Τετάρτη, 06 Δεκ, 2023

  • Όλες τις διεκδικήσεις και για τουρκική μειονότητα θέτει ο Ερντογάν πριν φτάσει στην Αθήνα
  • Νεκροί 16.248 Παλαιστίνιοι, 7.112 σκοτωμένα παιδιά .60 μέρες βομβαρδισμών στη Γάζα
  • Δεκαπέντε χρόνια από την από την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου
  • Απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων την Πέμπτη λόγω της επίσκεψης Ερντογάν
  • Αμερικανιές...
  • Καπιταλιστικές Επιλογές Ελευθερίας
Όλες τις διεκδικήσεις και για τουρκική μειονότητα θέτει ο Ερντογάν πριν φτάσει στην Αθήνα1 Νεκροί 16.248 Παλαιστίνιοι, 7.112 σκοτωμένα παιδιά .60 μέρες βομβαρδισμών στη Γάζα2 Δεκαπέντε χρόνια από την από την εν ψυχρώ δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου3 Απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων την Πέμπτη λόγω της επίσκεψης Ερντογάν4 Αμερικανιές...5 Καπιταλιστικές Επιλογές Ελευθερίας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Μύθοι για την Ενέργεια

Καθώς ολοκληρώνεται μια ακόμα φάση «προσαρμογής» της Ενέργειας - εμπόρευμα στην «απελευθερωμένη» αγορά της παραγωγής και διανομής, ο λαός μπορεί να δει τώρα πιο καθαρά τα ψέματα που του έλεγαν όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις και τα αστικά κόμματα για τα «οφέλη» που θα αποκόμιζε τάχα από τη στρατηγική της ΕΕ και σ' αυτόν τον τομέα.Τη στρ... Περισσότερα

Να ανησυχούμε…

από Η Άλλη Άποψη
Να ανησυχούμε…

Σε δημοσκόπηση της διαΝΕΟσις σε σχέση με τις πεποιθήσεις των Ελλήνων για το θέμα της μετανάστευσης  διαβάζουμε ότι: Το 85,2% απάντησε ότι ο αριθμός τους είναι υπερβολικά μεγάλος/ αρκετά μεγάλος. Το 56% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο αντίκτυπος των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία είναι αρνητικός και το 58% θεωρεί ότι η παρουσία μεταναστών στην Ελλάδα αποτελεί «κίνδυνο αλλοίωσης της εθνικής μας ταυτότητας». Ωστόσο καταγράφεται ποσοστό της τάξης του 30% που εκτιμά ότι οι μετανάστες εμπλουτίζουν πολιτισμικά την ελληνική κοινωνία. Παράλληλα το 79% δεν θεωρεί ότι οι μετανάστες αποτελούν την ενδεδειγμένη λύση για την επίλυση του δημογραφικού προβλήματος. Πάντως είναι αξιοσημείωτο ότι το 53% των ερωτώμενων απαντά ότι η εγκληματικότητα αυξάνεται εξαιτίας των προσφύγων και των μεταναστών.

Η δημοσκόπηση δίνει μία ανησυχητική εικόνα σε σχέση με το πώς διαμορφώνεται η λεγόμενη «κοινή γνώμη» στη χώρα μας. Τα πραγματικά προβλήματα και κυρίως οι αιτίες μένουν στο παρασκήνιο και αναδεικνύονται ξενοφοβικές- τουλάχιστον- αντιλήψεις ως κυρίαρχες, γεγονός που θα πρέπει να προβληματίσει. Τα ΜΜΕ, πολιτικοί φορείς και «παράγοντες» συνεχίζουν να καλλιεργούν παρόμοιες αντιλήψεις και συμπεριφορές και χρειάζεται μεγάλος αγώνας για να ξεριζωθούν.

Και φυσικά ο αγώνας ουσιαστικής ενημέρωσης θα πρέπει να δένεται με την πολύμορφη έκφραση αλληλεγγύης , της αποκάλυψης των πραγματικών ενόχων του προβλήματος και του αγώνα για αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες, για να πάψει τώρα ο διπλός εγκλωβισμός , για να μην δημιουργηθούν «κλειστά κέντρα φύλαξης» κλπ.

 

 

Έχει διαβαστεί 307 φορές

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 1025 επισκέπτες και 1 μέλος.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)