Πέμπτη, 07 Δεκ, 2023

  • ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ  ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ κ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ , ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ , ΤΟ ΕΚΑΒ
  • Σκουπίζουν τα κροκοδείλια δάκρυα στο ... μαντηλάκι της PISA
  • Η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα για το Φορολογικό Νομοσχέδιο
  • Ψήφισαν σχεδόν το 50% του νομοσχεδίου της ΝΔ που παραδίδει στα «κοράκια» τα χρεωμένα νοικοκυριά...
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΤΕΜΠΩΝ: Διοργανώνει συλλαλητήριο στις 12 Δεκέμβρη στο Σύνταγμα
  • Ενδιαφέρουσα βιβλιοπαρουσίαση στη Βέροια
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ  ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ κ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ , ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ , ΤΟ ΕΚΑΒ 1 Σκουπίζουν τα κροκοδείλια δάκρυα στο ... μαντηλάκι της PISA2 Η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα για το Φορολογικό Νομοσχέδιο3 Ψήφισαν σχεδόν το 50% του νομοσχεδίου της ΝΔ που παραδίδει στα «κοράκια» τα χρεωμένα νοικοκυριά...4 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΤΕΜΠΩΝ: Διοργανώνει συλλαλητήριο στις 12 Δεκέμβρη στο Σύνταγμα5 Ενδιαφέρουσα βιβλιοπαρουσίαση στη Βέροια6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Γάζα, 60 μέρες μετά

Εξήντα μέρες συμπληρώθηκαν από όταν ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε το νέο μακελειό σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, αφήνοντας πίσω του μέχρι σήμερα πάνω από 16.000 νεκρούς, 7.000 νεκρά παιδιά, 40.000 τραυματίες και κοντά 2 εκατομμύρια εκτοπισμένους.Παρά τον εφησυχασμό που επιχείρησαν να καλλιεργήσουν τις προηγούμενες μέρες τα αστικά επ... Περισσότερα

Ξεκινάει η διαδικασία των διερευνητικών εντολών

από Η Άλλη Άποψη
Ξεκινάει η διαδικασία των διερευνητικών εντολών
Σύμφωνα με τη διαδικασία σχηματισμού κυβέρνησης όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας (ΠτΔ) θα παράσχει στον αρχηγό της ΝΔ (καθώς διαθέτει τη σχετική πλειοψηφία) διερευνητική εντολή για να διακριβωθεί η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης που να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής.


Δεδομένου ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης με βάση τις χτεσινές του δηλώσεις θα την παραλάβει για το τυπικό και θα την παραδώσει άμεσα, ακολουθούν διαδοχικά οι αρχηγοί του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ να παραλάβουν από την ΠτΔ τη διερευνητική εντολή, η οποία θυμίζουμε ισχύει έως 3 μέρες, χωρίς ωστόσο να είναι απαραίτητο να εξαντληθεί η εν λόγω διορία.

Εφόσον οι διερευνητικές εντολές δεν τελεσφορήσουν, η ΠτΔ έχει το δικαίωμα να καλέσει τους αρχηγούς των κομμάτων για να σχηματίσουν από κοινού, «οικουμενική» κυβέρνηση. Αν επιβεβαιωθεί και σε αυτή την περίπτωση η αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής, η ΠτΔ επιδιώκει τον σχηματισμό κυβέρνησης από όλα τα κόμματα της Βουλής για τη διενέργεια εκλογών («εκλογική κυβέρνηση»), σε σχήμα όπου θα μπορεί τόσο ο πρωθυπουργός όσο και οι υπουργοί να είναι κοινοβουλευτικά ή εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα.

Εφόσον δεν επιτευχθεί σχηματισμός τέτοιας κυβέρνησης, η ΠτΔ θα αναθέσει τον σχηματισμό κυβέρνησης «υπηρεσιακής» - «εκλογικής» σε έναν από τους προέδρους των ανώτατων δικαστηρίων, δηλαδή στον πρόεδρο του ΣτΕ ή του Αρείου Πάγου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Τους υπουργούς αυτής της κυβέρνησης προτείνει ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός και τους διορίζει η ΠτΔ. Και σε αυτή την κυβέρνηση μπορεί να συμμετέχουν κοινοβουλευτικά ή εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και σημερινοί υπουργοί.

Σε κάθε περίπτωση η Βουλή που προέκυψε χτες ορκίζεται στις 2 Ιούνη και οι επόμενες εκλογές μπορεί να γίνουν ακόμα και σε 3 βδομάδες, δηλαδή στις 25 του μήνα, αντί της 2 Ιούλη όπως λεγόταν μέχρι πρότινος, χωρίς βέβαια να αποκλείεται η μεταγενέστερη ημερομηνία.

Έχει διαβαστεί 304 φορές

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 239 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)