Τρίτη, 16 Απρ, 2024

  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ
  • Απεργία σήμερα στα ΜΜΕ
  • Δίωρη στάση εργασιών από τους δικαστικούς υπαλλήλους
  • ΚΑΛΕΣΜΑ της ΠΕΜ στις απεργιακές συγκεντρώσεις ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ:Κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας για την άμεση ενίσχυση όλων των δημόσιων δομών υγείας και πρόνοιας
  • Μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση
ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ1 Απεργία σήμερα στα ΜΜΕ2 Δίωρη στάση εργασιών από τους δικαστικούς υπαλλήλους3 ΚΑΛΕΣΜΑ της ΠΕΜ στις απεργιακές συγκεντρώσεις ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ4 ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ:Κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας για την άμεση ενίσχυση όλων των δημόσιων δομών υγείας και πρόνοιας5 Μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Κανείς εφησυχασμός!

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή εκτοξεύουν σε άλλο επίπεδο τους κινδύνους στην περιοχή και φέρνουν ακόμα πιο κοντά το ενδεχόμενο γενίκευσης του πολέμου. Οι πύλες της Κολάσεως χάσκουν ορθάνοιχτες για τους λαούς και δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός.Μαζί με την επείγουσα ανάγκη να δυναμώσει η αντιπολεμική - αντιιμπεριαλιστική ... Περισσότερα

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΑΠΟΔΗΜΩΝ: «Ιστορική συναίνεση» στα επικίνδυνα παιχνίδια στις πλάτες των ομογενών

από Η Άλλη Άποψη
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΑΠΟΔΗΜΩΝ: «Ιστορική συναίνεση» στα επικίνδυνα παιχνίδια στις πλάτες των ομογενών

Με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, της «Νίκης», της «Πλεύσης Ελευθερίας» και του φασιστικού μορφώματος των «Σπαρτιατών», η κυβέρνηση φέρνει με συνοπτικές διαδικασίες την ερχόμενη Δευτέρα στην Ολομέλεια της Βουλής, το εκτρωματικό νομοσχέδιο για την ψήφο των ομογενών, το οποίο οδηγεί στην πλήρη αλλοίωση του εκλογικού σώματος.

Στην σημερινή συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ήταν τέτοιο το κλίμα συναίνεσης στα άθλια πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες των αποδήμων, που η υπουργός Εσωτερικών, Ν. Κεραμέως έκανε λόγο «για ιστορική μέρα για την Ελλάδα» και για «ιστορική συναίνεση», σημειώνοντας πως οι ψήφοι που συμπληρώνονται για να «περάσει» το νομοσχέδιο είναι αισίως 220. Σύμφωνα με το σύνταγμα απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία 200 βουλευτών.

Η συζήτηση στην Επιτροπή θα ολοκληρωθεί αύριο, με απανωτές διαδικασίες (ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών φορέων και συζήτηση επί των άρθρων) ώστε τη Δευτέρα να αρχίσει στην Ολομέλεια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο εισηγητής του Θ. Ξανθόπουλος, δεν διαφωνεί με την ουσία των ρυθμίσεων που φέρνει η κυβέρνηση, ισχυριζόμενος πως «και εμείς επιζητούμε την απρόσκοπτη άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των συμπολιτών μας Ελλήνων του εξωτερικού», αλλά με τον «τρόπο που φέρνετε τη διάταξη» δεν «δημιουργείτε τις αναγκαίες συναινέσεις». Ανακοίνωσε δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει την τροπολογία που είχε καταθέσει και το 2019 και προβλέπει να ψηφίζουν όλοι χωρίς περιορισμό, απλά εκλέγοντας έναν συγκεκριμένο αριθμό βουλευτών. Πρόταση που έχει επίσης ως βάση το αντιδραστικό «δίκαιο του αίματος».

Σε ρόλο «λαγού» εμφανίστηκαν τα ακροδεξιά μορφώματα «Σπαρτιάτες» και «Νίκη», καθώς αφού υπερθεμάτισαν για το νομοσχέδιο, στο όνομα του «ελληνισμού», άνοιξαν θέμα ακόμα και για «επιστολική ψήφο», τάχα... για διευκόλυνση,

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δε, έδωσε τα συγχαρητήριά της στην κυβέρνηση, γιατί όπως είπε «θεωρούμε το βήμα αυτό που γίνεται» ότι είναι «απολύτως αναγκαίο και γι΄ αυτό ευπρόσδεκτο γιατί αίρει περιορισμούς που δεν έπρεπε να υπάρχουν» για το εκλογικό δικαίωμα, συμπληρώνοντας πως υπήρξε «στην πραγματικότητα στραγγαλισμός του δικαιώματος».

Η Ελληνική Λύση επιφυλάχθηκε για την ψήφο της στην Ολομέλεια.


Έχει διαβαστεί 404 φορές

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ποιός είναι online

Έχουμε online 276 επισκέπτες και 0 μέλη.