Παρασκευή, 09 Δεκ, 2022

  • Διεγράφη απο το ΠΑΣΟΚ η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή
  • ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ 16ΧΡΟΝΟ: Να σταματήσει η προσπάθεια συγκάλυψης και να αποδοθεί δικαιοσύνη
  • Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο που επικυρώνει το «ουδείς εξαιρείται» των παρακολουθήσεων
  • Δήμος Νάουσας: Μήνυση κατά αγνώστων για τη θανάτωση αδέσποτων
  • Βέροια:ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ
  • Τάσος Μπαρτζώκας: Ριζικές, τολμηρές και υπεύθυνες αλλαγές προς όφελος της εθνικής ασφάλειας!
Διεγράφη απο το ΠΑΣΟΚ η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή1 ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ 16ΧΡΟΝΟ: Να σταματήσει η προσπάθεια συγκάλυψης και να αποδοθεί δικαιοσύνη2 Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο που επικυρώνει το «ουδείς εξαιρείται» των παρακολουθήσεων3 Δήμος Νάουσας: Μήνυση κατά αγνώστων για τη θανάτωση αδέσποτων4 Βέροια:ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ5 Τάσος Μπαρτζώκας: Ριζικές, τολμηρές και υπεύθυνες αλλαγές προς όφελος της εθνικής ασφάλειας!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ρεκόρ στρατιωτικών δαπανών από τα κράτη της ΕΕ το 2021

Οι ευρωπαϊκές στρατιωτικές δαπάνες ξεπέρασαν τα 200 δισ. ευρώ το 2021 για πρώτη φορά, ανακοίνωσε χτες ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Αμυνας (ΕΟΑ) και αναλογούσαν στο 1,5% του ΑΕΠ των 26 χωρών - μελών του ΕΟΑ.Καθώς μάλιστα τα στοιχεία αφορούν την περίοδο πριν την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, δείχνουν τη διαχρο... Περισσότερα

Αγώνας, όχι «συμβίωση»!

από Η Άλλη Άποψη
Αγώνας, όχι «συμβίωση»!

Κατά 22% αυξήθηκαν την περασμένη βδομάδα τα κρούσματα κορονοϊού και κατά 31% οι νοσηλείες στα νοσοκομεία, επιβεβαιώνοντας ότι η πανδημία παραμένει απειλή για τον λαό. Με τους ειδικούς να προειδοποιούν για ένα επόμενο κύμα, με μεταλλάξεις του ιού τις οποίες ενδεχομένως να μην καλύπτουν ούτε τα εμβόλια, η κυβέρνηση αναμασά το «να μάθουμε να συμβιώνουμε με τον κορονοϊό», αποθεώνοντας την ατομική ευθύνη.

Ο λαός παραμένει ανυπεράσπιστος, χωρίς καμία αναβάθμιση της επιδημιολογικής επιτήρησης, καμία ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, κανένα μέτρο ουσιαστικής προστασίας στους βασικούς «κρίκους» μετάδοσης, όπως είναι τα σχολεία, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και οι μεγάλοι χώροι εργασίας.

Η κυνική δικαιολογία ότι οι θάνατοι παραμένουν στους δέκα περίπου τη μέρα, με υψηλή διάμεση ηλικία, και ότι οι νοσηλείες είναι προς το παρόν «διαχειρίσιμες» από τα νοσοκομεία, πρέπει να εξοργίσει, να πεισμώσει, να κινητοποιήσει.

Τι σημαίνει για τον λαό «να μάθει να συμβιώνει με τον κορονοϊό»; Σημαίνει να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι 80 και 100 θάνατοι κάθε βδομάδα «δεν είναι και τίποτα σπουδαίο»! Αρα και οι 33.200 θάνατοι που έχουν καταγραφεί από την αρχή της πανδημίας.

Σημαίνει να ανέχεται την ταλαιπωρία «μέχρι τελικής πτώσεως» στις ουρές των δημόσιων νοσοκομείων, ειδικά όταν η πανδημία «φουντώνει».

Γιατί μπορεί η αύξηση των κρουσμάτων να μην αποτυπώνεται ακόμα σε νοσηλείες, οδηγεί όμως χιλιάδες περισσότερους στις «ξεδοντιασμένες» δομές Υγείας, όπου τα εξωτερικά ιατρεία μετατρέπονται καθημερινά σε μιας νόσου.

Σημαίνει να μάθει να δουλεύει άρρωστος χωρίς να διαμαρτύρεται. Να επιστρέφει στη δουλειά χωρίς να έχει αναρρώσει, ακόμα και με θετικό τεστ (!), αρκεί να περάσει το πενθήμερο της καραντίνας.

Σημαίνει ότι μια οικογένεια θα σηκώσει μόνη της το βάρος των ελέγχων και επανελέγχων για το παιδί που νόσησε στο σχολείο, αφού δεν υπάρχει καμία κρατική πρόνοια για δωρεάν τεστ. Και ότι ο γονιός θα πρέπει να γίνει «Τιραμόλα» για να φροντίσει το παιδί, καθώς δεν υπάρχει καμία ειδική άδεια που να τον καλύπτει στη δουλειά του.

Τι άλλο σημαίνει «να μάθουμε να συμβιώνουμε με τον κορονοϊό»;

Σημαίνει να αποδεχτεί ο λαός ότι η προστασία της υγείας του από το κράτος φτάνει μέχρι εκεί που επιτρέπουν οι «αντοχές της οικονομίας», ενώ σήμερα υπάρχουν οι δυνατότητες και τα μέσα για έγκαιρη πρόληψη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της πλειοψηφίας των ασθενειών.

Οτι «κανονικότητα» είναι οι τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και υποδομών στο δημόσιο σύστημα Υγείας, που οι επιπτώσεις τους σε υγειονομικούς και ασθενείς πολλαπλασιάζονται σε «έκτακτες» συνθήκες, όπως στην έξαρση της πανδημίας.

Οτι «δουλειά» των ιδιωτών της Υγείας είναι να μετράνε κέρδη, όπως έκαναν και σε όλες τις προηγούμενες φάσεις έξαρσης της πανδημίας: Δεν «κονόμησαν» μόνο από τα εκατομμύρια διαγνωστικά τεστ και τα αυξημένα νοσήλια, αλλά και από τις «χρυσές δουλειές» στον τομέα της περίθαλψης και αποκατάστασης ασθενών με long COVID, που αναδεικνύεται σε νέο πεδίο κερδοφόρας επιχειρηματικής δράσης.

Με όλα αυτά ο λαός όχι μόνο δεν πρέπει «να μάθει να συμβιώνει», αλλά να στείλει μήνυμα ότι η κοροϊδία και η πρόκληση επιστρέφονται, διεκδικώντας μέτρα για ουσιαστική προστασία της υγείας του από την πανδημία, από κοινού υγειονομικοί, εργαζόμενοι, γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές, βιοπαλαιστές.

Ούτε να ανεχτεί το ...«πλασέμπο»* των άλλων κομμάτων, ειδικά του ΣΥΡΙΖΑ, που σερβίρει το «γενόσημο» της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής, με χρηματοδότη το Ταμείο Ανάκαμψης, στηρίζοντας τις ΣΔΙΤ και άλλες βασικές πτυχές της πολιτικής εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της Υγείας.

Ανακούφιση ο λαός θα βρει μόνο με αγώνα για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας με μέσα και προσωπικό, αύξηση της χρηματοδότησης στο ύψος των πραγματικών αναγκών.

Η «γιατρειά» βρίσκεται στην πάλη για να απαλλαγεί ο λαός από τον βραχνά της Υγείας - εμπόρευμα, που συνθλίβει τις ανάγκες των πολλών για τα κέρδη των λίγων. Για δημόσια, σύγχρονη, καθολική και δωρεάν Υγεία - Πρόνοια, με έμφαση στην πρόληψη, στο πλαίσιο μιας άλλης εξουσίας, που θα κινητοποιεί το έμπειρο υγειονομικό δυναμικό, τα επιτεύγματα της ιατρικής επιστήμης, της τεχνολογίας και της τεχνικής, για την ευημερία του λαού.

*εικονικό φάρμακο


Έχει διαβαστεί 187 φορές
Καμιά αναμονή!
Προηγούμενο άρθρο
Καμιά αναμονή!

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Συννεφιασμένος
Συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 11 °C
Άνεμος Ν 1-2 μποφόρ

Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου

Συννεφιασμένος
Συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 11 ως 16 °C
Άνεμος ΝΔ 0-2 μποφόρ

Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου

Συννεφιασμένος
Συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 13 ως 16 °C
Άνεμος ΝΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 1094 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)