Τρίτη, 16 Απρ, 2024

  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ
  • Απεργία σήμερα στα ΜΜΕ
  • Δίωρη στάση εργασιών από τους δικαστικούς υπαλλήλους
  • ΚΑΛΕΣΜΑ της ΠΕΜ στις απεργιακές συγκεντρώσεις ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ:Κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας για την άμεση ενίσχυση όλων των δημόσιων δομών υγείας και πρόνοιας
  • Μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση
ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ1 Απεργία σήμερα στα ΜΜΕ2 Δίωρη στάση εργασιών από τους δικαστικούς υπαλλήλους3 ΚΑΛΕΣΜΑ της ΠΕΜ στις απεργιακές συγκεντρώσεις ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ4 ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ:Κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας για την άμεση ενίσχυση όλων των δημόσιων δομών υγείας και πρόνοιας5 Μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Κανείς εφησυχασμός!

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή εκτοξεύουν σε άλλο επίπεδο τους κινδύνους στην περιοχή και φέρνουν ακόμα πιο κοντά το ενδεχόμενο γενίκευσης του πολέμου. Οι πύλες της Κολάσεως χάσκουν ορθάνοιχτες για τους λαούς και δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός.Μαζί με την επείγουσα ανάγκη να δυναμώσει η αντιπολεμική - αντιιμπεριαλιστική ... Περισσότερα

Χειρουργούν χωρίς πλήρη αναισθησία

από Η Άλλη Άποψη
Χειρουργούν χωρίς πλήρη αναισθησία

Ορισμένες χειρουργικές επεμβάσεις στη Λωρίδα της Γάζας γίνονται πλέον χωρίς πλήρη αναισθησία, λόγω των ελλείψεων, όπως ανακοίνωσαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα. «Μας λείπουν αναισθητικά, μας λείπουν τα ηρεμιστικά, δεν έχουμε μορφίνες. Πραγματοποιούμε πολλά χειρουργεία με τη μισή δόση αναισθησίας, είναι φρικτό», αφηγήθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Λέο Κανς, ο επικεφαλής της αποστολής στην Ιερουσαλήμ.

Ο ίδιος περιέγραψε τον ακρωτηριασμό του ποδιού ενός 10χρονου παιδιού, «στο πάτωμα του νοσοκομείου, στον διάδρομο, επειδή όλα τα χειρουργεία ήταν γεμάτα». Στο παιδί δεν είχε δοθεί πλήρης αναισθησία. «Η μητέρα του ήταν εκεί, η αδελφή του επίσης. Παρακολουθούσαν την επέμβαση (…) στο πάτωμα», πρόσθεσε.

Ανέφερε επίσης την περίπτωση ενός άλλου παιδιού, 12 ετών, που φέρει εγκαύματα στο 60% του σώματός του και οι γιατροί αναγκάζονται να του αλλάζουν γάζες αφού του χορηγούν μόνο παρακεταμόλη. «Είναι δύσκολο να το αντέξει» το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που αναγκάζεται να θέτει προτεραιότητες, ανάλογα με τη σοβαρότητα των τραυμάτων.

Ο τελευταίος απολογισμός που δημοσιοποίησε το υπουργείο Υγείας της Γάζας, χτες το απόγευμα, ήταν 7.703 νεκροί, εκ των οποίων 3.500 παιδιά.
Έχει διαβαστεί 469 φορές
Ο Πόλεμος των Κόσμων
Προηγούμενο άρθρο
Ο Πόλεμος των Κόσμων

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ποιός είναι online

Έχουμε online 292 επισκέπτες και 1 μέλος.