Τρίτη, 05 Μάρ, 2024

  • Έντονη αμφισβήτηση από το ICOMOS για το ανάκτορο των Αιγών
  • ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΤΡΑΣ: Κράτησε για ακόμα μια χρονιά, σε πείσμα των οικονομικών δυσκολιών, τα δημοτικά τέλη στα χαμηλότερα επίπεδα πανελλαδικά
  • “Ο Πόλεμος της Τροίας δεν θα γίνει”
  • ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ: Κατεπείγουσα Ερώτηση για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων και για το αδιάβλητο των ευρωεκλογών
  • ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Περήφανος για την αντιλαϊκή του διακυβέρνηση και την εξαπάτηση του λαού
  • Εκλογές στην Ομάδα Γυναικών Βέροιας της ΟΓΕ
Έντονη αμφισβήτηση από το ICOMOS για το ανάκτορο των Αιγών1 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΤΡΑΣ: Κράτησε για ακόμα μια χρονιά, σε πείσμα των οικονομικών δυσκολιών, τα δημοτικά τέλη στα χαμηλότερα επίπεδα πανελλαδικά2 “Ο Πόλεμος της Τροίας δεν θα γίνει”3 ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ: Κατεπείγουσα Ερώτηση για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων και για το αδιάβλητο των ευρωεκλογών4 ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Περήφανος για την αντιλαϊκή του διακυβέρνηση και την εξαπάτηση του λαού5 Εκλογές στην Ομάδα Γυναικών Βέροιας της ΟΓΕ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΣΤΟΙΧΕΙΑ «ΕΡΓΑΝΗ»: Μείον 32.000 θέσεις εργασίας τον πρώτο μήνα του 2024

«Ρεκόρ» 20ετίας για το αρνητικό ισοζύγιο, σχεδόν οι μισές θέσεις εργασίας είναι με συμβάσεις - λάστιχοΤο μεγαλύτερο αρνητικό ισοζύγιο στις ροές μισθωτής απασχόλησης, τουλάχιστον την τελευταία 20ετία, κατέγραψε το πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη» για τον πρώτο μήνα του 2024. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τον περασ... Περισσότερα

«Νέα Αριστερά» με γνωστά παλιά υλικά στην υπηρεσία της πολιτικής του κεφαλαίου

από Η Άλλη Άποψη
«Νέα Αριστερά» με γνωστά παλιά υλικά στην υπηρεσία της πολιτικής του κεφαλαίου

Το όνομα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που συγκρότησαν οι 11 βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, παρουσίασαν σήμερα. Το όνομα που επιλέχθηκε, «Νέα Αριστερά», διανθίστηκε κατά την διάρκεια της εκδήλωσης και των τοποθετήσεων με γνωστά παλιά υλικά και αυταπάτες που αποσκοπούν στην εξυπηρέτηση της πολιτικής εξασφάλισης του καπιταλιστικού κέρδους.

Τα στελέχη αυτά, που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, υπερασπίστηκαν μέχρι κεραίας τα αντιλαϊκά πεπραγμένα της κυβέρνησης της περιόδου 2015 - 2019.

Ο Ευ. Τσακαλώτος και ο Ν. Ηλιόπουλος δήλωσαν πως «υπάρχει πολύτιμη εμπειρία» και «δεν είμαστε από παρθενογένεση». Ακόμη πιο ξεκάθαρα, ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Αλ. Χαρίτσης, είπε ότι «είμαστε περήφανοι για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια με τα δημόσια οικονομικά σε τάξη», δηλαδή την ψήφιση και εφαρμογή του 3ου μνημονίου, «είμαστε περήφανοι για τις τομές στην εργατική πολιτική», όπως για παράδειγμα ο νόμος-λαιμητόμος του Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό και ο απεργοκτόνος νόμος Αχτσιόγλου, «είμαστε περήφανοι για την συμφωνία των Πρεσπών», την ανάληψη δηλαδή ρόλου σημαιοφόρου του ΝΑΤΟ στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων.

Δίνοντας το στίγμα της επόμενης μέρας και των στόχων της νέας ΚΟ και του φορέα που πάει να δημιουργηθεί, ο Αλ. Χαρίτσης έκανε λόγο για την «αριστερά της εποχής μας» που θα είναι «αξιόπιστη», δίνοντας τα διαπιστευτήρια στην αστική τάξη.

Άλλωστε σημείωσε ότι πρέπει να παίξει ενεργό ρόλο στους μετασχηματισμούς της κοινωνίας, όπως «ο στόχος της κλιματικής δικαιοσύνης», τις «πράσινες» μπίζνες δηλαδή που προωθούν τα ευρωπαϊκά μονοπώλια, ενώ ακόμα μίλησε για «κανόνες στην κερδοφορία των λίγων», αναγνωρίζοντας ουσιαστικά το δικαίωμα στους λίγους να κερδοφορούν σε βάρος των πολλών, αλλά... με κανόνες.

Αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλ. Χαρίτσης σημείωσε ότι υπήρξε «στρατηγική κρίση στην αριστερά» που εκδηλώθηκε με «διαλυτική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ». Την πορεία αυτή απέδωσε στο γεγονός ότι «δεν έγινε ιδεολογική και πολιτική συζήτηση», αλλά αντίθετα «η νέα ηγετική ομάδα επενδύει στη δημιουργία εσωτερικού εχθρού και σκανδαλολογία», αποκρύβοντας έτσι ότι η πορεία εκφυλισμού του ΣΥΡΙΖΑ σε πολιτικό, ιδεολογικό και οργανωτικό επίπεδο ήταν προδιαγεγραμμένη, όπως όλων εκείνων των κομμάτων που επιδίδονται σε εμπόριο φρούδων ελπίδων στον λαό ότι εξανθρωπίζεται το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα και στη συνέχεια εφαρμόζουν σκληρές αντιλαϊκές πολιτικής στην υπηρεσία του κεφαλαίου. Τέλος, ο επικεφαλής του νέου σχήματος δήλωσε ότι «θα δώσουμε τη μάχη των ευρωεκλογών».


Έχει διαβαστεί 126 φορές

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 288 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)