Πέμπτη, 07 Δεκ, 2023

  • ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ  ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ κ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ , ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ , ΤΟ ΕΚΑΒ
  • Σκουπίζουν τα κροκοδείλια δάκρυα στο ... μαντηλάκι της PISA
  • Η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα για το Φορολογικό Νομοσχέδιο
  • Ψήφισαν σχεδόν το 50% του νομοσχεδίου της ΝΔ που παραδίδει στα «κοράκια» τα χρεωμένα νοικοκυριά...
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΤΕΜΠΩΝ: Διοργανώνει συλλαλητήριο στις 12 Δεκέμβρη στο Σύνταγμα
  • Ενδιαφέρουσα βιβλιοπαρουσίαση στη Βέροια
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ  ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ κ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ , ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ , ΤΟ ΕΚΑΒ 1 Σκουπίζουν τα κροκοδείλια δάκρυα στο ... μαντηλάκι της PISA2 Η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα για το Φορολογικό Νομοσχέδιο3 Ψήφισαν σχεδόν το 50% του νομοσχεδίου της ΝΔ που παραδίδει στα «κοράκια» τα χρεωμένα νοικοκυριά...4 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΤΕΜΠΩΝ: Διοργανώνει συλλαλητήριο στις 12 Δεκέμβρη στο Σύνταγμα5 Ενδιαφέρουσα βιβλιοπαρουσίαση στη Βέροια6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Γάζα, 60 μέρες μετά

Εξήντα μέρες συμπληρώθηκαν από όταν ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε το νέο μακελειό σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, αφήνοντας πίσω του μέχρι σήμερα πάνω από 16.000 νεκρούς, 7.000 νεκρά παιδιά, 40.000 τραυματίες και κοντά 2 εκατομμύρια εκτοπισμένους.Παρά τον εφησυχασμό που επιχείρησαν να καλλιεργήσουν τις προηγούμενες μέρες τα αστικά επ... Περισσότερα

«ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ» ΤΗΣ «PUBLIC ΙSSUE»: Δυσκολεύεται να «περπατήσει» η ευρωατλαντική προπαγάνδα

από Η Άλλη Άποψη
«ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ» ΤΗΣ «PUBLIC ΙSSUE»: Δυσκολεύεται να «περπατήσει» η ευρωατλαντική προπαγάνδα

Στα θέματα της ακρίβειας και του πολέμου στην Ουκρανία στέκεται το πολιτικό βαρόμετρο της «Public Issue» για τον μήνα Απρίλη, καταγράφοντας δυσαρέσκεια των ερωτηθέντων από τους χειρισμούς της κυβέρνησης.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στο ερώτημα για το τι συμφέρει περισσότερο την Ελλάδα στο ζήτημα της Ουκρανίας, μόλις το 24% των ερωτηθέντων λέει να πάρει το μέρος της Ουκρανίας ή της Ρωσίας, και συγκεκριμένα, 20% να πάρει το μέρος της Ουκρανίας και 4% να πάρει το μέρος της Ρωσίας. Το αντίστοιχο ποσοστό τον Μάρτη ήταν 29% (26% και 3% αντίστοιχα). Η δε δυσαρέσκεια από τη στάση που κρατάει η κυβέρνηση στο ζήτημα της Ουκρανίας εκφράζεται σε ποσοστό 74%, αυξημένο κατά 5% σε σχέση με την αντίστοιχη έρευνα του Μάρτη. Σημειώνεται επίσης ότι η εντύπωση από την ομιλία του Προέδρου της Ουκρανίας στην ελληνική Βουλή είναι κακή για το 65% των ερωτηθέντων, ενώ μόλις 11% τη βρήκε καλή.

Μάλιστα, σε σχέση με το ποια χώρα - η Ελλάδα ή η Τουρκία - ωφελείται από τη στάση της στον πόλεμο στην Ουκρανία, 67% απαντά ότι ωφελείται η Τουρκία, ενώ μόλις 7% θεωρεί ότι ωφελείται η Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δυσαρεστημένοι από τη στάση της κυβέρνησης των ΗΠΑ απέναντι στις ελληνοτουρκικές σχέσεις εμφανίζονται το 79% των ερωτηθέντων.

Η έρευνα αναδεικνύει την ακρίβεια και το δυσβάσταχτο κόστος ζωής ως σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας, με απαντήσεις σε ποσοστό 81%, ενώ με ποσοστά κάτω του 10% ακολουθούν η οικονομία, η πανδημία και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η ακρίβεια ως σημαντικότερο πρόβλημα εκτινάχτηκε στο 81% τον Απρίλη, από 43% τον Γενάρη και 39% τον Οκτώβρη. Για την ακρίβεια, το 61% θεωρεί ότι ευθύνεται περισσότερο η κυβέρνηση με την οικονομική πολιτική που εφαρμόζει, ενώ 29% θεωρεί ότι ευθύνεται ο πόλεμος ή άλλοι παράγοντες.

Έχει διαβαστεί 461 φορές

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 325 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)