάνατη εποποιία. Επίσης τη δική τους συμβολή είχαν και τα εθνικοαπελευθερωτικά και αντιφασιστικά κινήματα των καπιταλιστικών χωρών.

Οι απόστρατοι της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ), εμπνεόμαστε από τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη! Τιμάμε όλους όσους αγωνίστηκαν, θυσιάστηκαν, βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν, όλους όσους έδρασαν με κάθε τρόπο ενάντια στο ναζιστικό – φασιστικό ιμπεριαλιστικό "Άξονα" Γερμανίας - Ιταλίας - Ιαπωνίας και των συμμάχων τους.

Εμπνεόμαστε, διδασκόμαστε από την ηρωική αντίσταση του Λαού μας, του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ για την Λευτεριά.

Ο Β’ Παγκόσμιος πόλεμος διήρκησε 2.194 μέρες, και κάλυψε 22 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα γης. Περισσότεροι από 20 εκατομμύρια ήταν οι νεκροί της Σοβιετικής Ένωσης. Αντίστοιχα, οι νεκροί της Βρετανίας έφτασαν τις 375 χιλιάδες και των ΗΠΑ τις 405 χιλιάδες. Στη διάρκεια του πολέμου, οι νεκροί από τον ελληνικό πληθυσμό έφτασαν συνολικά τις 405 χιλιάδες (θάνατοι από την πείνα, εκτελεσμένοι, νεκροί του ελληνοϊταλικού και ελληνογερμανικού πολέμου, χιλιάδες που εξοντώθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης).

Το πολιτικό κατεστημένο της ιμπεριαλιστικής ΕΕ, μετά τις ανατροπές στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες, ανακήρυξε την 9η Μάη -μέρα Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών- ως "μέρα της Ευρώπης". 

Η ΕΕ, ταυτίζοντας τον εαυτό της με την Ευρώπη, στοχεύει να σβήσει από την ιστορική μνήμη, από τη συνείδηση του λαού και της νεολαίας, την ανεξάντλητη δύναμη των λαών που, μπορούν να συντρίψουν τον φαινομενικά πανίσχυρο αντίπαλό τους. Και αυτό δεν είναι τυχαίο. Γιατί το πιο σημαντικό αποτέλεσμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ήταν οι θεμελιακές αλλαγές στον παγκόσμιο συσχετισμό των δυνάμεων υπέρ της ΕΣΣΔ και των φιλειρηνικών κινημάτων . Όλα αυτά θέλουν να σβήσουν από την ιστορική μνήμη και ανέλαβαν έργο οι πλαστογράφοι της Ιστορίας, που έχουν εκκολαφθεί από τα ιμπεριαλιστικά επιτελεία.

Την τακτική της ΕΕ, ακολουθεί και η ελληνική κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και οι προηγούμενες των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, συγχέοντας σκόπιμα και ανιστόρητα την επέτειο της Αντιφασιστικής Νίκης με την "ημέρα της Ευρώπης". Είναι χρέος όλων μας, να αντιπαλέψουμε αυτή την προπαγάνδα. Ο φασισμός, σε όποια έκδοση και μορφή αν εμφανίζεται, ήταν είναι και θα είναι, ο θανάσιμος εχθρός της ειρήνης. Είναι γέννημα - θρέμμα του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος. Είναι η μήτρα που γεννά τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, όπως και ο Α’ ήταν απόρροια των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για το ξαναμοίρασμα των αγορών, που οξύνθηκαν σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης. Σήμερα 76 χρόνια μετά την Αντιφασιστική Νίκη, οι κίνδυνοι ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου όλο και μεγαλώνουν! ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, Ρωσία, Κίνα και άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα ανταγωνίζονται μεταξύ τους, επιδιώκοντας το μοίρασμα των αγορών, τις πηγές υδρογονανθράκων και τους δρόμους μεταφοράς τους. Απαιτείται διαρκής επαγρύπνηση των λαών!

Η χώρα μας, με ευθύνη της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, έχει ευθυγραμμιστεί με τους επικίνδυνους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο πλαίσιο του ανταγωνισμού τους με άλλες καπιταλιστικές χώρες. Βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των επικίνδυνων αυτών σχεδίων, έχοντας μετατραπεί ολόκληρη σε αμερικανοΝΑΤΟική βάση και με την αποστολή Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές πολεμικές επιχειρήσεις και ασκήσεις εκτός συνόρων.

Απαιτούμε:

Καμιά εμπλοκή της χώρας σε ιμπεριαλιστικά σχέδια και πολέμους.

Να κλείσει η βάση της Σούδας και κάθε άλλη αμερικανοΝΑΤΟική βάση στη χώρα.

Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Η Αντιφασιστική Νίκη της 9ης Μάη 1945 δεν παραχαράσσεται, ούτε μπορεί να σβηστεί από την λαϊκή μνήμη! Θυμίζει στους παλιούς τα δεινά του πολέμου και διδάσκει στους νέους, την αξία του αγώνα, ενάντια στις αιτίες που προκαλούν τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, ώστε η ανάγκη των λαών για ειρήνη να γίνει πραγματικότητα. Ας μη διαφεύγει, όμως σε κανένα, ότι οι ίδιοι που κλέβουν τον ιδρώτα κάθε λαού σε συνθήκες ειρήνης, είναι οι ίδιοι που τον στέλνουν στον πόλεμο για να σκοτωθεί για τα συμφέροντά τους.

Η Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη εμπνέει τους λαούς, και τους διδάσκει πίστη στη δύναμή τους.


Έχει διαβαστεί 316 φορές

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 17 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Πέμπτη, 03 Ιουνίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 13 ως 25 °C
Άνεμος ΒΑ 2 μποφόρ

Παρασκευή, 04 Ιουνίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 13 ως 26 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 211 επισκέπτες και 0 μέλη.