Παρασκευή, 01 Δεκ, 2023

  • Εκλογές στην Πανελλήνια Ενωση Φιλολόγων
  • ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ»: Φτάνει το μπαλάκι των ευθυνών, απαιτούν επιτέλους να πληρωθούν
  • Το 1/3 του εισοδήματος πηγαίνει στο κόστος στέγασης
  • Ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας "Μαρίνος Αντύπας"
  • ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΥΡΙΖΑ
  • Ρεκόρ: Στα 270 δισ. ευρώ οι στρατιωτικές δαπάνες της ΕΕ
Εκλογές στην Πανελλήνια Ενωση Φιλολόγων1 ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ»: Φτάνει το μπαλάκι των ευθυνών, απαιτούν επιτέλους να πληρωθούν2 Το 1/3 του εισοδήματος πηγαίνει στο κόστος στέγασης3 Ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας "Μαρίνος Αντύπας"4 ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΥΡΙΖΑ5 Ρεκόρ: Στα 270 δισ. ευρώ οι στρατιωτικές δαπάνες της ΕΕ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΗ ΨΗΦΟΣ: «Απογειώνεται» η ένταση των πιέσεων και των εκβιασμών, η αλλοίωση των εκλογικών αποτελεσμάτων

Την «απογείωση» της προσπάθειας αλλοίωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων, με διαδικασίες που ανοίγουν δρόμο στην παραβίαση της μυστικότητας της ψήφου και ένταση των πιέσεων και των εκβιασμών στους ψηφοφόρους από κάθε είδους μηχανισμούς, σφράγισε χτες η κυβέρνηση, ανακοινώνοντας την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου, σε πρώτη φάση για τις ευ... Περισσότερα

«Κοκορομαχία» για την πανδημία, στο απυρόβλητο ο ένοχος για τα βάσανα του λαού

από Η Άλλη Άποψη
«Κοκορομαχία» για την πανδημία, στο απυρόβλητο ο ένοχος για τα βάσανα του λαού

Σε κοκορομαχία και επικοινωνιακό σόου -όπως ήταν αναμενόμενο- αναλώθηκαν Κυρ. Μητσοτάκης και Αλ. Τσίπρας, στη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας, αφήνοντας στο απυρόβλητο την πολιτική που ενισχύει τα κέρδη των ιδιωτικών ομίλων, με την παραπέρα εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας. 

Με αλληλοκατηγορίες για διαστρέβλωση των στοιχείων, για το αν υπάρχει «υπερβάλλουσα θνητότητα ασθενών» ή όχι, για το ποιος υπονομεύει τους απαραίτητους εμβολιασμούς, οι δύο αρχηγοί έμειναν μακριά από τις πραγματικές ανάγκες του λαού για ενημέρωση γύρω από τα στοιχεία της πανδημίας και ακόμη περισσότερο για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας αλλά και ουσιαστικά μέτρα  προστασίας της ζωής και της υγείας του, στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κ.ά.

Ο Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει σημάνει τη λήξη της πανδημίας, «έχει παραιτηθεί από το καθήκον της να λέει την αλήθεια» και κρύβεται για να κρύψει την αποτυχία της. «Η κυβέρνηση κινήθηκε με όρους επικοινωνίας και πολιτικής σκοπιμότητας και όταν είδε πως η πανδημία θέλει σχέδιο παραιτήθηκε και πέταξε λευκή πετσέτα», επισήμανε χαρακτηριστικά, εστιάζοντας σε ζητήματα διαχείρισης και αθωώνοντας επί της ουσίας την ίδια τη βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματος. 

Με ανάλογο τρόπο «πέταξε την μπάλα στην εξέδρα», όταν την κατηγόρησε ότι εγκατέλειψε το σωστό δόγμα που κατ' αρχάς υιοθέτησε «να ακούει τους ειδικούς» και τώρα αποφασίζει ερήμην τους δημιουργώντας κλίμα χαλαρότητας, συγκαλύπτοντας πως από την αρχή της πανδημίας οι συστάσεις των «ειδικών» γίνονταν λάστιχο ανάλογα με τα συμφέροντα του κεφαλαίου και το κυβερνητικό αφήγημα. 

Εγκάλεσε δε την κυβέρνηση πως παρά τη διάθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν κάλεσε σε «συστράτευση» των πολιτικών δυνάμεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, προκειμένου να διαφημίσει στο κεφάλαιο την ετοιμότητά του να βάλει «πλάτη», κάτι που εκφράστηκε από την πρώτη στιγμή με το περιβόητο «θα λογαριαστούμε μετά». 

Αναφέρθηκε επίσης στην άσχημη κατάσταση του Εθνικού συστήματος Υγείας, για την οποία πάντως ευθύνες φέρει και ο ΣΥΡΙΖΑ, που ως κυβέρνηση προχώρησε στην παραπέρα εμπορευματοποίηση και απαξίωση των νοσοκομείων με κλείσιμο κλινικών και διατήρηση των κλειστών νοσοκομείων. Επικαλούμενος παραδείγματα από την Ευρώπη κι ενώ είναι γνωστά τα παζάρια της με τους φαρμακευτικούς μονοπωλιακούς ομίλους, έκανε λόγο για «αναγκαίες πρωτοβουλίες» σε επίπεδο ΕΕ και επανέφερε την πρόταση της άρσης της πατέντας και στα μονοκλωνικά φάρμακα, ώστε «να αξιοποιηθούν όλες οι παραγωγικές δυνατότητες στη χώρα μας», εννοώντας την εγχώρια φαρμακευτική βιομηχανία. 

Ο Κυρ. Μητσοτάκης από την πλευρά του επιχείρησε να εξωραΐσει την κατάσταση για την πανδημία και να προσαρμόσει την εγκληματική διαχείριση στις ανάγκες του δικομματικού καυγά. Έτσι, κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι υπονόμευσε τα μέτρα για την πανδημία και σήμερα δεν έχει καμία πρόταση για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Ξεκαθαρίζοντας ότι «η οικονομία και η κοινωνία δεν πρόκειται να ξανακλείσουν», κατέφυγε και πάλι στη λογική της «ατομικής ευθύνης» και υπεραμύνθηκε των αντιδραστικών μέτρων που προωθούν τον «κοινωνικό αυτοματισμό» και τον διαχωρισμό των εργαζομένων. Κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για διαστρέβλωση των πραγματικών στοιχείων και αμφισβήτησε τα ποσοστά για την υπερβάλλουσα θνητότητα που παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ με βάση το Ληξιαρχείο. 

Αλληλοκατηγορίες για τους αντιεμβολιαστές

Σε κορόνες και άσφαιρα πυρά αναλώθηκαν και όσον αφορά τον εμβολιασμό οι δύο αρχηγοί, επιχειρώντας να ρίξει ο ένας στον άλλο την ευθύνη για τα υψηλά ποσοστά ανεμβολίαστων, όταν το σύστημα και η πολιτική που υπηρετούν, που αντιμετωπίζει το φάρμακο ως εμπόρευμα, τροφοδοτεί τον φόβο, τον δισταγμό του κόσμου, αλλά και τις σκοταδιστικές αντιλήψεις για την αποτελεσματικότητα του πιο σημαντικού όπλου κατά της πανδημίας. 

Ο Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση για αναποτελεσματικότητα της επιχείρησης του εμβολιασμού, επισημαίνοντας ότι η καμπάνια ενημέρωσης που έκανε η κυβέρνηση μπούκωσε με ζεστό χρήμα επιχειρηματίες των μέσων ενημέρωσης, ανάμεσά τους και κανάλια, κυρίως στην Περιφέρεια, που «έχουν στο πρόγραμμά τους διάφορους ψεκασμένους που κάνουν προπαγάνδα κατά του εμβολιασμού». Επέκρινε δε την κυβέρνηση που έβαλε τον Θ. Πλεύρη στη θέση του υπ. Υγείας για να κλείσει το μάτι στους ακροδεξιούς, από τους οποίους προέρχονται οι αντιρρήσεις στον εμβολιασμό.

Ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε τα χαμηλά ποσοστά του εμβολιασμού που έχουν ως αποτέλεσμα η Ελλάδα να είναι στην 20ή θέση στις χώρες-μέλη της ΕΕ, μεταφέροντας όμως και πάλι την ευθύνη στους ίδιους τους πολίτες, δηλώνοντας κυνικά ότι «η κυβέρνηση δεν μπορεί να τους πείσει όλους για να εμβολιαστούν, οφείλει να τους προστατεύει», παρουσιάζοντας τα μέτρα διαχωρισμού του κόσμου ως την καλύτερη ενδεδειγμένη λύση. Κουβέντα δεν είπε για λήψη μέτρων στους χώρους δουλειάς, όπου οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι πληρώνουν από την τσέπη τους τα self test και χαρακτήρισε «υποδειγματικό» τον τρόπο με τον οποίο άνοιξαν σχολεία και Πανεπιστήμια, όταν δεν έλαβε κανένα μέτρο για την αποσυμφόρηση των σχολικών τάξεων και των πανεπιστημιακών τμημάτων. Κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι κορυφαία στελέχη της τάσσονταν ανοιχτά κατά του εμβολιασμού, όπως ο Πολάκης, ενώ όσον αφορά τα κανάλια που έχουν λάβει χρηματοδότηση και προπαγανδίζουν τον αντιεμβολιασμό, ο Κυρ. Μητσοτάκης ανέφερε πως τα παρακολουθεί το ΕΣΡ το οποίο και τους επιβάλλει πρόστιμα όταν ξεφεύγουν από τα όριά της.

Πρόβα τζενεράλε για την Εξεταστική για τις δημοσκοπήσεις

Κυρ. Μητσοτάκης και Αλ. Τσίπρας επιδόθηκαν σε πρόβα τζενεράλε για το επικοινωνιακό σόου που αναμένεται να στηθεί και για την Εξεταστική Επιτροπή σχετικά με τη χειραγώγηση των μέσων ενημέρωσης και των δημοσκοπήσεων επί κυβέρνησης ΝΔ. 

Ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε πως θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει στοιχεία αποκαλυπτικά για τη χρηματοδότηση μέσων ενημέρωσης από την κυβέρνηση με βάση τη «λίστα Πέτσα» καθώς και για τη χειραγώγηση των δημοσκοπήσεων, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι με την καμπάνια για την πανδημία «βρήκατε μία ευκαιρία για να φτιάξετε ένα καθεστώς στην ενημέρωση και στις απευθείας αναθέσεις, για να φτιάξετε το δικό σας καθεστώς. Βρήκατε ευκαιρία για τον απόλυτο έλεγχο στην πολιτική ζωή του τόπου…». Έκανε αναφορά «στη χρηματοδότηση στο "Βεργίνα TV"» -κουμπάρου του Άδωνι Γεωργιάδη, όπως ανέφερε- που υποστηρίζει ότι Σόρος και Γκέιτζ επέβαλαν τον εμβολιασμό. «Χρηματοδοτήσατε κανάλια που προωθούν συμβουλές κατά της χρήσης μάσκας και του εμβολιασμού».

Από την πλευρά του ο Κυρ. Μητσοτάκης πρότεινε η Εξεταστική Επιτροπή να εξετάσει τα πεπραγμένα για τις δημοσκοπήσεις όχι μόνο της κυβέρνησης ΝΔ, αλλά και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, επεκτείνοντας το χρονικό διάστημα από το 2015 έως το 2021. 


Έχει διαβαστεί 378 φορές
Ο «ορατός εχθρός»
Προηγούμενο άρθρο
Ο «ορατός εχθρός»

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 304 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)