Παρασκευή, 01 Δεκ, 2023

  • Το Τσίρκο στη Βιβλιοθήκη
  • Στη Βέροια ο Κώστας Σκανδαλίδης
  • "Αυτόλυκος ο κλέφτης" παρουσίαση βιβλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας
  • Ανακοίνωση ΠΟΕ/ΔΕΥΑ για το κλείσιμο των ΔΕΥΑ
  • Εξαιρέθηκε από τις συγχωνεύσεις των νομικών προσώπων η ΚΕΠΑ Βέροιας
  • Εκλογές στην Πανελλήνια Ενωση Φιλολόγων
Το Τσίρκο στη Βιβλιοθήκη1 Στη Βέροια ο Κώστας Σκανδαλίδης2 "Αυτόλυκος ο κλέφτης" παρουσίαση βιβλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας3 Ανακοίνωση ΠΟΕ/ΔΕΥΑ για το κλείσιμο των ΔΕΥΑ4 Εξαιρέθηκε από τις συγχωνεύσεις των νομικών προσώπων η ΚΕΠΑ Βέροιας5 Εκλογές στην Πανελλήνια Ενωση Φιλολόγων6

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΗ ΨΗΦΟΣ: «Απογειώνεται» η ένταση των πιέσεων και των εκβιασμών, η αλλοίωση των εκλογικών αποτελεσμάτων

Την «απογείωση» της προσπάθειας αλλοίωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων, με διαδικασίες που ανοίγουν δρόμο στην παραβίαση της μυστικότητας της ψήφου και ένταση των πιέσεων και των εκβιασμών στους ψηφοφόρους από κάθε είδους μηχανισμούς, σφράγισε χτες η κυβέρνηση, ανακοινώνοντας την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου, σε πρώτη φάση για τις ευ... Περισσότερα

Ελληνική Προεδρία στην Ε.Ε: και λοιπόν;

από Η Άλλη Άποψη
Ελληνική Προεδρία στην Ε.Ε: και λοιπόν;

«Ξέρουμε τις δυσκολίες που περνούν οι Έλληνες και θέλουμε να αποτίσουμε φόρο τιμής και να τους πούμε ότι οι θυσίες σας και οι προσπάθειές σας ανοίγουν ένα καλύτερο μέλλον»

Ζ. Μ. ΜΠΑΡΟΖΟ

 

Με την επίσημη υποδοχή του προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και του Κολεγίου των Επιτρόπων, από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, άρχισε (8/1) από το Ζάππειο Μέγαρο η επίσημη έναρξη της ελληνικής Προεδρίας στην Ε.Ε. Η κυβέρνηση είναι εμφανές ότι προσπαθεί να καλλιεργήσει κλίμα ελπίδων και προσδοκιών στον Ελληνικό λαό για προπαγανδιστικούς λόγους. Δεν θα πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες. Υπάρχει άλλωστε πλούσια πείρα τόσο από ανάλογες δηλώσεις, όσο κυρίως από ανάλογες πολιτικές.

Όπως και οι προηγούμενες προεδρίες έτσι και αυτή θα συμβάλλει στην κλιμάκωση της επίθεσης στο εισόδημα, τις εργασιακές σχέσεις, την κοινωνική ασφάλιση των εργαζομένων, τις περικοπές στην υγεία, την  πρόνοια και σε άλλες κοινωνικές παροχές. Αυτούς τους στόχους υπηρετούν το Σύμφωνο για το Ευρώ, το Δημοσιονομικό Σύμφωνο, η ενισχυμένη οικονομική διακυβέρνηση, ο έλεγχος των εθνικών προϋπολογισμών που, από τις αρχές του 2014, θα επιβάλλονται με αυξημένη οικονομική επιτήρηση των χωρών και με μνημόνια διαρκείας σε βάρος των λαών.

Με την ελληνική Προεδρία θα συνεχιστεί η υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ, η οποία δεν αφορά μόνο τον ελληνικό λαό, αλλά τους λαούς όλων των χωρών, με ή χωρίς μνημόνιο, γιατί αυτό επιβάλλουν οι στόχοι της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου που υπηρετεί η ΕΕ από την ίδρυσή της. Οι στόχοι της ελληνικής Προεδρίας για τη «θαλάσσια πολιτική» αφορούν την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών από επιχειρηματικούς ομίλους, το οποίο αποτελεί το έδαφος για την ενίσχυση των ανταγωνισμών των μεγάλων δυνάμεων με θύματα τους λαούς. Ενώ η προώθηση ενιαίας μεταναστευτικής πολιτικής σηματοδοτεί την ενίσχυση της καταστολής σε βάρος των μεταναστών και των προσφύγων που οδηγούνται στον ξεριζωμό εξαιτίας της φτώχειας, των αντιδραστικών καθεστώτων, των πολέμων στα οποία πρωτοστατεί η ΕΕ.

Ο ελληνικός λαός πρέπει να δυναμώσει την αντίθεσή του στις πολιτικές ΕΕ, κυβέρνησης και κεφαλαίου. Τα όσα χρόνια τώρα ακούμε για “Ευρώπη των λαών” έχουν αποδειχθεί απατηλά παραμύθια, που απλά σπέρνουν συγχύσεις. Ας είναι ξεκάθαρο σε όλους: Η ΕΕ χειρότερη μπορεί να γίνει, καλύτερη όχι!

Έχει διαβαστεί 512 φορές

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 271 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)