Τετάρτη, 24 Απρ, 2024

  • Τα 31 κόμματα που πήραν «πράσινο φως» από τον Αρειο Πάγο για τις ευρωεκλογές
  • ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ: Ανακοίνωση για την Οδηγία της ΕΕ «για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και την ενδοοικογενειακή βία»
  • «Κόπηκε» από τις Ευρωεκλογές το ναζιστικό μόρφωμα των «Σπαρτιατών»
  • Πρωταθλητές Ημαθίας στο μπάσκετ το 4ο ΓΕΛ Βέροιας & στο χάντμπολ το 3ο ΓΕΛ Βέροιας
  • Ακροδεξιός «βόθρος» με κλοτσοπατινάδα και μπουνιές...
  • ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «κλείνει το μάτι» στους εμπόρους της ιδιωτικής Υγείας
Τα 31 κόμματα που πήραν «πράσινο φως» από τον Αρειο Πάγο για τις ευρωεκλογές 1 ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ: Ανακοίνωση για την Οδηγία της ΕΕ «για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και την ενδοοικογενειακή βία»2 «Κόπηκε» από τις Ευρωεκλογές το ναζιστικό μόρφωμα των «Σπαρτιατών»3 Πρωταθλητές Ημαθίας στο μπάσκετ το 4ο ΓΕΛ Βέροιας & στο χάντμπολ το 3ο ΓΕΛ Βέροιας4 Ακροδεξιός «βόθρος» με κλοτσοπατινάδα και μπουνιές...5 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «κλείνει το μάτι» στους εμπόρους της ιδιωτικής Υγείας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αν η Ελλάδα φύγει από την ΕΕ θα απομονωθεί...

Σήμερα, εντός της ΕΕ, ο λαός είναι «απομονωμένος» από το δικαίωμά του να ζήσει με αξιοπρεπές εισόδημα και μισθό, σταθερή δουλειά, να έχει σύγχρονα δικαιώματα στη μόρφωση, στην Υγεία, στον πολιτισμό, αλλά και να ζει ειρηνικά και με ασφάλεια στον τόπο του.Εντός της ΕΕ οι λαοί έζησαν τον εφιάλτη της πανδημίας πιο «απομονωμένοι» από ποτέ, ... Περισσότερα

Για το 45ο Συνέδριο της ΓΣΕΒΕΕ

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Για το 45ο Συνέδριο της ΓΣΕΒΕΕ

Σε μια περίοδο που τα προβλήματα των επαγγελματοβιοτεχνών γιγαντώνονται, που τα λουκέτα βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη, θα περίμενε κανείς ότι το συνέδριο ενός κορυφαίου τους συνδικαλιστικού οργάνου όπως είναι η ΓΣΕΒΕΕ ( έχει στην δύναμή της  58 Τοπικές και  30 Κλαδικές Ομοσπονδίες Επαγγελματιών Βιοτεχνιών & Εμπόρων) θα ασχολιόταν αυτά και θα χάραζε αγωνιστική προοπτική. Τίποτε όμως από αυτά δεν συνέβη. Το αντίθετο μάλιστα. Οι παρατάξεις που κυριαρχούν χρόνια στα όργανα της αναλώθηκαν σε «κοκορομαχίες» και κυρίως σε «αλισβερίσι» για τις θέσεις στο Δ.Σ.Στην ουσία, κορυφώθηκε μια διαδικασία που είχε ξεκινήσει όλο το προηγούμενο διάστημα, με τις αρχαιρεσίες των τοπικών και κλαδικών Ομοσπονδιών των ΕΒΕ. Το συνέδριο κατέγραψε τη μεγάλη πτώση της συμμετοχής των μελών στις εκλογοαπαλογιστικές διαδικασίες: Από τις 55.000 το 2011, μειώθηκαν φέτος στις 46.000.

Η πραγματικότητα όμως είναι τραγική

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΜΕ/ΓΣΕΒΕΕ, η αποτίμηση του πρώτου εξαμήνου του 1013 είναι αρνητική για το 75,4% ενώ το 75,8% των επιχειρήσεων σημείωσε μείωση του τζίρου κατά μέσο όρο 27,3%. Οι δε προβλέψεις για το 2ο εξάμηνο του 2013 είναι αρνητικές για το 68,1% των μικρομεσαίων ενώ η προβλέψεις τους για ανάκαμψη τοποθετείται στο 2020! Πάνω από τις μισές επιχειρήσει αντιμετωπίζουν το φάσμα του κλεισίματος ενώ το ΙΜΕ υπολογίζει ότι ο αριθμός των επιχειρήσεων θα μειωθεί συνολικά κατά 40.000.Όσον αφορά το πρόβλημα με την κοινωνική ασφάλιση στην εισήγηση αναφέρθηκε ότι καθυστερούμενες εισφορές προς τον ΟΑΕΕ έχει το 43,2%, προς το ΙΚΑ ΤΟ 22,6%.Προς την εφορία καθυστερήσεις αφορούσαν στο 34,1% . Το 57,2% και το 63,3% δήλωσαν σε έρευνα του ΙΜΕ ότι δεν θα μπορέσουν στο μέλλον να αποπληρώσουν ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις αντίστοιχα.

Στο νέο ΔΣ της ΓΣΕΒΕΕ έχουμε την «Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση» που εκπροσωπείται με 11 έδρες, όσες και στο προηγούμενο, καταγράφοντας ποσοστό 17,9%. Η «ΠΑΣΚΜΜΕ - Συνεργαζόμενοι» αύξησε τις έδρες της κατά μία, φτάνοντας τις 25 με ποσοστό 48,04%. Η «ΑΣΚΕΒΕ» - παράταξη όπου συμμετέχουν δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ - κατέγραψε ποσοστό 21,4% και έλαβε 11 έδρες, από 8. Τέλος, η «ΔΑΚΜΜΕ» θα εκπροσωπείται στο νέο ΔΣ με 6 έδρες, δύο λιγότερες σε σχέση με το 2011, καταγράφοντας ποσοστό 12,66%.

Βλέπουμε δηλαδή ότι πλειοψηφία διατηρούν οι δυνάμεις που πρόσκεινται στα κόμματα που συγκυβερνούν, κάτι που δεν προμηνύει τίποτε καλό για τη προώθηση των προβλημάτων των βιοτεχνών . Η ανάγκη αλλαγής των συσχετισμών δυνάμεων, ξεκινώντας από τα πρωτοβάθμια σωματεία είναι αναγκαία. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει!

Έχει διαβαστεί 542 φορές

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ποιός είναι online

Έχουμε online 281 επισκέπτες και 1 μέλος.