Τετάρτη, 06 Δεκ, 2023

  • ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Εμφανίζει «δίκαιη» τη φοροεπιδρομή στους μικρούς κρύβοντας τη φοροασυλία των ομίλων!
  • Βιβλιοπαρουσίαση στη Βέροια
  • 1 στα 5 παιδιά βιώνει τη φτώχεια στις πλούσιες χώρες
  • Όλες τις διεκδικήσεις και για τουρκική μειονότητα θέτει ο Ερντογάν πριν φτάσει στην Αθήνα
  • Νεκροί 16.248 Παλαιστίνιοι, 7.112 σκοτωμένα παιδιά .60 μέρες βομβαρδισμών στη Γάζα
  • Δεκαπέντε χρόνια από την από την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Εμφανίζει «δίκαιη» τη φοροεπιδρομή στους μικρούς κρύβοντας τη φοροασυλία των ομίλων!1 Βιβλιοπαρουσίαση στη Βέροια2 1 στα 5 παιδιά βιώνει τη φτώχεια στις πλούσιες χώρες3 Όλες τις διεκδικήσεις και για τουρκική μειονότητα θέτει ο Ερντογάν πριν φτάσει στην Αθήνα4 Νεκροί 16.248 Παλαιστίνιοι, 7.112 σκοτωμένα παιδιά .60 μέρες βομβαρδισμών στη Γάζα5 Δεκαπέντε χρόνια από την από την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Μύθοι για την Ενέργεια

Καθώς ολοκληρώνεται μια ακόμα φάση «προσαρμογής» της Ενέργειας - εμπόρευμα στην «απελευθερωμένη» αγορά της παραγωγής και διανομής, ο λαός μπορεί να δει τώρα πιο καθαρά τα ψέματα που του έλεγαν όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις και τα αστικά κόμματα για τα «οφέλη» που θα αποκόμιζε τάχα από τη στρατηγική της ΕΕ και σ' αυτόν τον τομέα.Τη στρ... Περισσότερα

Η πανδημία δεν αφορά μόνο τους ανεμβολίαστους...

από Η Άλλη Άποψη
Η πανδημία δεν αφορά μόνο τους ανεμβολίαστους...

Το αφήγημα της κυβέρνησης ότι η πανδημία αφορά μόνο τους ανεμβολίαστους καταρρίπτεται από τα ίδια τα στοιχεία, που κάνουν φανερή την ανάγκη, μαζί με τον πολύτιμο εμβολιασμό, να ληφθούν όλα τα συνδυασμένα μέτρα ενίσχυσης και θωράκισης της δημόσιας υγείας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 40% του συνόλου των κρουσμάτων αφορά εμβολιασμένους. Το 70% των εμβολιασμένων που νοσούν είναι ηλικίας 18-59 ετών, δηλαδή πρόκειται για παραγωγικές ηλικίες που δουλεύουν και μετακινούνται. Είναι αυτοί που δεν δικαιούνται δωρεάν τεστ, για τους οποίους η εργοδοσία, στο όνομα των εμβολιασμών, έχει πάψει να τηρεί ακόμα και τα στοιχειώδη μέτρα στους χώρους δουλειάς.

Στο μεταξύ, κι ενώ στην υποτυπώδη επιδημιολογική επιτήρηση αγνοούνται σημαντικοί δείκτες - όπως στοιχεία για τον αριθμό κρουσμάτων σε εργασιακούς χώρους, σε ΜΦΗ, δομές προσφύγων κ.α. ή για το προφίλ των νοσούντων - ερωτήματα εγείρει η πρόσφατη τοποθέτηση του προέδρου του ΕΟΔΥ Θ. Ζαούτη για πιθανούς «κόφτες» ακόμη και στην καταγραφή των νεκρών της πανδημίας. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, «εάν στην Ελλάδα ακολουθούσαμε το σύστημα καταγραφής του Ηνωμένου Βασιλείου θα καταγράφαμε 20% λιγότερους θανάτους», σε μια ακόμα τοποθέτηση που εντείνει τη σύγχυση στον λαό, τροφοδοτώντας τον «βολικό αντίπαλο», τους κάθε είδους «συνωμοσιολόγους».

Αυτό που αποκαλύπτεται ξανά μπροστά στους εργαζόμενους είναι ότι η οργανωμένη πάλη είναι μονόδρομος για να σωθούν ανθρώπινες ζωές, ότι μόνο ο λαός σώζει τον λαό, με τη διεκδίκηση και τον αγώνα για τη ζωή και το δίκιο του. Οτι είναι μονόδρομος η σύγκρουση με το «κριτήριο» της θωράκισης της καπιταλιστικής κερδοφορίας, που τσακίζει την πιο ζωτική τους ανάγκη, την προστασία της υγείας.


Έχει διαβαστεί 630 φορές

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 266 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)