Κυριακή, 03 Ιούλ, 2022

  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 3/7
  • Και από εκεί, ΟΧΙ στις ανεμογεννήτριες, στο Βέρμιο!
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ: Ο λαός να γράψει το δικό του σενάριο, με δυνατό ΚΚΕ, για να κερδίσει ανάσες και να ανοίξει τον δρόμο για τις δικές του ανάγκες
  • Εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην Ημαθία
  • ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ: Ούτε τυπική, ούτε «αθώα» η έγκριση της ονομασίας «Turkaegean»
  • Ποιά αντιπολίτευση;
Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 3/71 Και από εκεί, ΟΧΙ στις ανεμογεννήτριες, στο Βέρμιο!2 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ: Ο λαός να γράψει το δικό του σενάριο, με δυνατό ΚΚΕ, για να κερδίσει ανάσες και να ανοίξει τον δρόμο για τις δικές του ανάγκες3 Εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην Ημαθία4 ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ: Ούτε τυπική, ούτε «αθώα» η έγκριση της ονομασίας «Turkaegean»5 Ποιά αντιπολίτευση;6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Θερινό όνειρο...

Ονειρο θερινής νυκτός είναι πλέον για τους περισσότερους οι καλοκαιρινές διακοπές, όπως επιβεβαιώνει και σχετική δημοσκόπηση. Σε αυτήν, πάνω από τους μισούς (51,6%) απάντησαν αρνητικά στο ερώτημα αν θα πάνε διακοπές, ενώ από τις θετικές απαντήσεις (45,3%) μόλις το 6,5% θα καταφέρει να πάει περισσότερες μέρες από πέρυσι. Το πολυδιαφημισ... Περισσότερα

«Αναβαθμισμένοι» κίνδυνοι

από Η Άλλη Άποψη
«Αναβαθμισμένοι» κίνδυνοι

Νέοι, «αναβαθμισμένοι» κίνδυνοι, με το λαό στο στόχαστρο. Αυτά είναι τα «δώρα» που κουβαλούσε στις βαλίτσες του ο Πομπέο, η επίσκεψη του οποίου ήρθε να σφραγίσει τη μετατροπή της χώρας σε προπύργιο των αμερικανικών στρατιωτικών και οικονομικών σχεδιασμών στην περιοχή, «αιχμή του δόρατος» απέναντι στους ανταγωνιστές των ΗΠΑ, πρωτίστως την Κίνα και τη Ρωσία.

Η μετατροπή της Σούδας σε νέο «Περλ Χάρμπορ», με βάση και την παραπέρα επέκταση της κατάπτυστης Συμφωνίας για τις βάσεις, με τον μόνιμο ελλιμενισμό του αμερικανικού ελικοπτεροφόρου - πλωτής βάσης για επεμβάσεις σε όλη την περιοχή από τη Μαύρη Θάλασσα έως τη Βόρεια Αφρική και την Ανατολική Μεσόγειο, αποτελεί όντως νέο «ορόσημο» εμπλοκής στα δολοφονικά σχέδια των ΗΠΑ.

Μαζί με όσα δρομολογούνται στην Αλεξανδρούπολη, στον Βόλο, στη Λάρισα, όπως και τα σχέδια για τα ναυπηγεία και την αμυντική βιομηχανία ως «επισκευαστήρια» και «περιφερειακές βάσεις» των αμερικανοΝΑΤΟικών δυνάμεων στην περιοχή, η χώρα μετατρέπεται με «σπασμένα τα φρένα» σε ορμητήριο πολέμων και αντίστοιχα γίνεται μαγνήτης πολύ μεγάλων κινδύνων για το λαό.

«Διευκρινίσεις» άλλωστε όπως αυτές του Πομπέο, πως «η συνεργασία μας στον τομέα της ασφάλειας σήμερα είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς η Ρωσία συνεχίζει τον αποσταθεροποιητικό της ρόλο στην περιοχή», δεν αφήνουν περιθώρια για αυταπάτες ούτε και για τα ευρωατλαντικά παραμύθια περί «σταθερότητας» και «ασφάλειας» για το λαό.

Ενώ η «πληρωμή» για τους αναβαθμισμένους ρόλους στα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ περιλαμβάνει και τον ακρωτηριασμό κυριαρχικών δικαιωμάτων, τους επώδυνους συμβιβασμούς με την Τουρκία με βάση τα σχέδια συνεκμετάλλευσης και το στόχο της συνοχής του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Διευθετήσεις που διόλου τυχαία ο πρωθυπουργός παρουσίασε ως μέρος του αμερικανικού σχεδίου για το «κλείσιμο εκκρεμοτήτων» σε όλη την περιοχή, με συμφωνίες όπως αυτές ανάμεσα σε Ισραήλ - Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που βάζουν μπουρλότο στην περιοχή.

Την ίδια ανησυχία γεννάει και η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος, τα επιχειρηματικά σχέδια των αμερικανικών μονοπωλίων, που ήρθε να προωθήσει ο Πομπέο και ρίχνουν «λάδι στη φωτιά» των σφοδρών συγκρούσεων επιχειρηματικών ομίλων και ιμπεριαλιστικών κέντρων, για τον έλεγχο των υποδομών και των δρόμων μεταφοράς Ενέργειας, των δικτύων 5G, των υποδομών στρατηγικής σημασίας σε μεταφορές και δίκτυα.

Ο έλεγχος των ενεργειακών υποδομών και οι αγωγοί διασύνδεσης με τις υπόλοιπες χώρες των Βαλκανίων για την προώθηση του αμερικανικού LNG «για να μην αποφασίζει η "Gazprom" σχετικά με την προμήθεια Ενέργειας», όπως είπε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, οι συμφωνίες για το «ψηφιακό μέτωπο» για τον αποκλεισμό των κινεζικών ομίλων από τα δίκτυα 5G και από άλλες υποδομές, τα «ντιλ» - «σφήνα» σε αντίπαλα επιχειρηματικά σχέδια για δρόμους, λιμάνια, ναυπηγεία, αλλά και σε τομείς όπως οι τράπεζες, το Φάρμακο, ο Τουρισμός, το μόνο σίγουρο είναι ότι περιπλέκουν παραπέρα το επικίνδυνο κουβάρι που πληρώνει πάντα ο λαός, με ένταση των ανταγωνισμών, αλλά και με παραπέρα ένταση της εκμετάλλευσης, ανεργία, φτώχεια, δουλειές με ημερομηνία λήξης.

Ολα τα παραπάνω δείχνουν καθαρά πως η αποστροφή του πρωθυπουργού για «τα συμφέροντα της Ελλάδας και των ΗΠΑ που συναντώνται» αφορά την αστική τάξη και τους επιχειρηματικούς ομίλους που επιδιώκουν την αναβάθμιση των συμφερόντων τους, όπως και μερίδιο από τη λεία, μέσα από την ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή στα σχέδια των ΗΠΑ σε στρατιωτικό, πολιτικό, επιχειρηματικό επίπεδο.

Το στόχο αυτόν δεν υπηρετεί μόνο η κυβέρνηση, που αναλαμβάνει τεράστιες, εγκληματικές ευθύνες απέναντι στον ελληνικό λαό, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, που έστρωσε το δρόμο με τον «Στρατηγικό Διάλογο» με τον «διαβολικά καλό» Τραμπ και σήμερα «σωπαίνει» εύγλωττα για την επίσκεψη Πομπέο και όσα αυτή σηματοδοτεί.

Τα συμφέροντα του λαού μας όμως δεν συναντώνται πουθενά με τα συμφέροντα της αστικής τάξης, των διεθνών συμμαχιών της, της κυβέρνησης και των κομμάτων της. Ο πόθος για ειρήνη, ασφάλεια και σταθερότητα για το λαό συναντιέται μόνο με την πάλη του εργατικού - λαϊκού κινήματος για να αποτραπούν οι επικίνδυνοι σχεδιασμοί, για αποδέσμευση από ΝΑΤΟ - ΕΕ, όλες τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του. Αυτή η πάλη πρέπει τώρα να δυναμώσει.

Έχει διαβαστεί 332 φορές
Να καταργηθεί!
Προηγούμενο άρθρο
Να καταργηθεί!
Και πότε Διοικητήριο;
Επόμενο άρθρο
Και πότε Διοικητήριο;

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 33 °C
Άνεμος Ν 2-4 μποφόρ

Κυριακή, 03 Ιουλίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 22 ως 33 °C
Άνεμος Α 2-4 μποφόρ

Δευτέρα, 04 Ιουλίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 22 ως 33 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2-4 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 411 επισκέπτες και 1 μέλος.