Πέμπτη, 13 Ιούν, 2024

  • ΣΥΡΙΖΑ: Φουντώνει ο καυγάς με επίδικο την επανάκτηση της ικανότητας χειραγώγησης του λαού
  • ΠΑΣΟΚ: Μαλλιά κουβάρια μετά το αρνητικό αποτέλεσμα
  • Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και Απεξάρτησης
  • ΝΑΟΥΣΑ: Με παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου και της Ομοσπονδίας Οικοδόμων σταμάτησαν εργασίας εν μέσω καύσωνα
  • Ατελείωτος κατήφορος
  • Συνέχιση των δολοφονικών ισραηλινών επιθέσεων αμέσως μετά το ψήφισμα του ΟΗΕ
ΣΥΡΙΖΑ: Φουντώνει ο καυγάς με επίδικο την επανάκτηση της ικανότητας χειραγώγησης του λαού1 ΠΑΣΟΚ: Μαλλιά κουβάρια μετά το αρνητικό αποτέλεσμα2 Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και Απεξάρτησης3 ΝΑΟΥΣΑ: Με παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου και της Ομοσπονδίας Οικοδόμων σταμάτησαν εργασίας εν μέσω καύσωνα4 Ατελείωτος κατήφορος 5 Συνέχιση των δολοφονικών ισραηλινών επιθέσεων αμέσως μετά το ψήφισμα του ΟΗΕ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δεν αλλάζει έτσι η κατάσταση...

Τεράστια προβολή γνωρίζει τις τελευταίες μέρες και στη χώρα μας ο «YouTuber» από την Κύπρο που κατάφερε να εκλεγεί ευρωβουλευτής ως «ανεξάρτητος» υποψήφιος, και μάλιστα τρίτος στη σειρά, πίσω από το ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ. Αυτό που προβάλλεται τώρα είναι η δύναμη των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, στα οποία ο ίδιος διαπρέπει (και κονομάει...) σ... Περισσότερα

Αλληλεγγύη ναι, απαραίτητη όμως η κρατική φροντίδα!

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Αλληλεγγύη ναι, απαραίτητη όμως η κρατική φροντίδα!

Θεωρούμε θετικό το γεγονός ότι και στην Ημαθία από δήμους και άλλους φορείς- στο πλαίσιο της αλληλεγγύης προς του πυροπαθείς- αναπτύσσονται δράσεις για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης. Δράσεις που θα πρέπει να πολλαπλασιαστούν και να ενταθούν.

Όμως αυτές θα πρέπει να συνδέονται και με αγωνιστική διεκδίκηση μέτρων από μέρους της κυβέρνησης. Ταυτόχρονα δεν θα πρέπει να ξεχαστεί Ότι πρόκειται για ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα για το οποίο υπαίτιοι και υπόλογοι είναι συγκεκριμένοι όσο κι αν κόπτονται να φορτώσουν τις ευθύνες που τους βαραίνουν στα ‘’καιρικά φαινόμενα’’, την ‘’κλιματική αλλαγή’’ και την ‘’ατομική ευθύνη’’.

Κυβέρνηση και κρατικός μηχανισμός έχουν αφήσει στην μοίρα τους χιλιάδες συνανθρώπους μας, με λιγοστούς ΗΡΩΙΚΟΥΣ πυροσβέστες και εθελοντές να παλεύουν, να παλεύουν με αυτοθυσία, χωρίς μέσα, χωρίς σχέδιο να σώσουν οτιδήποτε μπορούν.

Ο εργαζόμενος λαός πρέπει να βγάλει συμπέρασμα. Να καταλάβει ποιος είναι ο πραγματικός ένοχος, να μην δείξει καμία εμπιστοσύνη σε κυβέρνηση και ‘’σωτήρες’’ αλλά να καταλάβει ότι η δύναμη του βρίσκεται στον οργανωμένο αγώνα. Γίνεται αντιληπτό πως το βάρος της οργάνωσης και της μάχης να μην μείνει κανένας μόνος και απροστάτευτος την επόμενη μέρα, πέφτει στα εργατικά σωματεία και στον οργανωμένο εργαζόμενο λαό.

Χρειάζεται όμως τα άμεσα κυβερνητικά μέτρα όπως:

Την εξασφάλιση κατοικίας, των πρώτων άμεσων αναγκών, την αποκατάσταση των υποδομών, την ταχύτερη δυνατή επιστροφή στα χωριά και στα σπίτια των πληγέντων, την άμεση έναρξη των αντιπλημμυρικών έργων, την οικονομική στήριξη όλων των οικογενειών, των αγροτών και επαγγελματιών, όσων έχασαν τις δουλειές τους , απαιτούμε άμεσες προσλήψεις σε δήμους και περιφέρειες, εξειδικευμένα συνεργεία.

Να διασφαλιστεί η καταβολή των μεροκάματων των εργαζομένων στις επιχειρήσεις που επλήγησαν με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας. Να μην υπάρξει καμία άλλη συνέπεια για τους εργαζόμενους με απολύσεις, διαθεσιμότητα, μειώσεις μισθών που σε τέτοιες περιπτώσεις, όπως δείχνει η εμπειρία, η μεγαλοεργοδοσία αξιοποιεί για να  προωθεί τέτοιου είδους σχεδιασμούς.

 

Έχει διαβαστεί 507 φορές
Και μην ξεχάσεις...
Προηγούμενο άρθρο
Και μην ξεχάσεις...
Πανέτοιμοι...
Επόμενο άρθρο
Πανέτοιμοι...

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 1063 επισκέπτες και 0 μέλη.