Τρίτη, 25 Ιούν, 2024

  • ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ: Να καταργηθεί και να μην ισχύσει φέτος η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής
  • ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ: παρθούν μέτρα για την φορολογική δικαιοσύνη και την ανακούφιση των αυτοαπασχολουμένων
  • Τα παιδιά ρομποτικής της ομάδας MetaShifters στον Δήμαρχο Βέροιας
  • Καλοκαιρινή γιορτή Δημοτικών Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών Δήμου Βέροιας
  • Υπουργείο Εργασίας / Με εγκύκλιο φέρνουν 9ωρο και απλήρωτες ώρες εργασίας
  • Εκκαθαρίσεις στην «Κρατική Φρουρά» της Ουκρανίας διέταξε ο Ζελένσκι
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ: Να καταργηθεί και να μην ισχύσει φέτος η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής1 ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ: παρθούν μέτρα για την φορολογική δικαιοσύνη και την ανακούφιση των αυτοαπασχολουμένων2 Τα παιδιά ρομποτικής της ομάδας MetaShifters στον Δήμαρχο Βέροιας3 Καλοκαιρινή γιορτή Δημοτικών Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών Δήμου Βέροιας4 Υπουργείο Εργασίας / Με εγκύκλιο φέρνουν 9ωρο και απλήρωτες ώρες εργασίας5 Εκκαθαρίσεις στην «Κρατική Φρουρά» της Ουκρανίας διέταξε ο Ζελένσκι6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Στοχοποιεί και τα επιδόματα ανεργίας η κυβέρνηση

Με τα επίσημα και πιο πρόσφατα στοιχεία της ΔΥΠΑ (Μάης 2024) να δείχνουν ότι από τους 794.752 εγγεγραμμένους ανέργους έλαβαν επίδομα ανεργίας μόλις 81.455 άνεργοι, δηλαδή ένας στους δέκα, οργή προκαλούν οι τροχιοδεικτικές βολές της κυβέρνησης για αλλαγές στην καταβολή και στο ύψος του επιδόματος.Πρακτικά πάνω α... Περισσότερα

Επιβίωση!

από Η Άλλη Άποψη
Επιβίωση!

Το κόστος στέγασης και λογαριασμών (Ενέργειας και νερού) για τα ελληνικά νοικοκυριά σημείωσε - σύμφωνα με τη Eurostat - μία από τις μεγαλύτερες αυξήσεις το διάστημα 2015 - 2020 στην Ευρώπη, φτάνοντας το 32% από 28% του μέσου εισοδήματος.

Την ίδια ώρα, με την τελευταία αύξηση του κατώτατου μισθού, δεν καλύπτεται ούτε στατιστικά το κόστος ζωής, που υπολογίζεται σε 855 ευρώ τον μήνα ανά ενήλικο, απλά για να επιβιώνει, και όχι βέβαια για να καλύπτει τις διευρυμένες ανάγκες του!

Ενα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο είναι το εξής: Πριν ακόμα ξεσπάσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, το 61% της καταναλωτικής δαπάνης των νοικοκυριών στην ΕΕ αφορούσε τη στέγαση, λογαριασμούς Ενέργειας, αγορά τροφίμων και Μεταφορές! Το ποσοστό αυτό έγινε ακόμα μεγαλύτερο με την εκτόξευση των τιμών Ενέργειας μετά την έναρξη του πολέμου.

Τα στοιχεία αυτά δεν επιβεβαιώνουν μόνο τις τεράστιες δυσκολίες επιβίωσης που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά νοικοκυριά σε όλη την Ευρώπη, πριν και μετά τον πόλεμο, αλλά και την ενιαία αντιλαϊκή πολιτική όλων των κυβερνήσεων, που μεγαλώνει το χάσμα ανάμεσα στις ανάγκες των εργαζομένων και τα αδιέξοδα που βιώνουν καθημερινά, εξαιτίας των χαμηλών μισθών, της εμπορευματοποίησης των πάντων, της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων.

Αυτά τα αδιέξοδα επαναλαμβάνονται με όλων των ειδών τις κυβερνήσεις και βγάζουν εκατομμύρια στον δρόμο, διαμορφώνοντας προϋποθέσεις για μια νέα, ελπιδοφόρα αγωνιστική ανάταση!

Έχει διαβαστεί 2455 φορές

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 388 επισκέπτες και 1 μέλος.