Κυριακή, 19 Μάι, 2024

  • Η Νέα Αριστερά για την επίσκεψη Μητσοτάκη: Έσπειρε ανισότητες & περικεφαλαίες, θερίζουμε ακρίβεια & αποσταθεροποίηση
  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Η κυβέρνηση να «κοντύνει» αποφασιστικά και αυτό μπορεί να γίνει με πιο δυνατό ΚΚΕ
  • Μία ενδιαφέρουσα βιβλιοπαρουσίαση στη Βέροια
  • Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας: Μνήμη της Γενοκτονίας του Ελληνικού Πληθυσμού του Εύξεινου Πόντου(1914-1923)
  • Νίκος Ανδρουλάκης από την Ημαθία: "Οι αγρότες νιώθουν εγκαταλελειμένοι"
  • Ν.Τ Ημαθίας της ΑΔΕΔΥ:  Κάλεσμα συμμετοχής στην 24ωρη πανυπαλληλική απεργία της 21ης Μάη
Η Νέα Αριστερά για την επίσκεψη Μητσοτάκη: Έσπειρε ανισότητες & περικεφαλαίες, θερίζουμε ακρίβεια & αποσταθεροποίηση1 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Η κυβέρνηση να «κοντύνει» αποφασιστικά και αυτό μπορεί να γίνει με πιο δυνατό ΚΚΕ2 Μία ενδιαφέρουσα βιβλιοπαρουσίαση στη Βέροια3 Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας: Μνήμη της Γενοκτονίας του Ελληνικού Πληθυσμού του Εύξεινου Πόντου(1914-1923)4 Νίκος Ανδρουλάκης από την Ημαθία: "Οι αγρότες νιώθουν εγκαταλελειμένοι"5 Ν.Τ Ημαθίας της ΑΔΕΔΥ:  Κάλεσμα συμμετοχής στην 24ωρη πανυπαλληλική απεργία της 21ης Μάη6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Τα «λεφτόδεντρα» για το κεφάλαιο τα «ποτίζει» με αβάσταχτες θυσίες ο λαός

Με σπασμένα τα φρένα η ακρίβεια «σαρώνει» το λαϊκό εισόδημα, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το πρωτογενές πλεόνασμα από τη φοροληστεία.Κι ενώ ο πρωθυπουργός βλέπει ...βελτιωμένες τις τιμές στα ράφια, οι μεγαλύτερες αυξήσεις στα τρόφιμα από πέρυσι τον Απρίλη (2023) σημειώθηκαν: Στο λάδι (63,7%), στα φρούτα (11,6%), στα ψάρ... Περισσότερα

Καλαμιά...

από Η Άλλη Άποψη
Καλαμιά...

Τα απανωτά στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το σκάνδαλο στο Ευρωκοινοβούλιο, είναι αποκαλυπτικά για το πόσο ζέχνει ο βούρκος της δημοκρατίας τους και του ευρωπαϊκού «ναού» της. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον βελγικό Τύπο, το κύκλωμα στο οποίο φέρεται ότι συμμετείχε και η πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, έπαιρνε 50.000 ευρώ για κάθε ψήφισμα ή τροπολογία που κατάφερνε να «περάσει» υπέρ των μαροκινών συμφερόντων.

Τιμοκατάλογος φαίνεται πως υπήρχε και για την αντίστροφη δουλειά, για τα ψηφίσματα δηλαδή και τις τροπολογίες που προκαλούσαν ζημιά στο Μαρόκο και που το κύκλωμα εμπόδιζε να ψηφιστούν. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, από το 2017 οι μαροκινές υπηρεσίες, σε «συνεργασία» με την ομάδα Παντσέρι, κατάφεραν να ματαιώσουν την ψήφιση 147 ευρωπαϊκών τροπολογιών που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο δεν ικανοποιούσαν ή στρέφονταν ενάντια στα συμφέροντα του Μαρόκου.

Είναι τουλάχιστον αφελές να πιστεύει κανείς ότι μόνο το συγκεκριμένο κύκλωμα έκανε και κάνει αυτήν τη δουλειά στο Ευρωκοινοβούλιο. `Η ότι ανάμεσα στους εκατοντάδες ευρωβουλευτές και στους 30.000 υπαλλήλους των «λόμπι» που δραστηριοποιούνται στις Βρυξέλλες, για να προωθούν τα ανταγωνιστικά συμφέροντα μεγάλων πολυεθνικών, κυβερνήσεων και κρατών, δεν αναπτύσσονται σχέσεις διαφθοράς και χρηματισμού, στο έδαφος της ίδιας της λειτουργίας της ΕΕ, που είναι ένωση των μονοπωλίων και νομοθετεί για λογαριασμό τους.

Η αποκάλυψη άλλωστε παρόμοιων σκανδάλων και στο παρελθόν επιβεβαιώνει ότι αυτά είναι μόνο η κορυφή της ...καλαμιάς που προεξέχει από τα λασπόνερα μιας ιμπεριαλιστικής ένωσης βρωμερής, δυσώδους και εχθρικής στα συμφέροντα του λαού.

Έχει διαβαστεί 684 φορές

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 874 επισκέπτες και 0 μέλη.