Τρίτη, 25 Ιούν, 2024

  • Τα παιδιά ρομποτικής της ομάδας MetaShifters στον Δήμαρχο Βέροιας
  • Καλοκαιρινή γιορτή Δημοτικών Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών Δήμου Βέροιας
  • Υπουργείο Εργασίας / Με εγκύκλιο φέρνουν 9ωρο και απλήρωτες ώρες εργασίας
  • Εκκαθαρίσεις στην «Κρατική Φρουρά» της Ουκρανίας διέταξε ο Ζελένσκι
  • Την χρήση των δεσμευμένων περιουσιακών στοιχείων της Ρωσίας για αγορά όπλων για την Ουκρανία αποφάσισε η ΕΕ
  • Π.Ε.Φ: ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2024
Τα παιδιά ρομποτικής της ομάδας MetaShifters στον Δήμαρχο Βέροιας1 Καλοκαιρινή γιορτή Δημοτικών Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών Δήμου Βέροιας2 Υπουργείο Εργασίας / Με εγκύκλιο φέρνουν 9ωρο και απλήρωτες ώρες εργασίας3 Εκκαθαρίσεις στην «Κρατική Φρουρά» της Ουκρανίας διέταξε ο Ζελένσκι4 Την χρήση των δεσμευμένων περιουσιακών στοιχείων της Ρωσίας για αγορά όπλων για την Ουκρανία αποφάσισε η ΕΕ5 Π.Ε.Φ: ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 20246

Το Σχόλιο της Ημέρας

Στοχοποιεί και τα επιδόματα ανεργίας η κυβέρνηση

Με τα επίσημα και πιο πρόσφατα στοιχεία της ΔΥΠΑ (Μάης 2024) να δείχνουν ότι από τους 794.752 εγγεγραμμένους ανέργους έλαβαν επίδομα ανεργίας μόλις 81.455 άνεργοι, δηλαδή ένας στους δέκα, οργή προκαλούν οι τροχιοδεικτικές βολές της κυβέρνησης για αλλαγές στην καταβολή και στο ύψος του επιδόματος.Πρακτικά πάνω α... Περισσότερα

Από την Ρωσίδα πράκτορα στους Ιρανούς τρομοκράτες... Τι έπεται;

από Η Άλλη Άποψη
Από την Ρωσίδα πράκτορα στους Ιρανούς τρομοκράτες... Τι έπεται;

«Η πραγματικότητα αλλάζει πάρα πολύ γρήγορα. Μέχρι τώρα θεωρούσαμε πως είμαστε "εκτός" από τέτοιες επιθέσεις (...) Η Ελλάδα τοποθετείται στην πρώτη γραμμή στα καυτά μέτωπα (...) Η πραγματικότητα αλλάζει πάρα πολύ γρήγορα, καμιά ευρωπαϊκή χώρα δεν μπορεί να πει ότι ξεμπέρδεψε με φαινόμενα τέτοιας τρομοκρατίας».

Τα παραπάνω ακούγονταν την Τετάρτη σε εκπομπή με καλεσμένη την Ντόρα Μπακογιάννη, με την ίδια να σχολιάζει τις πρόσφατες ανακοινώσεις της ΕΥΠ και της ΕΛ.ΑΣ. για την εξάρθρωση, σε συνεργασία με τη Μοσάντ, φερόμενου «δικτύου τρομοκρατών» που δρούσε στην Ελλάδα, το οποίο σχεδίαζε το «χτύπημα» σε εβραϊκό εστιατόριο στην Αθήνα. Ανάλογες αναλύσεις είδαμε και στα ΜΜΕ τις προηγούμενες μέρες.

Διαβάζουμε χαρακτηριστικά στα «Νέα» ότι πρόκειται για ένα σχέδιο που όμοιό του είχε 35 χρόνια να δει η ΕΛ.ΑΣ. για τη χώρα μας, αν και κατά καιρούς πέρναγαν από ελληνικό έδαφος «τζιχαντιστές» που εμπλέκονταν με τρομοκρατικές επιθέσεις σε άλλες χώρες της Ευρώπης, ωστόσο η Ελλάδα δεν επιλεγόταν ως στόχος. Στο εύλογο λοιπόν ερώτημα «τι άλλαξε;», η εφημερίδα δείχνει «τη στάση της χώρας μας στον πόλεμο της Ουκρανίας, τις προβληματικές πλέον σχέσεις με τη ρωσική κυβέρνηση και τον δεδομένο αντιδυτικό άξονα συνεργασίας Ρωσίας και Ιράν»!

Από πολλά ΜΜΕ αναφέρθηκε ότι το δίκτυο αυτό σχετίζεται με την επονομαζόμενη «Δύναμη Quds», που αποτελεί υπηρεσία πληροφοριών των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, γεγονός που προκάλεσε την άμεση αντίδραση της ιρανικής πρεσβείας στην Ελλάδα.

Θυμίζουμε ότι είχαν προηγηθεί, λίγες μέρες πριν, οι (από την ΕΥΠ πάλι) αποκαλύψεις για τη δράση Ρωσίδας πράκτορα, στο πλαίσιο επίσης ενός δικτύου Ρώσων πρακτόρων με διεθνή διάσταση.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά και εύλογα, και ενισχύονται ακόμα περισσότερο από «κενά», βιασύνες, διαρροές και αντιφάσεις που έχουν όλες αυτές οι ιστορίες.

Είναι σίγουρο ότι η κυβέρνηση αξιοποιεί τις εξελίξεις αυτές στην προσπάθειά της να τις εντάξει προεκλογικά στο αφήγημα της «σταθερότητας», της «αποφυγής περιπετειών» και της «αποτελεσματικότητας των κρατικών μηχανισμών όπως η ΕΥΠ».

Ωστόσο εύλογα προκύπτουν τα εξής:

-- Εφόσον αυτή η δραστηριότητα είναι υπαρκτή, εφόσον είναι έτσι όπως ανακοινώθηκε από τις κρατικές υπηρεσίες, προκύπτει άμεσα η απόδειξη ότι η ενεργή εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στο πλευρό του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ εκθέτει τη χώρα ως στόχο, όπως άλλωστε έχουμε επανειλημμένα σημειώσει στον «Ριζοσπάστη». Κι αυτό έχει να κάνει με τον ρόλο «προμαχώνα» που έχει αναλάβει η χώρα μας στο πλαίσιο της κλιμάκωσης του ιμπεριαλιστικού πολέμου και της εμπλοκής στο στρατόπεδο των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, σε συνθήκες που οξύνεται η αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία - Κίνα. Το ίδιο αφορά και η επιλογή για «στρατηγική συνεργασία» με το Ισραήλ.

-- Κανείς βεβαίως δεν μπορεί να αποκλείσει και το ενδεχόμενο να «φουσκώνονται» γεγονότα, μια συνήθης πρακτική στους σχεδιασμούς μυστικών υπηρεσιών και ιμπεριαλιστικών κέντρων. Θυμίζουμε ότι ολόκληρη βιομηχανία «κατασκευής» ενόχων, τρομοκρατών έχει στηθεί από τις ΗΠΑ, με χιλιάδες αθώους που απήχθησαν και κατέληξαν στα διάφορα Γκουαντάναμο!

-- Οπως και αν έχει όμως το πράγμα, οι λόγοι ανησυχίας για τους εργαζόμενους και τον λαό παραμένουν και πρέπει να ενισχύονται. Γιατί συνήθως τέτοια γεγονότα αξιοποιούνται για το επόμενο βήμα της κλιμάκωσης της εμπλοκής και της συμμετοχής στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στο όνομα όχι των «διεθνών υποχρεώσεων» αλλά της «εθνικής ασφάλειας» της χώρας! Αλλωστε, κάνοντας «ταμείο» από τις μέχρι τώρα εξελίξεις, είναι φανερό ότι υπάρχει κλιμάκωση, τόσο στα πεδία των μαχών όσο και στην εμπλοκή των υπόλοιπων δυνάμεων στα δύο στρατόπεδα που έχουν διαμορφωθεί.

Ποιο θα είναι λοιπόν το επόμενο βήμα; Τι σχέδια εξυφαίνονται; Αυτά είναι τα ερωτήματα που πρέπει να απασχολούν τον λαό και να «απαντιούνται» τόσο με την επαγρύπνηση όσο και με την αγωνιστική του δράση ενάντια στην κλιμάκωση της θανάσιμης εμπλοκής, η οποία είναι δεδομένη ανεξάρτητα από το ποια θα είναι η σύνθεση της κυβέρνησης την επόμενη μέρα.


Έχει διαβαστεί 337 φορές

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 529 επισκέπτες και 0 μέλη.