Τετάρτη, 21 Φεβ, 2024

  • Το τέλος του Εθνικού συστήματος υγείας!
  •  Στον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής κ. Ανδρέας Καλογερόπουλος
  • ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ: Καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση της πλειοψηφίας της ΝΔ να «κλείσουν» οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη
  • Απεργιακή ανακοίνωση Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ημαθίας
  • Μία συνέντευξη από «καρδιάς» με τον Γιώργο Ξ. Τροχόπουλο: «Τράβηξα πολύ κουπί, όταν ασχολούμαι με κάτι αφιερώνομαι ολοκληρωτικά σ’αυτό»
  • Δεν εγκρίθηκε η πρόταση αποπομπής από την Κνεσέτ του κομμουνιστή βουλευτή Ο. Κασίφ
Το τέλος του Εθνικού συστήματος υγείας!1  Στον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής κ. Ανδρέας Καλογερόπουλος2 ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ: Καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση της πλειοψηφίας της ΝΔ να «κλείσουν» οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη3 Απεργιακή ανακοίνωση Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ημαθίας4 Μία συνέντευξη από «καρδιάς» με τον Γιώργο Ξ. Τροχόπουλο: «Τράβηξα πολύ κουπί, όταν ασχολούμαι με κάτι αφιερώνομαι ολοκληρωτικά σ’αυτό»5 Δεν εγκρίθηκε η πρόταση αποπομπής από την Κνεσέτ του κομμουνιστή βουλευτή Ο. Κασίφ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αγώνας όλων!

Αγώνας όλων!

Με τα τρακτέρ τους και κάθε άλλο μέσο, οι αγρότες κατεβαίνουν σήμερα στην Αθήνα και κλιμακώνουν τον δίκαιο αγώνα τους, που συμπληρώνει έναν μήνα στα μπλόκα, χώρια οι κινητοποιήσεις πριν από αυτά.Χιλιάδες λαού - εργαζόμενοι, βιοπαλαιστές και νεολαία - ετοιμάζονται να τους υποδεχτούν, συμμετέχοντας μαζικά στις προσυγκεντρώσεις των σωματε... Περισσότερα

ΑΓΟΡΑ 18 ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ «RAFALE»

από Η Άλλη Άποψη
ΑΓΟΡΑ 18 ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ «RAFALE»

Την Ειδική Διαρκή Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής για την αγορά 18 αεροσκαφών «Rafale » από τη Γαλλία ενημέρωσε χτες ο υπουργός Αμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι το συνολικό κόστος των αεροσκαφών από τα οποία τα έξι είναι καινούργια, και δώδεκα μεταχειρισμένα, ανέρχεται σε 1,92 δισ. ευρώ (χωρίς κρατήσεις), ενώ θα δοθούν άλλα 400 εκατ. ευρώ (χωρίς κρατήσεις) για τα απαραίτητα όπλα τους, τα οποία περιλαμβάνουν κατευθυνόμενα βλήματα «METEOR» καθώς και τις απαραίτητες αναβαθμίσεις υπαρχόντων βλημάτων, προκειμένου να μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα νέα αεροσκάφη («MICA», «SCALP», «EXOCET»).

Η παραλαβή των πρώτων έξι μεταχειρισμένων αεροσκαφών αναμένεται 6 μήνες μετά την υπογραφή της σύμβασης, δηλαδή περίπου τον Ιούνη του 2021, ενώ η παραλαβή και των επόμενων θα γίνει σταδιακά έως το καλοκαίρι του 2023. Ακόμα αναμένεται ότι καταρχήν 4 πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας στις αρχές του 2021 θα μεταβούν στη Γαλλία κ.ο.κ.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης, από την πλευρά του ΚΚΕ, τοποθετήθηκε ο βουλευτής Νίκος Παπαναστάσης από τον οποίο αναδείχτηκε ότι υπάρχει συσσωρευμένη εμπειρία για το τι σημαίνει κυνήγι εξοπλισμών και πως ο ανταγωνισμός αυτός δεν έχει τέλος και αρχή.

Επισημάνθηκε ότι μπορεί μια χώρα να αγοράσει σήμερα ένα σύγχρονο οπλικό σύστημα και αύριο που ο δυνητικός της αντίπαλος αγοράσει ένα πιο σύγχρονο να είναι άχρηστο ή σημαντικά υποβαθμισμένο. Ο κύκλος των εξοπλισμών, σε καθεστώς ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, πρόσδεσης σε λυκοσσυμαχίες όπως του ΝΑΤΟ δεν έχει τέλος. Απ' αυτήν την ατέρμονη διαδικασία, μόνοι κερδισμένοι είναι οι βιομηχανίες παραγωγής πολεμικού υλικού και φυσικά το ΝΑΤΟ, που βλέπει την ΝΑ πτέρυγά του να γιγαντώνεται και να γίνεται πιο αποτελεσματική στην περικύκλωση της Ρωσίας κι αυτό με τον ιδρώτα του ελληνικού λαού.

Από την πλευρά του Ν. Παπαναστάση σημειώθηκε ότι ο αντίλογος του ΚΚΕ πρέπει να γίνεται σεβαστός, γιατί εκφράζει τις αγωνίες αλλά και τη θέληση του λαού μας. Τα εξοπλιστικά αυτά προγράμματα, πέραν των άλλων, υπονομεύουν και το μέλλον των επερχόμενων γενεών.

Τονίστηκε ότι θα πρέπει να αναρωτηθεί ο καθένας, γιατί η Ελλάδα με τα πολεμικά της αεροσκάφη, αστυνομεύει τους Βαλκανικούς ουρανούς; Τι αποστολή έχει δοθεί στους Ελληνες πιλότους; Η απάντηση είναι ότι εκτελούν ΝΑΤΟικές διαταγές. Διαταγές περικύκλωσης της Ρωσίας, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού της με τις ΗΠΑ, για την προώθηση και απ' τους δύο των συμφερόντων των μονοπωλίων τους.

Από τον Ν. Παπαναστάση επισημάνθηκε ότι οι θέσεις του ΚΚΕ σ' αυτόν τον τομέα είναι αποτέλεσμα μακρόχρονης εμπειρίας. Οι εθνικιστικές φωνές που στηλίτευσαν τη στάση του ΚΚΕ που καταψήφισε τις αμυντικές δαπάνες στη συζήτηση του προϋπολογισμού, είναι γελοιότητες.

Σημειώθηκε ότι με δεδομένη την υποχρέωση να προμηθεύεται η Ελλάδα οπλικά συστήματα που εντάσσονται επιχειρησιακά στον συνολικό σχεδιασμό του ΝΑΤΟ κι όχι καθ' ολοκληρία στη στήριξη της προάσπισης της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων, ο λαός πληρώνει πανάκριβα συστήματα που δεν πληρούν τις απαιτήσεις υπεράσπισής τους.

Η θέση του ΚΚΕ που φέρεται να ειπώθηκε από τον βουλευτή του Κόμματος, για το θέμα των «Rafale» είναι ότι όσο αναγκαία κι αν είναι η ενίσχυση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με σύγχρονα αεροσκάφη, θα πάει στράφι απ' τη στιγμή που αυτή σε σημαντικό βαθμό εντάσσεται στην υπηρέτηση των επιχειρησιακών σχεδίων του ΝΑΤΟ. Επιπλέον, αναφέρθηκε ότι η θέση του ΚΚΕ δεν είναι μια θέση αφοριστική γενικά ή μηδενιστική. Εμπεριέχει πρόταση η οποία είναι ότι κανένα οπλικό σύστημα δεν θα επιτελέσει την αποστολή του, όσο οι ελληνικές κυβερνήσεις κρατούν τη χώρα δεμένη στα πολεμοχαρή γρανάζια του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ.

 


Έχει διαβαστεί 415 φορές

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 124 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)