Τα αφιερώματα στο ΒΗΜΑ (5/2) είναι δύο για το θεσμό της μοναρχίας
με αφορμή το θάνατο του έκπτωτου μονάρχη Κωνσταντίνου Γκλιξμπουργκ. Και εντάξει
αν είναι λόγοι κυκλοφοριακοί ή «ιστορικού ενδιαφέροντος» θα μπορούσαμε να δείξουμε
«κατανόηση». Όμως αν συνδέονται με άλλα ζητήματα και γενικότερα πολιτικούς
σχεδιασμούς, τότε…
Περισσότερα
Έρχεται τώρα το κυρίως αντιλαϊκό πιάτο…
Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Ο λαός δεν θα πρέπει παρά την «καλοκαιρινή ραστώνη» να σταματήσει να αγωνίζεται ή το χειρότερο να νοιώσει «ανακούφιση» ότι η μπόρα πέρασε. Το αντίθετο θα πρέπει να νοιώθει, πέρα από τις προσπάθειες της κυβέρνησης να τον καθησυχάσει. Ας γίνουμε συγκεκριμένοι:
1. Η διαπραγμάτευση της συγκυβέρνησης με την τρόικα που ξεκινάει αυτές τις μέρες δεν γίνεται από μηδενική βάση. Γίνεται με δεδομένο το αντιλαϊκό περίγραμμα των προτάσεων της συγκυβέρνησης που ενέκρινε η Βουλή στις 10 Ιούλη. Πρόταση που αποτέλεσε κλιμάκωση όλης της διαδικασίας διαπραγμάτευσης από τις 20 Φλεβάρη μέχρι σήμερα.
2. Η απόφαση της Συνόδου Κορυφής καλεί την ελληνική κυβέρνηση να μην περιοριστεί στα προαπαιτούμενα, αλλά να προχωρήσει και σε άλλα μέτρα που θα ευνοήσουν το κλίμα.
3. Οι στόχοι που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής προϊδεάζουν ότι η δραστηριότητα της συγκυβέρνησης περιλαμβάνει άμεσα την προώθηση ιδιωτικοποιήσεων, τη δημιουργία ευνοϊκού περιβάλλοντος για τη δράση επιχειρηματικών ομίλων (βλέπε: «προσέλκυση επενδύσεων»).
4. Χρειάζεται, λοιπόν, οι εργαζόμενοι, ο λαός να μην εφησυχάζουν, να μην περάσει επανάπαυση και κλίμα αναμονής. Αντίθετα από τώρα να οργανώσουν την αντίσταση τους. Διαφορετικά θα μετρούν καθημερινά ήττες στη ζωή τους!