Τετάρτη, 06 Δεκ, 2023

  • ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Εμφανίζει «δίκαιη» τη φοροεπιδρομή στους μικρούς κρύβοντας τη φοροασυλία των ομίλων!
  • Βιβλιοπαρουσίαση στη Βέροια
  • 1 στα 5 παιδιά βιώνει τη φτώχεια στις πλούσιες χώρες
  • Όλες τις διεκδικήσεις και για τουρκική μειονότητα θέτει ο Ερντογάν πριν φτάσει στην Αθήνα
  • Νεκροί 16.248 Παλαιστίνιοι, 7.112 σκοτωμένα παιδιά .60 μέρες βομβαρδισμών στη Γάζα
  • Δεκαπέντε χρόνια από την από την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Εμφανίζει «δίκαιη» τη φοροεπιδρομή στους μικρούς κρύβοντας τη φοροασυλία των ομίλων!1 Βιβλιοπαρουσίαση στη Βέροια2 1 στα 5 παιδιά βιώνει τη φτώχεια στις πλούσιες χώρες3 Όλες τις διεκδικήσεις και για τουρκική μειονότητα θέτει ο Ερντογάν πριν φτάσει στην Αθήνα4 Νεκροί 16.248 Παλαιστίνιοι, 7.112 σκοτωμένα παιδιά .60 μέρες βομβαρδισμών στη Γάζα5 Δεκαπέντε χρόνια από την από την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Μύθοι για την Ενέργεια

Καθώς ολοκληρώνεται μια ακόμα φάση «προσαρμογής» της Ενέργειας - εμπόρευμα στην «απελευθερωμένη» αγορά της παραγωγής και διανομής, ο λαός μπορεί να δει τώρα πιο καθαρά τα ψέματα που του έλεγαν όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις και τα αστικά κόμματα για τα «οφέλη» που θα αποκόμιζε τάχα από τη στρατηγική της ΕΕ και σ' αυτόν τον τομέα.Τη στρ... Περισσότερα

Κριτήρια

από Η Άλλη Άποψη
Κριτήρια

Για τον νέο κατώτατο μισθό κλήθηκε να απαντήσει ο υπουργός Εργασίας και είπε: «Θα υπάρξει μια σημαντική αύξηση, που θα ισορροπεί ανάμεσα στις δυνατότητες των επιχειρήσεων, γιατί δεν υπάρχουν εργαζόμενοι χωρίς επιχειρήσεις - μην πάμε να τις κλείσουμε - και στις επίσης αυξημένες ανάγκες των εργαζομένων, διότι δεν μπορείς να έχεις και επιχειρήσεις με τους εργαζόμενους στα κεραμίδια».

Οταν ο δημοσιογράφος τού ζήτησε να αναφέρει κάποιο συγκεκριμένο ποσό, ο υπουργός απάντησε ορθά - κοφτά: «Οσο αντέχει η οικονομία». Πέρα από το να ενοχοποιεί τους εργαζόμενους ότι οι διεκδικήσεις τους για καλύτερες αμοιβές ...κλείνουν τις επιχειρήσεις, δεν είναι τυχαίο ότι ο υπουργός επιμένει στα κριτήρια που θέτει ο νόμος Βρούτση - Αχτσιόγλου, με τα οποία η σημερινή και κάθε επόμενη κυβέρνηση αποφασίζει τον κατώτατο μισθό. Ποια είναι αυτά τα κριτήρια; Οι «δυνατότητες των επιχειρήσεων», δηλαδή η ανταγωνιστικότητά τους, που τη σφραγίδα της έχουν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι. Οι «αντοχές της οικονομίας», όπου χωράνε οι επιδοτήσεις, οι φοροαπαλλαγές και το φτηνό χρήμα για το κεφάλαιο, γι' αυτό δεν χωράνε οι αξιοπρεπείς μισθοί των εργαζομένων. Κριτήριο είναι και να μην βρίσκονται οι εργαζόμενοι «στα κάγκελα», που σημαίνει ενσωμάτωση της δυσαρέσκειας και διαφύλαξη της «κοινωνικής συνοχής».

Σ' αυτά τα κριτήρια ταυτίζονται η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ στην πολιτική τους για τους μισθούς και ταυτόχρονα φυλάνε «ως κόρη οφθαλμού» την αντεργατική νομοθεσία που καθηλώνει τον μέσο μισθό. Ακριβώς γι' αυτό, είναι προκλητική και αστεία η αντιπαράθεσή τους για το λίγο πάνω ή το λίγο κάτω στον κατώτατο μισθό που ετοιμάζεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση.

Έχει διαβαστεί 363 φορές

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 273 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)