Δευτέρα, 17 Ιαν, 2022

  • Δείτε την τραγική πορεία των θανάτων στη χώρα μας λόγω πανδημίας σε σύγκριση με άλλες χώρες!
  • PCR: Τι ισχύει στην Ευρώπη σε σύγκριση με την Ελλάδα
  • Ο Δήμος Αλεξάνδρειας συμμετέχει στην “Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς”
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 16/1
  • Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας: « Άμεση λήψη μέτρων για την βιωσιμότητα του λιανεμπορίου»
  • Υποδεχόμενοι τον Άγιο Αντώνιο
Δείτε την τραγική πορεία των θανάτων στη χώρα μας λόγω πανδημίας σε σύγκριση με άλλες χώρες!1 PCR: Τι ισχύει στην Ευρώπη σε σύγκριση με την Ελλάδα2 Ο Δήμος Αλεξάνδρειας συμμετέχει στην “Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς”3 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 16/14 Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας: « Άμεση λήψη μέτρων για την βιωσιμότητα του λιανεμπορίου»5 Υποδεχόμενοι τον Άγιο Αντώνιο6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Γι’ αυτούς τους νεκρούς δεν θα ακούσετε στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων…

Πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων είναι τα τελευταία εικοσιτετράωρα το τραγικό δυστύχημα που έγινε στη Βούλα με θύμα ένα νέο άνθρωπο, αδελφό βουλευτή της ΝΔ. Αναμφίβολα θλιβερό γεγονός και κάθε σώφρων άνθρωπος αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του θύματος. Ταυτόχρονα, αναδεικνύεται για πολλοστή φορ... Περισσότερα

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ: «Προετοιμασία εδάφους» για το αντιλαϊκό τερατούργημα

από Η Άλλη Άποψη
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ: «Προετοιμασία εδάφους» για το αντιλαϊκό τερατούργημα

«Προετοιμασία εδάφους» για να φέρει για ψήφιση - ακόμα και μέσα στο κατακαλόκαιρο και με τις «έκτακτες» κοινοβουλευτικές διαδικασίες λόγω πανδημίας σε ισχύ - το κατάπτυστο νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ, βάζοντας μπροστά τις μηχανές για να κάνει πράξη έναν ακόμα μύχιο πόθο του κεφαλαίου.

 

Μετά τις αθλιότητες της περασμένης βδομάδας και την προσπάθεια, με τις γνωστές γκεμπελίστικες μεθόδους, να χρεωθεί το χάος που προκάλεσε ο «Μεγάλος Περίπατος» στο κέντρο της Αθήνας στις κινητοποιήσεις των υγειονομικών οι οποίοι διεκδικούσαν την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων, «ξαναζεσταίνοντας» την κουβέντα για το τερατούργημα που έχει στα σκαριά η κυβέρνηση, σειρά είχαν μέσα στο Σαββατοκύριακο δημοσιεύματα (στο «Εθνος») που παρουσιάζουν μία ακόμα εκδοχή του νομοσχεδίου με το οποίο η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί να βάλει στο «γύψο» τις κινητοποιήσεις του εργατικού - λαϊκού κινήματος, υλοποιώντας σχεδιασμούς που εδώ και χρόνια έχουν στα συρτάρια τους αστικές κυβερνήσεις.

Το αντιλαϊκό τερατούργημα, που μάλιστα οι νομοθετικές ρυθμίσεις του ακολουθούν τα «χνάρια» χουντικού νόμου του 1971 και τις «επεξεργασίες» επιτροπής που είχε συστήσει τα προηγούμενα χρόνια ο τότε δήμαρχος Αθηναίων και στέλεχος του ΚΙΝΑΛ, Γ. Καμίνης (επιβεβαιώνοντας έτσι τον διαχρονικό πόθο του κεφαλαίου), προβλέπει μεταξύ άλλων περιορισμούς μέχρι το σημείο της απαγόρευσης κινητοποιήσεων «εάν πιθανολογείται ότι η διεξαγωγή τους θα διαταράξει δυσανάλογα την κοινωνικοοικονομική ζωή της συγκεκριμένης περιοχής», ενώ στα κριτήρια που θα λαμβάνονται υπόψη για μια τέτοια απόφαση θα περιλαμβάνεται και ο αριθμός των συμμετεχόντων.

Μια άλλη απαράδεκτη διάταξη είναι αυτή που θα καθιστά υποχρεωτική τη γνωστοποίηση της συγκέντρωσης στην αστυνομία από τον «οργανωτή» της, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας. Ο «οργανωτής» θα πρέπει να δηλώσει τα στοιχεία ταυτότητας και επικοινωνίας του, τον χρόνο έναρξης και λήξης της συνάθροισης, τον σκοπό, καθώς και την προτεινόμενη διαδρομή. Πρόκειται για κανονικό φακέλωμα.

Προβλέπεται ακόμα επέκταση των αστικών κυρώσεων στους οργανωτές μιας διαδήλωσης, εφόσον σε αυτήν διαπιστωθούν φθορές δημόσιας ή ιδιωτικής περιουσίας. Επίσης, «εποπτεία» των διαδηλώσεων από εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές. Μάλιστα, σε κάθε πορεία θα ορίζεται «αστυνομικός διαμεσολαβητής», ο οποίος θα αποτελεί τη σύνδεση της αστυνομικής αρχής με τον οργανωτή της πορείας. Τέλος, θέσπιση ως «ιδιώνυμου» του αδικήματος για συμμετοχή σε διαδήλωση που έχει απαγορευτεί από τις αρχές.

Στην περίπτωση που δεν υπάρχει οργανωτής, το σχέδιο νόμου προβλέπει ότι «αυθόρμητη συνάθροιση που δεν έχει γνωστοποιηθεί δύναται να επιτραπεί εφόσον δεν διαφαίνονται κίνδυνοι διασάλευσης της δημόσιας ασφάλειας ή σοβαρής διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής». Στην περίπτωση αυτή, η αστυνομία ή το Λιμενικό ζητούν από τους συγκεντρωμένους να ορίσουν οργανωτή και σε περίπτωση μη συμμόρφωσης θα μπορούν να προβούν σε διάλυση της συγκέντρωσης.

Στο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνονται και προβλέψεις για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, όταν δηλαδή θα πρέπει να αποφασιστεί η διάλυση μιας πορείας σε εξέλιξη από τις αρχές, π.χ. σε περίπτωση επεισοδίων ή μη συμμόρφωσης προς τους περιορισμούς που εισάγονται.

Για μία ακόμα φορά επιβεβαιώνεται ότι επίθεση στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα και καταστολή πάνε χέρι χέρι, αφού κάθε άλλο παρά τυχαία είναι η χρονική συγκυρία που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει το άθλιο αυτό κατασκεύασμα, την ώρα ακριβώς που στα σκαριά βρίσκεται ο νέος γύρος της αντιλαϊκής επίθεσης με στόχο να φορτωθεί και η νέα καπιταλιστική κρίση στις πλάτες του λαού.

Έχει διαβαστεί 120 φορές
Κόπρος του Αυγείου
Προηγούμενο άρθρο
Κόπρος του Αυγείου
«Νέα εποχή»
Επόμενο άρθρο
«Νέα εποχή»

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 1 °C
Άνεμος Ν 1-2 μποφόρ

Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 4 ως 12 °C
Άνεμος ΒΔ 1-3 μποφόρ

Τρίτη, 18 Ιανουαρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία -1 ως 8 °C
Άνεμος Β 2-4 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 513 επισκέπτες και 1 μέλος.