Μια κοινή αγωνία διατρέχει απ' άκρο σ' άκρο τους «σωματοφύλακες» του καπιταλιστικού συστήματος.Λέει ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας: «Γνωρίζω και τις αδυναμίες της πολιτικής. Μόνο με εθνική προσπάθεια και κοινωνική συνοχή μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε. Αναζητώντας κοινωνική συναίνεση με διάλογο και λύσεις που πείθουν τους πολλούς ώστ... Περισσότερα
Για τα σενάρια ελάφρυνσης του χρέους
από Η Άλλη Άποψη
Μια πιθανή ελάφρυνση του ελληνικού χρέους δε θα σημάνει ελάφρυνση για το λαό, ούτε ανακοπή της αντιλαϊκής πορείας, αλλά συνέχιση των λεγόμενων μεταρρυθμίσεων, δηλαδή των βάρβαρων μέτρων. Οι τελευταίες εξελίξεις επιβεβαιώνουν:
Πρώτον, ότι η αντιλαϊκή πολιτική δεν αφορά μόνο το χρέος, αλλά συνιστά υλοποίηση της πολιτικής της ΕΕ προς όφελος του κεφαλαίου, με διαρκή έλεγχο - εποπτεία.
Δεύτερον, ότι η αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για τον τρόπο μείωσης του χρέους – με ελάφρυνση ή κούρεμα – είναι παραπλανητική για το λαό, αφού και οι δύο αναγνωρίζουν ότι ο λαός πρέπει να πληρώσει για το χρέος και πάνω από όλα αποδέχονται τις κατευθύνσεις της ΕΕ.
Τρίτον, μοναδική ρεαλιστική φιλολαϊκή λύση είναι η μονομερή διαγραφή όλου του χρέους, για το οποίο δεν ευθύνεται ο λαός, που μπορεί να επιτευχθεί, αν ο ίδιος σπάσει τα δεσμά της ΕΕ και των μονοπωλίων.