Την ανησυχία τους για τα «απόνερα» της εκλογής Τραμπ στις ευρωατλαντικές σχέσεις εκφράζουν τα αστικά επιτελεία στην από δω πλευρά του Ατλαντικού, την ώρα που η σύγκρουση ΝΑΤΟ - Ρωσίας κλιμακώνεται στα ανατολικά σύνορα της ΕΕ και η μεγαλύτερη οικονομία της, η γερμανική, κατρακυλάει σε κρίση.Οι «τροχιοδεικτικές» της κυβέρνησης Τραμπ για ... Περισσότερα
Με «βουτιές» στο αρχείο και… ποτά συνεχίζονται οι διεργασίες
από Η Άλλη Άποψη
Συνεχίζονται οι διεργασίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με φόντο και την παραπομπή Τζουμάκα στο πειθαρχικό του κόμματος για τη διαγραφή του, όπως και την επερχόμενη Κεντρική Επιτροπή όπου αναμένεται με σφοδρότητα να έρθουν και πάλι στην επιφάνεια οι διαφορετικές γραμμές για τη μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να μπορεί να παίξει το ρόλο της εναλλακτικής στην αστική διακυβέρνηση.
Τις αντεγκλήσεις τροφοδότησε παραπέρα μέσα στο Σαββατοκύριακο δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» το Σαββατοκύριακο που ανέσυρε παλιά δημοσιεύματα του Στ. Κασσελάκη στον ομογενιακό «Εθνικό Κήρυκα».
Σε αυτά - το 2007 - ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έγραφε πως «Οι μισθοί στην Ελλάδα είναι μικρότεροι από τους αντίστοιχους στην Ευρώπη της πρώτης ταχύτητας, κάτι το οποίο όμως μπορεί να είναι βραχυπρόθεσμα καλό, αν μπορέσουμε να ενισχύσουμε έτσι την ανταγωνιστικότητατων ελληνικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό ή των ξένων εταιρειών στην Ελλάδα», προσθέτοντας πως «Η Ελλάδα χρειάζεται για μερικά χρόνια την οικονομική θεωρία στο πρότυπο του Ρέιγκαν(supply side)», τασσόταν υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων (όπως και σήμερα) και της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου, ενώ δήλωνε πως«Είναι απίστευτο πως το Κοµµουνιστικό Κόµµα πήρε το 8,1% των ψήφων σε µια ανεπτυγμένη χώρα, όπως η Ελλάδα».
Ενώ το 2012 αρθρογραφούσε υπέρ των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων που έκανε η συγκυβέρνηση Παπαδήμου (Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ) γράφοντας μάλιστα πως «Τα 15.000 άτομα που αποφάσισαν να απολύσουν από το Δημόσιο μέσα στο 2012 μού φαίνονται πάρα πολύ λίγα. Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να είχαν ήδη απολύσει πολύ περισσότερα άτομα και να επένδυαν τα χρήματα στη μείωση της φορολογίας», υπέρ της μείωσης του ελάχιστου μισθού που χαρακτήριζε «επίπονο μέτρο που πρέπει να θεωρηθεί θετικό επειδή όντως κάνει τη χώρα πιο ανταγωνίσιμη».
Απαντώντας στα δημοσιεύματα από τη Νέα Υόρκη όπου και βρίσκεται ο Στ. Κασσελάκης ισχυρίστηκε πως «Δεν θυμάμαι ποιος ήμουν 24 χρόνων. Ημουν ένα παιδί το οποίο δούλευε σε έναν πολύ δύσκολο τομέα, δούλευα πάρα πολύ σκληρά» και πως «μεγάλωσα, έγινα επιχειρηματίας, είδα ανισότητες, άλλαξε ο εαυτός μου και επέλεξα, παρά το γεγονός ότι γνώριζα τον Κυριάκο Μητσοτάκη,επέλεξα να πάω με τον Αλέξη Τσίπρα για τη διακυβέρνηση που έκανε την περίοδο 2015-2019», προφανώς υλοποιώντας ένα ακόμα μνημόνιο στις πλάτες του ελληνικού λαού. Ενώ πρόσθεσε πως «Είναι καιρός να καταλάβουμε όλοι και όλες ότι την πιο νωπή εντολή μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ την έχει ο πρόεδρός του, ο οποίος εκλέχτηκε με μεγάλη διαφορά και μάλιστα εκλέχτηκα με ξεκάθαρες πολιτικές προτάσεις», τις γνωστές αντιδραστικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ που υπερασπίζονται κι όσοι αντιμάχονται την ηγεσία Κασελάκη.
Στο μεταξύ με δημοσίευμα τους τα «Νέα» ισχυρίζονται πως ανάμεσα στον πρώτο και τον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών στο περιθώριο του Συμβουλίου της Ευρώπης, οι δύο πρώην πρωθυπουργοί Αλ. Τσίπρας και Γ. Παπανδρέου πραγματοποίησαν κατ’ ιδίαν συνάντηση όπου για πάνω από δύο ώρες συζήτησαν για τις διεργασίες στο πολιτικό σύστημα, τις διεθνείς εξελίξεις, όπως και τις τοπικές εκλογές. Θυμίζουμε ο Γ. Παπανδρέου είχε σπεύσει μετά την εκλογή Δούκα στο δήμο Αθήνας να κάνει δηλώσεις που «έδειχναν» προς τη συνεργασία ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ και σε κεντρικό επίπεδο.