Παρασκευή, 14 Ιούν, 2024

  • ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ EXIT POLLS
  • Σκέψεις για την αποχή στις ευρωεκλογές
  • “Ήττα και Περηφάνια”: η συλλογική γραφή  της εργατικής ζωής και του αγώνα
  • 10ο αντάμωμα Τριλοφιωτών
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ/ΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΕΚΕΠΕ
  •  Το νέο βιβλίο της Σοφίας Νικολαΐδου «Δικά μας παιδιά» παρουσιάζεται στη Βέροια
ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ EXIT POLLS1 Σκέψεις για την αποχή στις ευρωεκλογές2 “Ήττα και Περηφάνια”: η συλλογική γραφή  της εργατικής ζωής και του αγώνα3 10ο αντάμωμα Τριλοφιωτών4 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ/ΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΕΚΕΠΕ 5  Το νέο βιβλίο της Σοφίας Νικολαΐδου «Δικά μας παιδιά» παρουσιάζεται στη Βέροια6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ατομική ευθύνη μόνο

Για ...μέτρα ενόψει του καύσωνα στα σχολεία υποτίθεται έκανε λόγο η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας, οριοθετημένα όμως στο πλαίσιο των «δυνατοτήτων» (βλ. κόστος), δίνοντας το «πράσινο φως» στους δήμους για να κλείνουν τα σχολεία Πρωτοβάθμιας όπου αυτές οι «δυνατότητες» δεν υπάρχουν, όπως και έκαναν σωρηδόν...Το υπουργείο Παιδείας έκα... Περισσότερα

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Ούτε συζήτηση για τις πολεμικές επανορθώσεις και αποζημιώσεις

από Η Άλλη Άποψη
ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Ούτε συζήτηση για τις πολεμικές επανορθώσεις και αποζημιώσεις

Στην άρνηση της Γερμανίας προσέκρουσε η ρηματική διακοίνωση με την οποία η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε την έναρξη διαπραγματεύσεων σχετικά με τις οφειλόμενες γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις και αποζημιώσεις. Η ρηματική διακοίνωση είχε επιδοθεί τον περασμένο Ιούνη σε εκτέλεση απόφασης που είχε ληφθεί στις 17 Απρίλη με ευρεία πλειοψηφία από την Ολομέλεια της ελληνικής Βουλής, με βάση το Πόρισμα - Εκθεση της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα, το ύψος των οποίων υπολογίστηκε στα 289 δισ. ευρώ.

Η εξέλιξη ήταν αναμενόμενη, καθώς η απόφαση παρέπεμπε στις ελληνικές καλένδες το δίκαιο αίτημα του ελληνικού λαού για την απόδοση των οφειλόμενων, αφού με γνώμονα να μη θιχτούν τα συμφέροντα και οι συμμαχίες του εγχώριου κεφαλαίου, προέκρινε μακρόσυρτες νομικίστικες διαδικασίες και τον ...διάλογο με το Βερολίνο, αντί για την προβολή συγκεκριμένων διεκδικήσεων, ενώ δεν περιείχε καμία απαίτηση προς τη γερμανική κυβέρνηση για συγκεκριμένη διεκδίκηση, κάνοντας ουσιαστικά «πλάτες» στη διαχρονική άρνηση των γερμανικών κυβερνήσεων που παρουσιάζουν το θέμα ως «λήξαν».

Σε απάντηση, το ΥΠΕΞ της Γερμανίας επέδωσε την περασμένη Παρασκευή διπλωματική διακοίνωση στον πρέσβη της Ελλάδας στο Βερολίνο, Θ. Δασκαρόλη, με την οποία απορρίπτει επισήμως το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης. «Η νομική άποψη της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης για το ζήτημα αυτό παραμένει αμετάβλητη: Το θέμα των επανορθώσεων έχει οριστικά ρυθμιστεί. Ως προς αυτό δεν έχει αλλάξει τίποτε», δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, DPA.

Έχει διαβαστεί 267 φορές

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 291 επισκέπτες και 0 μέλη.