Τετάρτη, 19 Ιαν, 2022

  • Ενημέρωση από το Νοσοκομείο ζητάει το ΚΙΝΑΛ Ημαθίας
  • ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ: Συνεχίζει το κλίμα εφησυχασμού ενώ ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται δραματικά
  • ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Κατέθεσε την τροπολογία για τις αυξήσεις στο ρεύμα που ευνοεί επιχειρήσεις και βιομηχανικούς ομίλους
  • Η Σελίδα Θάνατοι! Στην Ημαθία 530 από COVID
  • Επίπλαστη εικόνα με τα κρούσματα στα σχολεία
  • ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Ετοιμάζει φιέστα για τους νέους υπέρογκους εξοπλισμούς
Ενημέρωση από το Νοσοκομείο ζητάει το ΚΙΝΑΛ Ημαθίας1 ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ: Συνεχίζει το κλίμα εφησυχασμού ενώ ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται δραματικά2 ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Κατέθεσε την τροπολογία για τις αυξήσεις στο ρεύμα που ευνοεί επιχειρήσεις και βιομηχανικούς ομίλους3 Η Σελίδα Θάνατοι! Στην Ημαθία 530 από COVID4 Επίπλαστη εικόνα με τα κρούσματα στα σχολεία5 ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Ετοιμάζει φιέστα για τους νέους υπέρογκους εξοπλισμούς6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Κυβέρνηση: Προχωράει τα σχέδια για ένταση της καταστολής στα πανεπιστήμια

Με τη λέξη «ασφάλεια» να κλίνεται σε όλες τις πτώσεις, τη στιγμή που η ανασφάλεια κυριαρχεί καθώς η προστασία της υγείας των φοιτητών βρίσκεται εκτεθειμένη με ευθύνη της κυβέρνησης, έγινε, χτες, στην Κομοτηνή, η επίσημη έναρξη της εκπαίδευσης των πρώτων 400 φρουρών που θα στελεχώσουν τις Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠ... Περισσότερα

«Δηλητηριώδη» τα άρθρα του νομοσχεδίου για το περιβάλλον

από Η Άλλη Άποψη
«Δηλητηριώδη» τα άρθρα του νομοσχεδίου για το περιβάλλον

-- Τα άρθρα 2, 3, 4 και 7 για την «απλοποίηση» της περιβαλλοντικής άδειας, βγάζουν από τη μέση κάθε γραφειοκρατικό εμπόδιο για την αδειοδότηση των ΑΠΕ και έργων, ενώ οι αξιολογητές της άδειας θα είναι και ιδιώτες, που μπορεί να έχουν συμφέροντα.

-- Το άρθρο 11 προβλέπει ότι αντικαθίσταται η άδεια παραγωγής για επιχειρηματική δραστηριότητα σε ΑΠΕ, από μια απλή βεβαίωση παραγωγού, υποβαθμίζοντας έτσι περιοχές Natura, καταστρέφοντας περιβαλλοντικά ορεινούς όγκους για την «πράσινη» ανάπτυξη, δηλαδή για την κερδοφορία των ομίλων, τους οποίους βεβαίως ενισχύει η ΕΕ με επιδοτήσεις - τσάμπα χρήμα, χρήματα των λαών.

-- Το άρθρο 116 προβλέπει ειδικό εκκαθαριστή στο ΙΓΜΕ, που η διάλυσή του ξεκίνησε επί ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ έρχεται να ολοκληρώσει το έργο αυτό της διάλυσης του μοναδικού ερευνητικού ινστιτούτου της χώρας, με στόχο το ξεπούλημα της μεταλλευτικής έρευνας και γενικότερα του ορυκτού πλούτου στους επιχειρηματικούς ομίλους.

-- Με το άρθρο 110 ευνοούνται προκλητικά οι πολυεθνικές εξόρυξης υδρογονανθράκων που μπορούν να χρησιμοποιούν εκτάσεις του Δημοσίου, εκτάσεις Natura, εκτάσεις των ΟΤΑ, για σεισμικές και άλλες γεωφυσικές έρευνες, χωρίς να απαιτείται η λήψη οποιασδήποτε άδειας ή συναίνεσης των φορέων.

-- Με το άρθρο 115 προωθείται ακόμα περισσότερο η πολιτική «απελευθέρωσης» της ηλεκτρικής ενέργειας με την παραπέρα ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ.

-- Με το άρθρο 44 διευκολύνεται η επιχειρηματική δράση στην τουριστική βιομηχανία ακόμα και σε εθνικούς δρυμούς που μετονομάζονται πλέον σε «εθνικά πάρκα», ευνοώντας και το κατασκευαστικό κεφάλαιο

-- Με το άρθρο 48 ακυρώνονται οι δασικοί χάρτες για να νομιμοποιηθεί κάθε παράνομη χρήση και καταπάτηση των δασικών εκτάσεων. Ειδικά για το δεύτερο, τη σφραγίδα του έχει βάλει και ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, με την πατέντα των «οικιστικών πυκνώσεων».

-- Με το άρθρο 83 και επειδή «τα σκουπίδια είναι χρυσός» για το κεφάλαιο, απαλλάσσεται η έγκριση του περιφερειακού σχεδιασμού διαχείρισης από ενοχλητικές και χρονοβόρες γνωμοδοτήσεις για να περνάνε οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί

-- Με το άρθρο 92 νομιμοποιείται η παράνομη λειτουργία Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων σε χώρους ακόμα και εντός οικιστικού ιστού. Τι μέγεθος της υποκρισίας του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται κι από το γεγονός ότι ο δήμαρχος Περάματος (στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ), συνεργάζεται με την κυβέρνηση για τη δημιουργία του ΣΜΑ, για την εφαρμογή δηλαδή του άρθρου 92, το οποίο στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει (και σωστά) ως αντισυνταγματικό.

-- Με το άρθρο 93, δημιουργούνται ανώνυμες εταιρείες για τη διαχείριση στερεών αποβλήτων στα νησιά.

Έχει διαβαστεί 164 φορές

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 3 °C
Άνεμος Β 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 1 ως 7 °C
Άνεμος Α 1-3 μποφόρ

Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 4 ως 10 °C
Άνεμος Ν 1-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 263 επισκέπτες και 1 μέλος.