Κυριακή, 23 Ιούν, 2024

  • Περισσότεροι από 1.000 οι νεκροί στη διάρκεια του προσκυνήματος στη Μέκκα εν μέσω ακραίας ζέστης
  • ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ: Με «ατομική ευθύνη» και επίκληση των «ακραίων» καιρικών φαινομένων για ακόμη ένα καλοκαίρι
  • ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ
  • Πάνω από 21 δισ. στην τριετία για πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ
  • ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΖΑΕΦ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
  • Συντονίζουν την πάλη τους οι εργάτες της κλωστοϋφαντουργίας
Περισσότεροι από 1.000 οι νεκροί στη διάρκεια του προσκυνήματος στη Μέκκα εν μέσω ακραίας ζέστης1 ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ: Με «ατομική ευθύνη» και επίκληση των «ακραίων» καιρικών φαινομένων για ακόμη ένα καλοκαίρι2 ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ3 Πάνω από 21 δισ. στην τριετία για πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ4 ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΖΑΕΦ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ5 Συντονίζουν την πάλη τους οι εργάτες της κλωστοϋφαντουργίας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Στοχοποιεί και τα επιδόματα ανεργίας η κυβέρνηση

Με τα επίσημα και πιο πρόσφατα στοιχεία της ΔΥΠΑ (Μάης 2024) να δείχνουν ότι από τους 794.752 εγγεγραμμένους ανέργους έλαβαν επίδομα ανεργίας μόλις 81.455 άνεργοι, δηλαδή ένας στους δέκα, οργή προκαλούν οι τροχιοδεικτικές βολές της κυβέρνησης για αλλαγές στην καταβολή και στο ύψος του επιδόματος.Πρακτικά πάνω α... Περισσότερα

Για την ένταξη ακινήτων και της Ημαθίας στο Υπερταμείο

από Η Άλλη Άποψη
Για την ένταξη ακινήτων και της Ημαθίας στο Υπερταμείο

Η κυβέρνηση προωθεί την ένταξη στο Υπερταμείο 127 ακινήτων από την Ημαθία (όπως και από ολόκληρη την Ελλάδα) , και αφορούν σχετικό ΦΕΚ που εκδόθηκε μέσα στο καλοκαίρι.

Η ένταξη όλων αυτών των ακινήτων από τις ΠΕ Ημαθίας στο Υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων περιλαμβάνεται στο στρατηγικό σχέδιο του κεφαλαίου, εγχώριου και διεθνούς, για "αξιοποίηση" των υποδομών που μοναδικό στόχο έχει την αύξηση της κερδοφορίας του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και κάθε κόμμα που υπηρετεί το καπιταλιστικό κέρδος είναι αναγκασμένο να καταφύγει σε προσχήματα περί "καλών και κακών" ή "περισσότερων και λιγότερων" ιδιωτικοποιήσεων. Οι ιδιωτικοποιήσεις -με κάθε μορφή- γίνονται για ένα και μόνο λόγο: Για να παραχωρηθούν νέα πεδία κερδοφορίας στους επιχειρηματικούς ομίλους που είναι αναγκασμένοι συνεχώς να αναζητούν επενδυτικές ευκαιρίες για περισσότερα κέρδη.

Όσο ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ ταυτίζονται στρατηγικά και στο συγκεκριμένο θέμα, τόσο θα σηκώνουν τους τόνους της κάλπικης μεταξύ τους αντιπαράθεσης. Στην ίδια ρότα κινούνται και οι δυνάμεις τους στην Τοπική Διοίκηση. Κανένας τους δεν αμφισβητεί την ιδιωτικοποίηση - εμπορευματοποίηση της δημόσιας περιουσίας, διαφωνούν μόνο στο ποιος θα το κάνει πιο αποτελεσματικά για το κεφάλαιο και με τις λιγότερες αντιδράσεις από το λαό.

Υπάρχει πλέον αρκετή πείρα για το πού οδηγεί η οποιαδήποτε μορφή ιδιωτικοποίησης υποδομών και περιουσιών: Νέα χαράτσια για τη χρήση τους που πληρώνει ο λαός, παραπέρα εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών, χειροτέρευση εργασιακών σχέσεων από τη μία και εκτόξευση των κερδών των καπιταλιστών από την άλλη.

Έχει διαβαστεί 404 φορές

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 520 επισκέπτες και 0 μέλη.