Πέμπτη, 18 Απρ, 2024

  • Νίκησε ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ στην παράταση
  • «Σοβαρός κίνδυνος» το Κίεβο να χάσει τον πόλεμο εντός του 2024 εκτιμούν Βρετανοί στρατιωτικοί αναλυτές
  • «Ισχυρή και σκληρή απάντηση» στην «παραμικρή επίθεση» του Ισραήλ προαναγγέλλει ο πρόεδρος του Ιράν
  • Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΗΜΑΘΙΑ
  • ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ: Θετική σύσταση για ένταξη του προτεκτοράτου του Κοσόβου
  • Πανεργατική συγκέντρωση στη Βέροια
Νίκησε ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ στην παράταση1 «Σοβαρός κίνδυνος» το Κίεβο να χάσει τον πόλεμο εντός του 2024 εκτιμούν Βρετανοί στρατιωτικοί αναλυτές2 «Ισχυρή και σκληρή απάντηση» στην «παραμικρή επίθεση» του Ισραήλ προαναγγέλλει ο πρόεδρος του Ιράν3 Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΗΜΑΘΙΑ4 ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ: Θετική σύσταση για ένταξη του προτεκτοράτου του Κοσόβου5 Πανεργατική συγκέντρωση στη Βέροια6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Για την επικίνδυνη κλιμάκωση της πολεμικής έντασης στη Μέση Ανατολή

του Αλέκου ΧατζηκώσταΜε την εκτόξευση drones και βαλλιστικών πυραύλων απάντησε- όπως ήταν αναμενόμενο και είχε προειδοποιήσει για κάτι τέτοιο- το Ιράν ξημερώματα Κυριακής 14 Απριλίου στον βομβαρδισμό του ιρανικού προξενείου στην Δαμασκό την 1η Απριλίου 2024 με νεκρούς ιρανούς αξιωματούχους.  Να θυμίσουμε ότι η επίθεση το... Περισσότερα

Δυναμώνει ο αγώνας απέναντι στο αντιδραστικό νομοσχέδιο

από Η Άλλη Άποψη
Δυναμώνει ο αγώνας απέναντι στο αντιδραστικό νομοσχέδιο
Με πανελλαδικό συλλαλητήριο τη μέρα ψηφοφορίας του νομοσχεδίου για την πλήρη εμπορευματοποίηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης κλιμακώνεται ο αγώνας των φοιτητικών συλλόγων τις επόμενες μέρες. Σήμερα, δίνουν μαζικά το «παρών» στις μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις απέναντι στην πολιτική που βάζει τα κέρδη πάνω από τις ζωές.

Η συνέχιση του αγώνα που εξελίσσεται εδώ και οκτώ βδομάδες συζητείται σε νέες Γενικές Συνελεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και στις οποίες, όπως το προηγούμενο διάστημα, καταδικάζεται και απορρίπτεται το αντιδραστικό νομοσχέδιο, αναδεικνύεται η συνολική πολιτική που το υπαγορεύει, που είναι υπεύθυνη για τα ζητήματα με τα οποία βρίσκονται σήμερα αντιμέτωποι οι φοιτητές. Καθώς κατά τη συζήτηση στη Βουλή ξεδιπλώνεται η στάση των κομμάτων απέναντι στις εξελίξεις και γενικότερα στο ζήτημα της Ανώτατης Εκπαίδευσης, τον δημόσιο δωρεάν χαρακτήρα της, την αποστολή της, οι φοιτητικοί σύλλογοι έχουν διατυπώσει χωρίς αστερίσκους την απαίτηση για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Ανώτατη Εκπαίδευση, για πτυχία με αξία και δουλειά με δικαιώματα. Και αυτό συνεχίζουν να διεκδικούν μαζί με τους εργαζόμενους, όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, δυναμώνοντας μέσα από αυτή τη συμπόρευση τον αγώνα.

«Η πλειοψηφία μίλησε! Το νομοσχέδιο που τέθηκε στη διαβούλευση έχει ήδη απορριφθεί. Απαιτούμε να αποσυρθεί! Η κυβέρνηση είναι απομονωμένη και έχει ήδη ηττηθεί!», σημειώνεται στο δελτίο Τύπου του συντονισμού φοιτητικών συλλόγων της Αθήνας. Αποτυπώνονται παράλληλα οι διαχρονικές ευθύνες και η συναίνεση όλων των κομμάτων που άνοιξαν τον δρόμο για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, αλλά και όσα πέτυχε τα τελευταία χρόνια μέσα από μεγαλειώδεις αγώνες ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία, τον νόμο Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη, τους νόμους - πλαίσια, αλλά και η πείρα από το 2006-2007 απέναντι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Οι φοιτητές έχοντας ήδη πάρει θέση μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις καταδικάζοντας τη σφαγή του λαού της Παλαιστίνης, δηλώνουν την αντίθεσή τους στην ελληνική συμμετοχή και την αλληλεγγύη στους στρατευμένους που δηλώνουν την αντίθεσή τους.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις του συντονισμού τους, οι φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας προχωρούν σε νέο συλλαλητήριο αύριο Πέμπτη και το επόμενο διάστημα σε πολύμορφες δράσεις, με εξορμήσεις σε σχολεία και γειτονιές. Επίσης διοργανώνουν συντονισμό φορέων της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Στο μεταξύ, σειρά συντονισμένων δράσεων αποφασίστηκαν μέσα από τη μαζική σύσκεψη συντονισμού των συλλόγων εργαζομένων (ΔΠ, ΕΤΕΠ, ΕΔΙΠ), υποψηφίων διδακτόρων και μεταπτυχιακών φοιτητών, φοιτητικών συλλόγων και διδασκόντων του ΕΜΠ. «Δεν ανεχόμαστε να παίζουν με τις ζωές και τις σπουδές μας! Το Πολυτεχνείο φέρει τη σφραγίδα των αγώνων του λαού μας. Εργαζόμενοι και φοιτητές μαζί μπορούμε να νικήσουμε!», σημειώνουν, προχωρώντας σε συμμετοχή στη σημερινή απεργία και το αυριανό συλλαλητήριο, σε συμβολικό αποκλεισμό της Πολυτεχνειούπολης την Παρασκευή, συμμετοχή στο πανελλαδικό φοιτητικό συλλαλητήριο και την απεργία την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου.

Υπενθυμίζεται πως η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού των ΑΕΙ (ΠΟΣΔΕΠ) με ομόφωνη απόφαση καλεί σε κινητοποίηση τον κλάδο τις μέρες συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής (προκήρυξη απεργίας για τις 7 και 8 Μάρτη με αποφάσεις των συλλόγων) και οργάνωση, σε συντονισμό και με άλλους φορείς, πανελλαδικού συλλαλητηρίου στην Αθήνα με συγκέντρωση στο Σύνταγμα την ημέρα ψήφισής του.


Έχει διαβαστεί 178 φορές

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ποιός είναι online

Έχουμε online 292 επισκέπτες και 0 μέλη.