Πέμπτη, 13 Μάι, 2021

  • «Στηρίζουμε τον αγώνα των αμπελουργών και των οινοποιών για επιβίωση»: Κατάθεση Ερώτησης από τη Φρόσω Καρασαρλίδου.
  • ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΥΓΕΙΑΣ: Ο ιός θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί χωρίς εκατομμύρια θύματα
  • Καθαρισμός...
  • Η κυριακάτικη αργία μετατρέπεται σε σπάνια εξαίρεση...
  • Συντριπτικό πλήγμα στο 8ωρο!
  • Εχασε ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ στο μπάσκετ της Α2 στην ΚΑΡΔΙΤΣΑ
«Στηρίζουμε τον αγώνα των αμπελουργών και των οινοποιών για επιβίωση»: Κατάθεση Ερώτησης από τη Φρόσω Καρασαρλίδου.1 ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΥΓΕΙΑΣ: Ο ιός θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί χωρίς εκατομμύρια θύματα2 Καθαρισμός...3 Η κυριακάτικη αργία μετατρέπεται σε σπάνια εξαίρεση...4 Συντριπτικό πλήγμα στο 8ωρο!5 Εχασε ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ στο μπάσκετ της Α2 στην ΚΑΡΔΙΤΣΑ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Εγκλημα

Εγκλημα

Το νέο έγκλημα σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης από το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ, με τις πλάτες των ΗΠΑ - ΕΕ, δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία». Είναι «κρίκος» στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, που οξύνουν επικίνδυνα τους ανταγωνισμούς στην περιοχή και αποτελούν ναρκοπέδιο για τους λαούς. Δείχνει ταυτόχρονα πόση αξία έχουν οι «διαβεβαιώσεις» της... Περισσότερα

ΑΓΟΡΑ 18 ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ «RAFALE»

από Η Άλλη Άποψη
ΑΓΟΡΑ 18 ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ «RAFALE»

Την Ειδική Διαρκή Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής για την αγορά 18 αεροσκαφών «Rafale » από τη Γαλλία ενημέρωσε χτες ο υπουργός Αμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι το συνολικό κόστος των αεροσκαφών από τα οποία τα έξι είναι καινούργια, και δώδεκα μεταχειρισμένα, ανέρχεται σε 1,92 δισ. ευρώ (χωρίς κρατήσεις), ενώ θα δοθούν άλλα 400 εκατ. ευρώ (χωρίς κρατήσεις) για τα απαραίτητα όπλα τους, τα οποία περιλαμβάνουν κατευθυνόμενα βλήματα «METEOR» καθώς και τις απαραίτητες αναβαθμίσεις υπαρχόντων βλημάτων, προκειμένου να μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα νέα αεροσκάφη («MICA», «SCALP», «EXOCET»).

Η παραλαβή των πρώτων έξι μεταχειρισμένων αεροσκαφών αναμένεται 6 μήνες μετά την υπογραφή της σύμβασης, δηλαδή περίπου τον Ιούνη του 2021, ενώ η παραλαβή και των επόμενων θα γίνει σταδιακά έως το καλοκαίρι του 2023. Ακόμα αναμένεται ότι καταρχήν 4 πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας στις αρχές του 2021 θα μεταβούν στη Γαλλία κ.ο.κ.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης, από την πλευρά του ΚΚΕ, τοποθετήθηκε ο βουλευτής Νίκος Παπαναστάσης από τον οποίο αναδείχτηκε ότι υπάρχει συσσωρευμένη εμπειρία για το τι σημαίνει κυνήγι εξοπλισμών και πως ο ανταγωνισμός αυτός δεν έχει τέλος και αρχή.

Επισημάνθηκε ότι μπορεί μια χώρα να αγοράσει σήμερα ένα σύγχρονο οπλικό σύστημα και αύριο που ο δυνητικός της αντίπαλος αγοράσει ένα πιο σύγχρονο να είναι άχρηστο ή σημαντικά υποβαθμισμένο. Ο κύκλος των εξοπλισμών, σε καθεστώς ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, πρόσδεσης σε λυκοσσυμαχίες όπως του ΝΑΤΟ δεν έχει τέλος. Απ' αυτήν την ατέρμονη διαδικασία, μόνοι κερδισμένοι είναι οι βιομηχανίες παραγωγής πολεμικού υλικού και φυσικά το ΝΑΤΟ, που βλέπει την ΝΑ πτέρυγά του να γιγαντώνεται και να γίνεται πιο αποτελεσματική στην περικύκλωση της Ρωσίας κι αυτό με τον ιδρώτα του ελληνικού λαού.

Από την πλευρά του Ν. Παπαναστάση σημειώθηκε ότι ο αντίλογος του ΚΚΕ πρέπει να γίνεται σεβαστός, γιατί εκφράζει τις αγωνίες αλλά και τη θέληση του λαού μας. Τα εξοπλιστικά αυτά προγράμματα, πέραν των άλλων, υπονομεύουν και το μέλλον των επερχόμενων γενεών.

Τονίστηκε ότι θα πρέπει να αναρωτηθεί ο καθένας, γιατί η Ελλάδα με τα πολεμικά της αεροσκάφη, αστυνομεύει τους Βαλκανικούς ουρανούς; Τι αποστολή έχει δοθεί στους Ελληνες πιλότους; Η απάντηση είναι ότι εκτελούν ΝΑΤΟικές διαταγές. Διαταγές περικύκλωσης της Ρωσίας, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού της με τις ΗΠΑ, για την προώθηση και απ' τους δύο των συμφερόντων των μονοπωλίων τους.

Από τον Ν. Παπαναστάση επισημάνθηκε ότι οι θέσεις του ΚΚΕ σ' αυτόν τον τομέα είναι αποτέλεσμα μακρόχρονης εμπειρίας. Οι εθνικιστικές φωνές που στηλίτευσαν τη στάση του ΚΚΕ που καταψήφισε τις αμυντικές δαπάνες στη συζήτηση του προϋπολογισμού, είναι γελοιότητες.

Σημειώθηκε ότι με δεδομένη την υποχρέωση να προμηθεύεται η Ελλάδα οπλικά συστήματα που εντάσσονται επιχειρησιακά στον συνολικό σχεδιασμό του ΝΑΤΟ κι όχι καθ' ολοκληρία στη στήριξη της προάσπισης της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων, ο λαός πληρώνει πανάκριβα συστήματα που δεν πληρούν τις απαιτήσεις υπεράσπισής τους.

Η θέση του ΚΚΕ που φέρεται να ειπώθηκε από τον βουλευτή του Κόμματος, για το θέμα των «Rafale» είναι ότι όσο αναγκαία κι αν είναι η ενίσχυση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με σύγχρονα αεροσκάφη, θα πάει στράφι απ' τη στιγμή που αυτή σε σημαντικό βαθμό εντάσσεται στην υπηρέτηση των επιχειρησιακών σχεδίων του ΝΑΤΟ. Επιπλέον, αναφέρθηκε ότι η θέση του ΚΚΕ δεν είναι μια θέση αφοριστική γενικά ή μηδενιστική. Εμπεριέχει πρόταση η οποία είναι ότι κανένα οπλικό σύστημα δεν θα επιτελέσει την αποστολή του, όσο οι ελληνικές κυβερνήσεις κρατούν τη χώρα δεμένη στα πολεμοχαρή γρανάζια του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ.

 


Έχει διαβαστεί 208 φορές

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 22 °C
Άνεμος ΝΑ 2 μποφόρ

Πέμπτη, 13 Μαϊου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 12 ως 24 °C
Άνεμος ΝΑ 1-2 μποφόρ

Παρασκευή, 14 Μαϊου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 13 ως 24 °C
Άνεμος ΝΔ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 231 επισκέπτες και 0 μέλη.