Πέμπτη, 18 Απρ, 2024

  • Νίκησε ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ στην παράταση
  • «Σοβαρός κίνδυνος» το Κίεβο να χάσει τον πόλεμο εντός του 2024 εκτιμούν Βρετανοί στρατιωτικοί αναλυτές
  • «Ισχυρή και σκληρή απάντηση» στην «παραμικρή επίθεση» του Ισραήλ προαναγγέλλει ο πρόεδρος του Ιράν
  • Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΗΜΑΘΙΑ
  • ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ: Θετική σύσταση για ένταξη του προτεκτοράτου του Κοσόβου
  • Πανεργατική συγκέντρωση στη Βέροια
Νίκησε ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ στην παράταση1 «Σοβαρός κίνδυνος» το Κίεβο να χάσει τον πόλεμο εντός του 2024 εκτιμούν Βρετανοί στρατιωτικοί αναλυτές2 «Ισχυρή και σκληρή απάντηση» στην «παραμικρή επίθεση» του Ισραήλ προαναγγέλλει ο πρόεδρος του Ιράν3 Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΗΜΑΘΙΑ4 ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ: Θετική σύσταση για ένταξη του προτεκτοράτου του Κοσόβου5 Πανεργατική συγκέντρωση στη Βέροια6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Για την επικίνδυνη κλιμάκωση της πολεμικής έντασης στη Μέση Ανατολή

του Αλέκου ΧατζηκώσταΜε την εκτόξευση drones και βαλλιστικών πυραύλων απάντησε- όπως ήταν αναμενόμενο και είχε προειδοποιήσει για κάτι τέτοιο- το Ιράν ξημερώματα Κυριακής 14 Απριλίου στον βομβαρδισμό του ιρανικού προξενείου στην Δαμασκό την 1η Απριλίου 2024 με νεκρούς ιρανούς αξιωματούχους.  Να θυμίσουμε ότι η επίθεση το... Περισσότερα

Επέλαση στο λαϊκό εισόδημα, στήριξη στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους

από Η Άλλη Άποψη
Επέλαση στο λαϊκό εισόδημα, στήριξη στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους
Ακόμα και από τον τίτλο του φορολογικού νομοσχεδίου για τους μικρούς επαγγελματίες, που η κυβέρνηση ονομάζει «Μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής», γίνεται φανερή η στοχοποίηση των αυτοαπασχολούμενων, αφού αντιμετωπίζονται συλλήβδην ως «μπαταχτσήδες».

Μπορεί η κυβέρνηση να προπαγανδίζει «θετικές αλλαγές» που τάχα έκανε την τελευταία στιγμή στο νομοσχέδιο για να διασκεδάσει τη γενικευμένη κατακραυγή και τις μεγάλες κινητοποιήσεις μικρών επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων, όμως η ουσία του φορο-εκτρώματος δεν αλλάζει.

Πιο συγκεκριμένα, διατηρείται το τεκμαρτό εισόδημα, που ξεκινάει από τις 10.920 ευρώ για έναν αυτοαπασχολούμενο χωρίς προσωπικό. Δηλαδή, η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο θεωρεί ότι, ανεξάρτητα από πιθανές ζημιές, κάθε μικρός επαγγελματίας κερδίζει κάθε χρόνο αυτό το ποσό (τουλάχιστον) και φορολογείται με τους αντίστοιχους συντελεστές, αφού δεν προβλέπεται αφορολόγητο όριο. Το ποσό αυτό μάλιστα προσαυξάνεται ανά τριετία επαγγελματικής δράσης και ανάλογα με την απασχόληση προσωπικού, φτάνοντας μέχρι και τις 50.000 ευρώ.

Με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους να υπολογίζει την αύξηση του φόρου εισοδήματος μόνο από την εφαρμογή του «τεκμαρτού» στα 716 εκατομμύρια ευρώ, η κυβέρνηση πλασάρει ως ...θετική ρύθμιση ότι θα απαλλάσσονται από αυτό το αίσχος όσοι αυτοαπασχολούμενοι δεχθούν εξονυχιστικό έλεγχο στα εισοδήματά τους. Πρόκειται για έναν ακόμα ωμό εκβιασμό, με το κράτος να αντιμετωπίζει εκ των προτέρων ως φοροφυγά τον αυτοαπασχολούμενο, καλώντας να αποδείξει ο ίδιος ότι δεν φοροδιαφεύγει! Κι αυτό την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι με την ένταση φορολογικών ελέγχων και με τη γενίκευση των ψηφιακών συναλλαγών δεν θα «ξεφεύγει κανείς».

Κατά τ' άλλα το «καρότο» στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε είναι η μείωση του τέλους επιτηδεύματος κατά 50% για όλους τους επαγγελματίες και όχι βέβαια η κατάργηση αυτού του χαρατσιού όπως οι ίδιοι διεκδικούν.

Επιπλέον, ο ψηφιακός «στενός κορσές» που θεσπίζει το νομοσχέδιο θα φέρει νέα χαράτσια στους μικρούς επαγγελματίες, αναγκάζοντάς τους να οργανώσουν λογιστήριο και να απευθύνονται σε σχετικές εταιρείες προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις υψηλές προδιαγραφές.


Έχει διαβαστεί 236 φορές

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ποιός είναι online

Έχουμε online 653 επισκέπτες και 0 μέλη.