Η φτώχεια και η υπογεννητικότητα είναι η αφορμή, αλλά η αιτία
βρίσκεται στην σταθερά ακολουθούμενη αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων!
Ας γίνουμε συγκριμένοι: Στη σταθερή συρρίκνωση των μαθητών
στο 1ο ΓΕΛ αναφέρθηκαν στη έναρξη της συνεδρίασης του Δ.Σ Βέροιας (16/5) ο
Διευθυντής (ΦΩΤΟ) και ο Υποδιευθυντής του 1ου Λυκείου Βέροιας με... Περισσότερα
Μας «δουλεύουν» και πάλι οι κυβερνητικοί βουλευτές!
από Η Άλλη Άποψη
Το πάγωμα του χρέους στον ΟΑΕΕ τη δυνατότητα ρύθμισης του χρέους σε 100 δόσεις και τη διακοπή αποστολής ειδοποιήσεων από τον ΟΑΕΕ στους ασφαλισμένους επαγγελματίες του ΟΓΑ που δραστηριοποιούνται σε χωριά κάτω των 2.000 κατοίκων ζητούν με ερώτηση τους 29 βουλευτές της ΝΔ, μεταξύ αυτών και η Ημαθιώτισα Γεωργία Μπατσαρά.
Η ερώτηση απευθύνεται στον υπουργό Εργασίας και κατατέθηκε με αφορμή τις ατομικές ειδοποιήσεις ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών και με την απειλή λήψης αναγκαστικών μέτρων εις βάρος του οφειλέτη, (όπως κατάσχεση, πλειστηριασμό, κατάσχεση εις χείρας τρίτων κλπ, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το Ν.Δ 356/74), που έστειλε ο ΟΑΕΕ απαιτώντας να ρυθμιστούν ή να εξοφληθούν οι οφειλές των ασφαλισμένων, σε 20 μέρες από την παραλαβή της ειδοποίησης.
ΣΧΟΛΙΟ: Οι κυβερνητικοί βουλευτές πραγματικά μας «δουλεύουν». Αφού με την πολιτική τους καταδίκασαν στη φτώχεια τα λαϊκά στρώματα και άρα στην αδυναμία τα μαγαζιά των επαγγελματοβιοτεχνών να έχουν «τζίρους» τέτοιους ώστε να πληρώνουν τουλάχιστον τις ασφαλιστικές τους εισφορές. Αφού με τους νόμους που ψήφισαν (π.χ κούρεμα των αποθεματικών τους, αύξηση εισφορών, ηλικιών συνταξιοδότησης κ.α) οδήγησαν τα Ασφαλιστικά Ταμεία στη σημερινή τους κατάσταση εμφανίζονται από πάνω και ως δήθεν ενδιαφερόμενοι για την «τύχη» των εκατοντάδων χιλιάδων επαγγελματοβιοτεχνών. Που όχι μόνο οι περισσότεροι δεν μπορούν να πληρώνουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές (άρα στερούνται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης αλλά και με δυσκολία θα βγουν κάποτε στη σύνταξη), αλλά που κινδυνεύουν να χάσουν ότι έχουν με πλειστηριασμούς. Όσες και «ρυθμίσεις», «δόσεις» κ.α και αν προτείνουν με δεδομένη την πολιτική που στηρίζουν, οι επαγγελματοβιοτέχνες δεν πρόκειται να δουν σωτηρία. Αυτή βρίσκεται στον αγώνα για την ανατροπή της ακολουθούμενης πολιτικής !