Παρασκευή, 30 Ιούλ, 2021

  • Η ΚΟΥΒΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ: Συνέντευξη έδωσε η Ελληνική Πρωτοβουλία για το Νόμπελ Ειρήνης στην Κουβανική Ιατρική Ταξιαρχία «Henry Reeve»
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΔΕΥΑΒ για την ορθολογική χρήση του νερού
  • «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ»: «Με τρίμηνες προσλήψεις και με τιμωρητικές διατάξεις δεν αντιμετωπίζεται η πανδημία»
  • Αυξάνεται εκ νέου η πίεση στο σύστημα Υγείας, αλλά προέχει η «ατομική ευθύνη»...
  • O Δήμαρχος Βέροιας, κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, για την απευθείας αγορά οικοπέδου ως χώρο δημοτικού σχολείου:  «Δαπάνη για αγορά κτιρίου “Τσαλέρα” 0€»
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 29/7
Η ΚΟΥΒΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ: Συνέντευξη έδωσε η Ελληνική Πρωτοβουλία για το Νόμπελ Ειρήνης στην Κουβανική Ιατρική Ταξιαρχία «Henry Reeve»1 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΔΕΥΑΒ για την ορθολογική χρήση του νερού2 «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ»: «Με τρίμηνες προσλήψεις και με τιμωρητικές διατάξεις δεν αντιμετωπίζεται η πανδημία»3 Αυξάνεται εκ νέου η πίεση στο σύστημα Υγείας, αλλά προέχει η «ατομική ευθύνη»...4 O Δήμαρχος Βέροιας, κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, για την απευθείας αγορά οικοπέδου ως χώρο δημοτικού σχολείου:  «Δαπάνη για αγορά κτιρίου “Τσαλέρα” 0€»5 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 29/76

Το Σχόλιο της Ημέρας

Υπερμνημόνιο

Υπερμνημόνιο

«Χαράς ευαγγέλια» για την κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα σήμερα με την κύρωση της σύμβασης του Ταμείου Ανάκαμψης, του υπερμνημονίου δηλαδή που έρχεται να δέσει νέες «αλυσίδες» στα εργατικά - λαϊκά στρώματα.«Η χώρα μεταμορφώνεται» λέει η ΝΔ, «πρόκειται για ιστορική τομή στην ΕΕ» συμπληρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά για τα 32 δισεκατομμύρια ... Περισσότερα

Ξεσπίτωμα !

από Η Άλλη Άποψη
Ξεσπίτωμα !

Ολοένα και περισσότερες πληροφορίες επιβεβαιώνουν ότι στα «κόκκινα» δάνεια επίκειται μεγάλη «σφαγή» από κυβέρνηση, τράπεζες και επιχειρηματικούς ομίλους σε βάρος των υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών. Ενας άμεσος πρώτος γύρος της επίθεσης που κλιμακώνεται περιλαμβάνει νέα ένταση των εκβιασμών ώστε οι τράπεζες να πάρουν όσα περισσότερα μπορούν από τα χρωστούμενα, έχοντας βγάλει όλα αυτά τα χρόνια από τη μύγα ξίγκι, «στύβοντας» χιλιάδες υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Ολα αυτά κάτω από την απειλή ότι αν δεν υπάρξει «προστασία» από τον μηχανισμό που εκπνέει σε λίγες μέρες, είτε το δάνειο θα πωληθεί στα «κοράκια» είτε το σπίτι θα εκπλειστηριαστεί από την τράπεζα. Στην επόμενη γραμμή της επίθεσης πρωταγωνιστούν τα διάφορα funds, που έχουν αγοράσει σε πολύ χαμηλές τιμές τα «κόκκινα» δάνεια από τις τράπεζες και τώρα ετοιμάζονται να εξαπολύσουν πογκρόμ σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών για να εισπράξουν, εκβιάζοντας επίσης με πλειστηριασμούς, οι οποίοι με βεβαιότητα θα απογειωθούν το επόμενο διάστημα.

Το πιο χυδαίο απ' όλα είναι ο τρόπος που πάνε να νομιμοποιήσουν αυτή τη βάρβαρη πολιτική. Οπως λένε, τα «κόκκινα» δάνεια είναι το μεγαλύτερο «βαρίδι» της οικονομίας, που αν εκλείψει θα αποκτήσει «άλλη δυναμική» η ανάπτυξη και «θα αναγεννηθεί» ο ιδιωτικός τομέας. Και μόνο το γεγονός ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει να ξεπαραδιαστούν ή και να ξεσπιτωθούν μερικές ακόμα χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά δείχνει ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη και οι λαϊκές ανάγκες, όπως αυτή για στέγη, είναι ασύμβατα μεταξύ τους.

Έχει διαβαστεί 107 φορές

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 24 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2-3 μποφόρ

Παρασκευή, 30 Ιουλίου

Ζέστη
Ζέστη
Θερμοκρασία 27 ως 39 °C
Άνεμος Α 2 μποφόρ

Σάββατο, 31 Ιουλίου

Ζέστη
Ζέστη
Θερμοκρασία 25 ως 39 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 983 επισκέπτες και 1 μέλος.