Παρασκευή, 01 Δεκ, 2023

  • Εκλογές στην Πανελλήνια Ενωση Φιλολόγων
  • ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ»: Φτάνει το μπαλάκι των ευθυνών, απαιτούν επιτέλους να πληρωθούν
  • Το 1/3 του εισοδήματος πηγαίνει στο κόστος στέγασης
  • Ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας "Μαρίνος Αντύπας"
  • ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΥΡΙΖΑ
  • Ρεκόρ: Στα 270 δισ. ευρώ οι στρατιωτικές δαπάνες της ΕΕ
Εκλογές στην Πανελλήνια Ενωση Φιλολόγων1 ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ»: Φτάνει το μπαλάκι των ευθυνών, απαιτούν επιτέλους να πληρωθούν2 Το 1/3 του εισοδήματος πηγαίνει στο κόστος στέγασης3 Ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας "Μαρίνος Αντύπας"4 ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΥΡΙΖΑ5 Ρεκόρ: Στα 270 δισ. ευρώ οι στρατιωτικές δαπάνες της ΕΕ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΗ ΨΗΦΟΣ: «Απογειώνεται» η ένταση των πιέσεων και των εκβιασμών, η αλλοίωση των εκλογικών αποτελεσμάτων

Την «απογείωση» της προσπάθειας αλλοίωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων, με διαδικασίες που ανοίγουν δρόμο στην παραβίαση της μυστικότητας της ψήφου και ένταση των πιέσεων και των εκβιασμών στους ψηφοφόρους από κάθε είδους μηχανισμούς, σφράγισε χτες η κυβέρνηση, ανακοινώνοντας την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου, σε πρώτη φάση για τις ευ... Περισσότερα

Αλληλεγγύη ναι, απαραίτητη όμως η κρατική φροντίδα!

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Αλληλεγγύη ναι, απαραίτητη όμως η κρατική φροντίδα!

Θεωρούμε θετικό το γεγονός ότι και στην Ημαθία από δήμους και άλλους φορείς- στο πλαίσιο της αλληλεγγύης προς του πυροπαθείς- αναπτύσσονται δράσεις για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης. Δράσεις που θα πρέπει να πολλαπλασιαστούν και να ενταθούν.

Όμως αυτές θα πρέπει να συνδέονται και με αγωνιστική διεκδίκηση μέτρων από μέρους της κυβέρνησης. Ταυτόχρονα δεν θα πρέπει να ξεχαστεί Ότι πρόκειται για ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα για το οποίο υπαίτιοι και υπόλογοι είναι συγκεκριμένοι όσο κι αν κόπτονται να φορτώσουν τις ευθύνες που τους βαραίνουν στα ‘’καιρικά φαινόμενα’’, την ‘’κλιματική αλλαγή’’ και την ‘’ατομική ευθύνη’’.

Κυβέρνηση και κρατικός μηχανισμός έχουν αφήσει στην μοίρα τους χιλιάδες συνανθρώπους μας, με λιγοστούς ΗΡΩΙΚΟΥΣ πυροσβέστες και εθελοντές να παλεύουν, να παλεύουν με αυτοθυσία, χωρίς μέσα, χωρίς σχέδιο να σώσουν οτιδήποτε μπορούν.

Ο εργαζόμενος λαός πρέπει να βγάλει συμπέρασμα. Να καταλάβει ποιος είναι ο πραγματικός ένοχος, να μην δείξει καμία εμπιστοσύνη σε κυβέρνηση και ‘’σωτήρες’’ αλλά να καταλάβει ότι η δύναμη του βρίσκεται στον οργανωμένο αγώνα. Γίνεται αντιληπτό πως το βάρος της οργάνωσης και της μάχης να μην μείνει κανένας μόνος και απροστάτευτος την επόμενη μέρα, πέφτει στα εργατικά σωματεία και στον οργανωμένο εργαζόμενο λαό.

Χρειάζεται όμως τα άμεσα κυβερνητικά μέτρα όπως:

Την εξασφάλιση κατοικίας, των πρώτων άμεσων αναγκών, την αποκατάσταση των υποδομών, την ταχύτερη δυνατή επιστροφή στα χωριά και στα σπίτια των πληγέντων, την άμεση έναρξη των αντιπλημμυρικών έργων, την οικονομική στήριξη όλων των οικογενειών, των αγροτών και επαγγελματιών, όσων έχασαν τις δουλειές τους , απαιτούμε άμεσες προσλήψεις σε δήμους και περιφέρειες, εξειδικευμένα συνεργεία.

Να διασφαλιστεί η καταβολή των μεροκάματων των εργαζομένων στις επιχειρήσεις που επλήγησαν με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας. Να μην υπάρξει καμία άλλη συνέπεια για τους εργαζόμενους με απολύσεις, διαθεσιμότητα, μειώσεις μισθών που σε τέτοιες περιπτώσεις, όπως δείχνει η εμπειρία, η μεγαλοεργοδοσία αξιοποιεί για να  προωθεί τέτοιου είδους σχεδιασμούς.

 

Έχει διαβαστεί 436 φορές
Και μην ξεχάσεις...
Προηγούμενο άρθρο
Και μην ξεχάσεις...
Πανέτοιμοι...
Επόμενο άρθρο
Πανέτοιμοι...

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 383 επισκέπτες και 1 μέλος.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)