Κυριακή, 24 Σεπ, 2023

  • Στο επίκεντρο οι σύγχρονες ανάγκες του λαού και της νεολαίας του Δήμου Βέροιας
  • Στον β' γύρο με αλληλοκατηγορίες και «μαχαιρώματα»
  • Γ. Μυλόπουλος: Σοβαρός ο κίνδυνος πλημμυρών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
  • ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ
  • Σήμερα το τουρνουά για τον Δημήτρη Γκίμα
  • Ενας στους τρεις παίρνει λιγότερα και από τον κατώτατο μισθό!
Στο επίκεντρο οι σύγχρονες ανάγκες του λαού και της νεολαίας του Δήμου Βέροιας 1 Στον β' γύρο με αλληλοκατηγορίες και «μαχαιρώματα»2 Γ. Μυλόπουλος: Σοβαρός ο κίνδυνος πλημμυρών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας3 ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ4 Σήμερα το τουρνουά για τον Δημήτρη Γκίμα5 Ενας στους τρεις παίρνει λιγότερα και από τον κατώτατο μισθό!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δεν τους βγήκε...

Απεργία ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο ...δεν έγινε ποτέ, σύμφωνα με τον υπουργό της εργοδοσίας. Το ίδιο ισχύει και για τα μεγάλα συγκροτήματα του Τύπου, που «έθαψαν» στα χθεσινά τους φύλλα την απεργία και τις μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις. Ακόμα και εκεί που κάτι γράφτηκε, το ρεπορτάζ πέρασε μάλλον από την ...έγκριση του Γεωργι... Περισσότερα

Ο Κυριάκος, ο Παπαμιχαήλ, ο Ξανθόπουλος και τα λαϊκά παιδιά

από Η Άλλη Άποψη
Ο Κυριάκος, ο Παπαμιχαήλ, ο Ξανθόπουλος και τα λαϊκά παιδιά

“Ένα παιδί από τη Μενεμένη -εάν δουλέψει ΣΚΛΗΡΑ- να ξέρει πως θα έχει τις ίδιες ευκαιρίες με ένα παιδί από το Πανόραμα” Κυριάκος Μητσοτάκης αναγορεύοντας τη δουλειά ως «υπέρτατη αξία» και κρύβοντας ότι στον καπιταλισμό η ανισότητα των ευκαιριών κοινωνικής ανέλιξης είναι ο κανόνας.

(Οι μόνοι που κατάφεραν να μας πείσουν για λίγο ήταν ο Νίκος Ξανθόπουλος και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ όταν επιτυχώς υποδυόταν τα παιδιά του λαού – αν και χρειάστηκαν και έναν γάμο).

Το φτωχόπαιδο που με την αξία του, την προσπάθειά του, την «έξυπνη δραστηριότητα» ή την «πονηριά» του ανέρχεται κοινωνικά περνώντας στην τάξη των αστών (Το αμερικάνικο όνειρο προσαρμοσμένο στα ελληνικά δεδομένα).

Σε μια ταξική κοινωνία, και στην ελληνική, η κοινωνική ανέλιξη πάντα αφορούσε ελάχιστους. Πολύ περισσότερο σήμερα που τα δικαιώματα των νέων (στη μόρφωση, στην εργασία) έχουν γίνει πλέον ευκαιρίες.

Εντέχνως επιδιώκουν τη διαμόρφωση ψευδούς συνείδησης σχετικά με την κοινωνική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η μεγάλη πλειοψηφία της νεολαίας, των παιδιών των εργατικών, των λαϊκών οικογενειών, με την καλλιέργεια της ψευδαίσθηση της κοινωνικής ανέλιξης, δηλαδή το πέρασμα των νέων από τις εργατικές οικογένειες στα μεσαία και ανώτερα κοινωνικά στρώματα. Όλοι μπορούν να γίνουν επιχειρηματίες ή ανώτερα στελέχη επιχειρήσεων.

(Αλήθεια πόσοι νέοι επιστήμονες με μια βαλίτσα τίτλους σπουδών είναι άνεργοι και όλοι λίγοι τυχεροί απασχολούνται …απολαμβάνουν τον υποκατώτατο ή έστω το βασικό μισθό;)

Κάτι τέτοια εφυολογήματα χρησιμοποιούνται για να ενσταλάζουν στα παιδιά τη λογική της ατομικής λύσης. Καθένας επιδιώκει να αλλάξει τη ζοφερή πραγματικότητα αλλά μόνο για τον εαυτό του και έτσι να τη βγάζει το σύστημα «καθαρή».

(Αναδημοσίευση από το atexnos.gr)

Έχει διαβαστεί 424 φορές
«Παροχολογία»
Προηγούμενο άρθρο
«Παροχολογία»
«Οραμα» του κεφαλαίου
Επόμενο άρθρο
«Οραμα» του κεφαλαίου

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 304 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)