Τρίτη, 27 Ιούλ, 2021

  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 27/7
  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Δεν είναι σύγχρονο ένα σχολείο που διαχωρίζει τα παιδιά . Στον σκουπιδοτενεκέ η θέση του νομοσχεδίου
  • ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Σχολείο της αγοράς με μαθητές «μοντελάκια» για τους μονοπωλιακούς ομίλους και όχι μορφωμένους
  • Ανταλλαγή Νέων στη Βέροια!
  • Ένταξη για χρηματοδότηση δύο προτάσεων του Δήμου Βέροιας στο «Αντώνης Τρίτσης» συνολικού ύψους 3.244.922,75€
  • Διώνη Δημητριάδου ''Οδός Πανός'', 40ος χρόνος, τχ. 191, Σεπ. Δεκ. 2021 /  Ηλίας Τσέχος ''Τα Ηλικιωμένα Ανήλικα'', Φεγγίτης 2020
Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 27/71 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Δεν είναι σύγχρονο ένα σχολείο που διαχωρίζει τα παιδιά . Στον σκουπιδοτενεκέ η θέση του νομοσχεδίου2 ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Σχολείο της αγοράς με μαθητές «μοντελάκια» για τους μονοπωλιακούς ομίλους και όχι μορφωμένους3 Ανταλλαγή Νέων στη Βέροια!4 Ένταξη για χρηματοδότηση δύο προτάσεων του Δήμου Βέροιας στο «Αντώνης Τρίτσης» συνολικού ύψους 3.244.922,75€5 Διώνη Δημητριάδου ''Οδός Πανός'', 40ος χρόνος, τχ. 191, Σεπ. Δεκ. 2021 /  Ηλίας Τσέχος ''Τα Ηλικιωμένα Ανήλικα'', Φεγγίτης 20206

Το Σχόλιο της Ημέρας

Στο «ψυγείο» και για φέτος ο κατώτατος μισθός

Μερικά ψίχουλα - κι αυτά από τον Γενάρη του 2022 - ως «αύξηση» στον κατώτατο μισθό αποφάσισε η κυβέρνηση, θέτοντας σε πλήρη εφαρμογή τον μηχανισμό μόνιμης συμπίεσης των κατώτερων μισθών που προβλέπει ο νόμος Βρούτση - Αχτσιόγλου (ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ). Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της χτεσινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο, εγκρίνο... Περισσότερα

Εάν έχεις τέτοιους «συμμάχους»…

από Η Άλλη Άποψη
Εάν έχεις τέτοιους «συμμάχους»…

Χρόνια τώρα ακούμε το γνωστό παραμύθι για τους δήθεν συμμάχους μας ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, Ε.Ε που μας «προστατεύουν» και υπερασπίζονται «τα εθνικά μας δικαιώματα» και που η συμπόρευση μαζί τους σε κάθε είδους επικίνδυνους σχεδιασμούς είναι μονόδρομος. Η πραγματικότητα φυσικά έχει αποδείξει πόσο κραυγαλέα καταστροφική είναι η πολιτική που στηρίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα και τα δικαιώματα γενικότερα της χώρας στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ και στις ΗΠΑ.

Ας δούμε για παράδειγμα με αφορμή την πρόσφατη όξυνση της Τουρκικής προκλητικότητας τις δηλώσεις στελεχών των «συμμάχων» μας και ας βγάλουμε επιτέλους τα αναγκαία συμπεράσματα:

Συγκεκριμένα, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε πριν 3 ημέρες, υιοθετώντας επί της ουσίας το «γκριζάρισμα» της περιοχής, πως«οι ΗΠΑ γνωρίζουν ότι η Τουρκία έχει εκδώσει μια Navtex για έρευνασε αμφισβητούμενα νερά στην Ανατολική Μεσόγειο».«Καλούμε τις τουρκικές αρχές να σταματήσουν τυχόν σχέδια που έχουν για επιχειρήσεις και να αποφύγουν κινήσεις που θα αυξήσουν τις εντάσεις στην περιοχή», πρόσθεσε, σε μια δήλωση όχι απλά προκλητική, αλλά τροχιοδεικτική για τις πραγματικές προθέσεις των ΗΠΑ, προς επιβολή καθεστώτος συνδιαχείρισης.

Σε ίδια γραμμή, μετά το πρόσφατο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ (οι υπουργοί Εξωτερικών των κρατών - μελών), και ο Ζ. Μπορέλ, ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ αρμόδιος για θέματα Ασφάλειας και Εξωτερικών, είπε ότι ενδεχόμενες «γεωτρήσεις σε διαφιλονικούμενα ("disputed") ύδατα στην Ελλάδα θα μπορούσαν να ανεβάσουν τις εντάσεις». Ο ίδιος τόνισε ότι στην ΕΕ «βλέπουμε την Τουρκία ως μια σημαντική χώρα (...) με την οποία θα θέλαμε να δούμε τις σχέσεις μας να ενισχύονται και να αναπτύσσονται» και ότι «πολλά σοβαρά ζητήματα πρέπει να αντιμετωπιστούν από την Τουρκία», με ζητούμενο «να αλλάξει η τρέχουσα δυναμική αντιπαράθεσης και να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον εμπιστοσύνης».

Ακολούθησαν την Τρίτη οι δηλώσεις του Γερμανού ΥΠΕΞ, Χ. Μάας, στην επίσημη επίσκεψή του στην Αθήνα στο πλαίσιο της γερμανικής προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ. Ο Μάας είπε ανοικτά ότι η Τουρκία «είναι στρατηγικά σημαντική χώρα» στο ΝΑΤΟ και για το Μεταναστευτικό. Ερωτηθείς δε από Ελληνα δημοσιογράφο αν η γερμανική προεδρία και η ΕΕ συνολικά θα πάρουν κάποιο συγκεκριμένο μέτρο κατά της Αγκυρας, εφόσον δύο χρόνια τώρα παραβιάζει την ΑΟΖ της Κύπρου και πλέον απειλεί και την Ελλάδα, ο Γερμανός ΥΠΕΞ δεν ανέλαβε καμία δέσμευση. Εξίσου ...φειδωλός και στην ερώτηση για την Αγιά Σοφιά, περιορίστηκε σε ευχολόγια για την «αλληλοκατανόηση των λαών», στην οποία «δεν συμβάλλουν τέτοιες κινήσεις». Ερωτηθείς, τέλος, σε τι συνίσταται η διαμεσολάβηση της Γερμανίας προς Ελλάδα και Τουρκία, και αν σκοπεύει να πιέσει περισσότερο την τουρκική πλευρά, το ξέκοψε λέγοντας ότι «καλό είναι να μην πολυσυζητάμε το θέμα αυτό». Χαιρέτισε ωστόσο την εκπεφρασμένη διάθεση της ελληνικής κυβέρνησης για «διάλογο». «Θέλουμε να υπάρχει συνετός διάλογος», δήλωσε χτες και ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ Κρ. Μπούργκερ.

Αυτά πρέπει να γνωρίζει ο ελληνικός λαός, ο οποίος είναι αυτός που καλείται και θα κληθεί σε οποιαδήποτε περίπτωση να υπερασπιστεί την κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα και τα σύνορα της χώρας.

Μα βάση τα παραπάνω ας σκεφτούμε επιτέλους διαφορετικά.

Οι μύθοι ότι οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ μπορούν να εξασφαλίσουν την ειρήνη στην περιοχή και τα κυριαρχικά-εδαφικά δικαιώματα της χώρας έχουν καταρριφθεί.
Η κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας συμβαδίζει με τα παζάρια για τη συνδιαχείριση του Αιγαίου και περιοχών της Ανατολικής Μεσογείου.
Επαγρύπνηση λοιπόν και αγώνας για:
- Τη μη αλλαγή των συνόρων.
- Την απεμπλοκή της Ελλάδας από τα σχέδια των ΗΠΑ , του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή και την αποχώρηση από όλες τις ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.
- Την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, το κλείσιμο της βάσης της Σούδας και των άλλων Αμερικανικών βάσεων.
- Την ακύρωση της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό, τον απεγκλωβισμό των προσφύγων από τα νησιά και τη μετάβαση στις χώρες προορισμού τους.

 

 


Έχει διαβαστεί 286 φορές
Μία ακόμη επιβεβαίωση...
Προηγούμενο άρθρο
Μία ακόμη επιβεβαίωση...
Οι μύθοι τους...
Επόμενο άρθρο
Οι μύθοι τους...

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 35 °C
Άνεμος ΝΔ 2-3 μποφόρ

Τρίτη, 27 Ιουλίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 25 ως 37 °C
Άνεμος Α 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 28 Ιουλίου

Ζέστη
Ζέστη
Θερμοκρασία 25 ως 38 °C
Άνεμος Α 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 200 επισκέπτες και 1 μέλος.