Τρίτη, 05 Δεκ, 2023

  • Πάνω από 6 στους 10 αυτοαπασχολούμενους θα πληρώσουν παραπάνω φόρο!
  • Ερμαιο στα «κοράκια» των servicers εκατομμύρια χρεωμένα νοικοκυριά
  • ΣΥΡΙΖΑ: Συναίνεση για δημοσιονομική αναβάθμιση, ελληνοτουρκικά και επιστολική ψήφο
  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Παρουσιάστηκε ο Γ2 Τόμος του Δοκιμίου Ιστορίας του ΚΚΕ από την Ελ. Μπέλλου
  • Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Π. Φιρτινίδου
  • Ο Κ. Σκανδαλίδης στη Βέροια
Πάνω από 6 στους 10 αυτοαπασχολούμενους θα πληρώσουν παραπάνω φόρο!1 Ερμαιο στα «κοράκια» των servicers εκατομμύρια χρεωμένα νοικοκυριά2 ΣΥΡΙΖΑ: Συναίνεση για δημοσιονομική αναβάθμιση, ελληνοτουρκικά και επιστολική ψήφο3 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Παρουσιάστηκε ο Γ2 Τόμος του Δοκιμίου Ιστορίας του ΚΚΕ από την Ελ. Μπέλλου4 Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Π. Φιρτινίδου5 Ο Κ. Σκανδαλίδης στη Βέροια6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Κυβέρνηση και προμηθευτές λένε στους καταναλωτές «Διαλέξτε πώς θα χάσετε... »

Στην τελική ευθεία έχει μπει το νέο σύστημα χρεώσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα που θα ισχύσει από την 1η Γενάρη και θα προκαλέσει ένα νέο ...ηλεκτροσόκ σε εκατομμύρια λαϊκά νοικοκυριά.Από 1.1.2024, λοιπόν, αλλάζει ο τρόπος τιμολόγησης και όχι μόνο δεν θα περιλαμβάνει καμία απολύτως μείωση, αλλά επανέρχεται η ρήτρα αναπροσαρμογής στους λ... Περισσότερα

Η κυβέρνηση και τα προβλήματα των αγροτών

από Η Άλλη Άποψη

Όσο πλησιάζουν οι μέρες των προγραμματισμένων αγροτικών κινητοποιήσεων (23/1) τόσο εντείνεται η κυβερνητική προπαγάνδα που μοτίβο της έχει το «οι αγρότες έχουν, μεν, κάποια προβλήματα, αλλά δεν αφορούν την επιβίωσή τους και πάντως η κυβέρνηση φροντίζει, σιγά σιγά και με πρόγραμμα, να τα λύνει». Κάνουν, δε, αναφορά στο ότι φέτος οι επιδοτήσεις - ενισχύσεις καταβλήθηκαν γρηγορότερα από άλλες χρονιές, υπόσχονται πακτωλό χρημάτων στους αγρότες από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και από επιμέρους προγράμματα (βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας, ένταξης νέων αγροτών, κατάρτισης, βελτίωσης, αντιμετώπισης νιτρορύπανσης κ.ά.), προπαγανδίζουν την περιβόητη «Κάρτα του Αγρότη» και προβάλλουν ως νέο όραμα την «παραγωγική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη του αγροτικού τομέα, με εξωστρεφή και ανταγωνιστική γεωργία και κτηνοτροφία».

Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση δεν λύνει κανένα πρόβλημα των αγροτών. Τις επιδοτήσεις - ενισχύσεις τις δικαιούνται, δεν τους τις χαρίζει. Οι υποσχέσεις για μεγάλα οφέλη από τα διάφορα προγράμματα και τις βιολογικές καλλιέργειες θυμίζουν ανάλογες προηγούμενων κυβερνήσεων, που τους καλούσαν να καλλιεργήσουν ακακίες, βατόμουρα και γαϊδουράγκαθα για να... τα κονομήσουν. Η «Κάρτα του Αγρότη» δεν ωφελεί τους μικρομεσαίους αγρότες, αλλά τους τραπεζίτες που θα δανείζουν στα σίγουρα και με υψηλά επιτόκια, τους εμποροβιομήχανους που θα πληρώνονται για τα μέσα και εφόδια αμέσως και τοις μετρητοίς, το κράτος που θα εισπράττει απευθείας τα ασφάλιστρα στον ΟΓΑ και στον ΕΛΓΑ και τα άλλα αγροτικά χαράτσια. Οσον αφορά στο κυβερνητικό «όραμα» της «αγροτικής ανάπτυξης», αυτό δεν αφορά τους μικρομεσαίους αγρότες που η τύχη του ξεκληρίσματός τους είναι προδιαγεγραμμένη από την ΚΑΠ, την ΕΕ, την καπιταλιστική ανάπτυξη, αλλά τους αγροτοκαπιταλιστές, στους οποίους θα συγκεντρωθούν η γη, η παραγωγή και η εμπορία.

Η κυβέρνηση αρνείται να ικανοποιήσει τα άμεσα, δίκαια και ζωτικής σημασίας αιτήματα των αγροτών, όπως:

-- Να φορολογούνται με βάση τα πραγματικά τους εισοδήματα, με αφορολόγητο 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε παιδί και να καταργηθούν τα τεκμήρια.

-- Να μην ισχύσουν οι αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ, ικανοποιητική σύνταξη στα 60 χρόνια για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες.

-- Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές, μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50%, μηδενισμός του ΦΠΑ στα αγροεφόδια, τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες.

-- Να καταργηθούν οι περικοπές στις επιδοτήσεις - ενισχύσεις που επιβλήθηκαν με τη νέα ΚΑΠ της ΕΕ.

-- Ικανοποιητικές κατώτερες εγγυημένες τιμές για όλα τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα.

-- Κάλυψη του χαμένου αγροτικού εισοδήματος από τις ζημιές στην παραγωγή και το αγροτοκτηνοτροφικό κεφάλαιο, που προξένησαν η κακοκαιρία και οι αρρώστιες. ΕΛΓΑ κρατικός με χρηματοδότηση από το κράτος για να καλύπτει και να αποζημιώνει στο 100% τις καταστροφές απ' όλες τις αιτίες.

-- Ακατάσχετο όριο 15.000 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς των αγροτών, καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας και των χωραφιών από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», μέχρι συνολικής αντικειμενικής αξίας 300.000 ευρώ.(ΦΩΤΟ από την τελευταία συνάντηση αγροτών με τον υπουργό κ. Αποστόλου)

 

Έχει διαβαστεί 344 φορές

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 270 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)