Τετάρτη, 06 Δεκ, 2023

  • Δεκαπέντε χρόνια από την από την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου
  • Απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων την Πέμπτη λόγω της επίσκεψης Ερντογάν
  • Αμερικανιές...
  • Καπιταλιστικές Επιλογές Ελευθερίας
  • Στάση εργασίας εργαζομένων στη ΔΕΥΑΒ
  • «ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ»: «Ποδαρικό» στη Βουλή με εξυπηρετήσεις στα «κοράκια»
Δεκαπέντε χρόνια από την από την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου1 Απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων την Πέμπτη λόγω της επίσκεψης Ερντογάν2 Αμερικανιές...3 Καπιταλιστικές Επιλογές Ελευθερίας4 Στάση εργασίας εργαζομένων στη ΔΕΥΑΒ5 «ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ»: «Ποδαρικό» στη Βουλή με εξυπηρετήσεις στα «κοράκια»6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Μύθοι για την Ενέργεια

Καθώς ολοκληρώνεται μια ακόμα φάση «προσαρμογής» της Ενέργειας - εμπόρευμα στην «απελευθερωμένη» αγορά της παραγωγής και διανομής, ο λαός μπορεί να δει τώρα πιο καθαρά τα ψέματα που του έλεγαν όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις και τα αστικά κόμματα για τα «οφέλη» που θα αποκόμιζε τάχα από τη στρατηγική της ΕΕ και σ' αυτόν τον τομέα.Τη στρ... Περισσότερα

Μιλάνε για σκοινί;

από Η Άλλη Άποψη
Μιλάνε για σκοινί;

Οψεις του ίδιου νομίσματος είναι ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση επιχειρεί από τη μια να αναβιώσει τη «διπλωματία των σεισμών» με την Τουρκία και από την άλλη να δικαιολογήσει τη μη παροχή βοήθειας στη Συρία, εξαιτίας του ευρωατλαντικού εμπάργκο. Αξιοποιώντας τα γνήσια αισθήματα φιλίας και αλληλεγγύης ανάμεσα στον ελληνικό και τον τουρκικό λαό, που δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους, η συμπαράσταση και η αποστολή βοήθειας παρουσιάζονται ως «γέφυρα επαναπροσέγγισης» των δυο κυβερνήσεων, στην προοπτική αναθέρμανσης των απευθείας παζαριών πάνω στις γνωστές ΝΑΤΟικές ράγες.

Δηλαδή προσέγγιση όχι των λαών, αλλά των δύο κυβερνήσεων που αφήνουν τους λαούς τους χωρίς υποδομές, απροστάτευτους απέναντι σε «φυσικές» καταστροφές, την ίδια ώρα που τους χώνουν βαθιά σε επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και παζάρια. Αντίστροφα, τα γεωπολιτικά παιχνίδια και οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί με επίκεντρο τη Συρία αφήνουν «στο έλεος» τον συριακό λαό που υποφέρει εξίσου, την ώρα που ξεχειλίζουν η αλληλεγγύη και η διάθεση για βοήθεια από τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της Ελλάδας και άλλων γειτονικών χωρών.

Οσο για τη δικαιολογία που ακούγεται, ότι στη Συρία «δεν υπάρχουν δομές» για να υποδεχτούν και να διανείμουν τη βοήθεια στη Συρία, η απάντηση είναι ότι «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί». Γιατί η χώρα δεν ισοπεδώθηκε από μόνη της, αλλά με τον πόλεμο που ξέσπασε στο έδαφος των οξυμένων ανταγωνισμών στην περιοχή, με καθοριστική συμβολή των ΝΑΤΟικών και ελληνική εμπλοκή, για να μην ξεχνάμε την υποστήριξη που προσφέρουν οι ΝΑΤΟικές υποδομές στη Σούδα και αλλού. Κι έχουν το θράσος σήμερα να μιλάνε για «διάλυση» αυτοί που έσπειραν τον όλεθρο στον λαό της Συρίας!

Έχει διαβαστεί 328 φορές

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 205 επισκέπτες και 1 μέλος.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)