Δευτέρα, 22 Απρ, 2024

  • Το ψηφοδέλτιο μάχης του συνδυασμού ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά
  • Υπερπροβολή
  • «Εκτοξεύτηκαν» οι στρατιωτικές δαπάνες παγκοσμίως
  • Να αποσυρθεί τώρα το αντιδραστικό νομοσχέδιο για τον Δικαστικό Χάρτη της χώρας
  • Με επιτυχία η γιορτή Μαθητικής Δημιουργίας
  • Σήμερα στην Αθήνα η νέα συνάντηση για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης
Το ψηφοδέλτιο μάχης του συνδυασμού ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά1 Υπερπροβολή 2 «Εκτοξεύτηκαν» οι στρατιωτικές δαπάνες παγκοσμίως3 Να αποσυρθεί τώρα το αντιδραστικό νομοσχέδιο για τον Δικαστικό Χάρτη της χώρας4 Με επιτυχία η γιορτή Μαθητικής Δημιουργίας5 Σήμερα στην Αθήνα η νέα συνάντηση για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Τελικά σε ποιους δίνει λεφτά η Ε.Ε;

Του Αλέκου Χατζηκώστα Για μία ακόμη φορά ενόψει ευρωεκλογών από μια σειρά κόμματα που ζητούν τη ψήφο μας αναπαράγεται το ουσιαστικά χρεοκοπημένο επιχείρημα για τα λεφτά που μας δίνει η Ε.Ε και του τι θα γινόμασταν αν δεν υπήρχαν. Η ιστορία κρατά δεκαετίες από εκείνη τη περίοδο πριν την ένταξη στη τότε ΕΟΚ που μας έταζαν ότι «θα τρ... Περισσότερα

Ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί στην αύξηση των τιμών στα φάρμακα

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί στην αύξηση των τιμών στα φάρμακα

Αποκαλυπτική για τη συμφωνία της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η τοποθέτηση του Ανδρέα Ξάνθου, τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ σε τηλεοπτική εκπομπή σχετικά με τις ελλείψεις στα φάρμακα και τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης ότι θα αυξήσει τις τιμές ως «αντίδοτο» στις ελλείψεις, ανακοίνωση που δίκαια έχει προκαλέσει αγανάκτηση, ιδιαίτερα την στιγμή που το εργατικό λαϊκό εισόδημα ήδη ροκανίζεται από τον πληθωρισμό και το κύμα ακρίβειας.

Ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως «έχει μειωθεί η τιμή σε πάρα πολλά φάρμακα καθημερινής χρήσης. Και αυτός είναι ένας παράγοντας, όχι ο μοναδικός που ευνοεί τις παράλληλες εξαγωγές και την κερδοσκοπία η οποία γίνεται», δικαιολογώντας την πολιτική της κυβέρνησης για αύξηση της τιμής του φαρμάκου... ως «φάρμακο» για τις ελλείψεις.

Αυτή η λογική βέβαια της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί «βαρέλι δίχως πάτο» αφού πάντα θα υπάρχουν χώρες με μεγαλύτερες τιμές και οι οποίες θα προσελκύουν τις «παράλληλες εξαγωγές», οπότε πάντα θα υπάρχει «ανάγκη» για αυξήσεις στις τιμές των φαρμάκων, για να αντιμετωπίζονται οι ελλείψεις και πάντα θα «φουσκώνουν» τα κέρδη των φαρμακοβιομήχανων και φαρμακεμπόρων.

Απάντηση στη ζοφερή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί για χιλιάδες οικογένειες με ασθενείς αποτελεί μόνο η πρόταση του ΚΚΕ για να απαγορευτούν πλήρως και για πάντα οι «παράλληλες εξαγωγές» φαρμάκων, η πάλη για φάρμακο δωρεάν για όλο τον λαό σε σύγκρουση με την πολιτική της κυβέρνησης και με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ακρογωνιαίος λίθος της οποίας είναι η «ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων και εμπορευμάτων». 

(Από 902.gr)
Έχει διαβαστεί 368 φορές

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ποιός είναι online

Έχουμε online 470 επισκέπτες και 0 μέλη.