Παρασκευή, 01 Δεκ, 2023

  • Το Τσίρκο στη Βιβλιοθήκη
  • Στη Βέροια ο Κώστας Σκανδαλίδης
  • "Αυτόλυκος ο κλέφτης" παρουσίαση βιβλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας
  • Ανακοίνωση ΠΟΕ/ΔΕΥΑ για το κλείσιμο των ΔΕΥΑ
  • Εξαιρέθηκε από τις συγχωνεύσεις των νομικών προσώπων η ΚΕΠΑ Βέροιας
  • Εκλογές στην Πανελλήνια Ενωση Φιλολόγων
Το Τσίρκο στη Βιβλιοθήκη1 Στη Βέροια ο Κώστας Σκανδαλίδης2 "Αυτόλυκος ο κλέφτης" παρουσίαση βιβλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας3 Ανακοίνωση ΠΟΕ/ΔΕΥΑ για το κλείσιμο των ΔΕΥΑ4 Εξαιρέθηκε από τις συγχωνεύσεις των νομικών προσώπων η ΚΕΠΑ Βέροιας5 Εκλογές στην Πανελλήνια Ενωση Φιλολόγων6

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΗ ΨΗΦΟΣ: «Απογειώνεται» η ένταση των πιέσεων και των εκβιασμών, η αλλοίωση των εκλογικών αποτελεσμάτων

Την «απογείωση» της προσπάθειας αλλοίωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων, με διαδικασίες που ανοίγουν δρόμο στην παραβίαση της μυστικότητας της ψήφου και ένταση των πιέσεων και των εκβιασμών στους ψηφοφόρους από κάθε είδους μηχανισμούς, σφράγισε χτες η κυβέρνηση, ανακοινώνοντας την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου, σε πρώτη φάση για τις ευ... Περισσότερα

Η χώρα μας ΝΑΤΟικός «αστυνομικός» του εναέριου χώρου στα Βαλκάνια

από Η Άλλη Άποψη
Η χώρα μας ΝΑΤΟικός «αστυνομικός» του εναέριου χώρου στα Βαλκάνια

Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα σχετικά με τα νέα ΝΑΤΟικά μέτρα για τον έλεγχο του εναέριου χώρου των Βαλκανίων. Σύμφωνα με αυτά, οι ΝΑΤΟικοί έχουν επιλέξει τρεις χώρες του ΝΑΤΟ να αναλάβουν την «αστυνόμευση» του εναέριου χώρου των Βαλκανίων.

Οι ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ προώθησαν τη Συμφωνία των Πρεσπών, για να καλύψουν και να εξαγνίσουν τον βρώμικο ρόλο και τους σχεδιασμούς τού «διαίρει και βασίλευε» του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ στα Βαλκάνια. Ήταν το «τυράκι» στη φάκα του αμερικανοΝΑΤΟικού σχεδιασμού για να ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο η παρουσία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή των Βαλκανίων.

Σύμφωνα με απόφαση του ΝΑΤΟ, η Πολεμική Αεροπορία περιπολεί στους εναέριους χώρους της Αλβανίας, του Μαυροβουνίου, της Βουλγαρίας και μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών περιπολεί στον εναέριο χώρο της Βόρειας Μακεδονίας. Επίσης, οι ΗΠΑ για το σκοπό αυτόν έδωσαν ήδη την έγκρισή τους για την πώληση F-16 στη Σλοβενία και τη Βουλγαρία.

Ποια συμφέροντα υπερασπίζονται τα πολεμικά αεροσκάφη με την «αστυνόμευση» του εναέριου χώρου των Βαλκανίων; Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις εμπλέκονται ολοένα και περισσότερο στο επικίνδυνο κουβάρι των ανταγωνισμών με σκοπό τον έλεγχο των Βαλκανίων. Ολοένα και περισσότερες ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις δρουν μακριά από τα σύνορα, όπως η παρουσία φρεγάτας στην περιοχή του Λιβάνου, αεροσκάφη και προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων πήραν μέρος στη μεγαλύτερη άσκηση του ΝΑΤΟ της τελευταίας εικοσαετίας στη Νορβηγία και τώρα η συμμετοχή της Πολεμικής Αεροπορίας για την «αστυνόμευση» του ΝΑΤΟικού εναέριου χώρου στα Βαλκάνια.

Η εμπλοκή της χώρας μας στα σχέδια των ιμπεριαλιστών τίποτα καλό δεν μπορεί να προμηνύει για τα λαϊκά συμφέροντα. Αντίθετα, βαθαίνει η εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς με απρόβλεπτες συνέπειες. Αυτές οι επικίνδυνες επιλογές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που τις αποδέχονται η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, πρέπει να προβληματίσουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Η παραπέρα αναβάθμιση εμπλοκής της χώρας μας στις πολεμικές προετοιμασίες των ιμπεριαλιστών, και μάλιστα μακριά από τα σύνορα, δεν έχει σχέση με την υπεράσπιση των συνόρων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας.

Είναι απαραίτητο τώρα να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς. Ο λαός μας να οργανώσει την πάλη του για να κλείσουν οι βάσεις που χρησιμοποιούνται από το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ. Για αποδέσμευση τώρα από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Έχει διαβαστεί 353 φορές
Καμία σημασία...
Προηγούμενο άρθρο
Καμία σημασία...
Κρίσιμο ερώτημα
Επόμενο άρθρο
Κρίσιμο ερώτημα

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 321 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)