Σάββατο, 03 Ιούν, 2023

  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ: Με δυνατό ΚΚΕ και δυνατό λαϊκό κίνημα καμία κυβέρνηση δεν είναι «παντοδύναμη»
  • Τράπεζα Θεμάτων: Η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδος αμφισβητεί τους ισχυρισμούς για κυβερνοεπίθεση
  • Οι ένοχοι
  • Η «σταθερότητα» που υπόσχεται η ΝΔ (και) στους αγρότες, είναι ζωή με ψίχουλα
  • ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ
  • Μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας με τους δασκάλους τους επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΒέροιας
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ: Με δυνατό ΚΚΕ και δυνατό λαϊκό κίνημα καμία κυβέρνηση δεν είναι «παντοδύναμη»1 Τράπεζα Θεμάτων: Η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδος αμφισβητεί τους ισχυρισμούς για κυβερνοεπίθεση2 Οι ένοχοι3 Η «σταθερότητα» που υπόσχεται η ΝΔ (και) στους αγρότες, είναι ζωή με ψίχουλα4 ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ5 Μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας με τους δασκάλους τους επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΒέροιας 6

Το Σχόλιο της Ημέρας

"Γαλάζιες" αποκαλύψεις για την οικονομία...

Οταν η "γαλάζια" εφημερίδα αποκαλύπτει τα πραγματικά νούμερα της οικονομίας... Περισσότερα

«Οχι» στην επιβολή πλαφόν στις τιμές φυσικού αερίου

από Η Άλλη Άποψη
«Οχι» στην επιβολή πλαφόν στις τιμές φυσικού αερίου

Aπορρίφθηκε με συνοπτικές διαδικασίες το αίτημα των 15 κρατών - μελών της ΕΕ προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την επιβολή πλαφόν στις τιμές φυσικού αερίου, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, αφού, όπως προκύπτει, κυριάρχησε τελικά η άποψη της Γερμανίας που από την πρώτη στιγμή στέκεται αντίθετη στη λήψη μέτρων που αλλοιώνουν... την απελευθερωμένη αγορά Ενέργειας της ΕΕ.

Υπενθυμίζεται ότι 15 κράτη - μέλη της ΕΕ, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, με κοινή επιστολή τους προς την Επιτροπή ζητούν να επιβληθεί ανώτατο όριο τιμών στις αγορές φυσικού αερίου στις συναλλαγές χονδρικής από όλους τους προμηθευτές, υποστηρίζοντας ότι μόνο έτσι μπορεί να ελεγχθεί η άνοδος των τιμών.

Παρ' όλα αυτά, όπως αναφέρει το περιοδικό «Politico» η πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν αρνήθηκε να συμπεριλάβει τη συγκεκριμένη πρόταση στο κείμενο προτάσεων για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, που αναμένεται να παρουσιαστεί σήμερα στους υπουργούς Ενέργειας της ΕΕ. Σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, μεταξύ των ενστάσεων που εγέρθηκαν ενάντια στη λήψη ενός τέτοιου μέτρου, ήταν και το επιχείρημα ότι επιβολή πλαφόν μπορεί να οδηγήσει σε μείωση τιμών και στη συνέχεια σε αύξηση της κατανάλωσης και ελλείψεις στην αγορά, ενώ το ζητούμενο είναι η μείωση της κατανάλωσης το επόμενο διάστημα...

Αντί αυτής της πρότασης η Επιτροπή φέρεται έτοιμη να προτείνει μία μέθοδο κοινών αγορών φυσικού αερίου από τα κράτη - μέλη, δίχως να γίνει σαφές κάτι περισσότερο. Η Επιτροπή φαίνεται επίσης να προσανατολίζεται στην επιβολή λήψης μέτρων στην αγορά ηλεκτρισμού πάνω στους γνωστούς άξονες που έχουν ήδη χαραχθεί, όπως με αξιοποίηση μέρους των υψηλών κερδών των εταιρειών που παράγουν ρεύμα από ορυκτά καύσιμα, ώστε να στηριχτούν άλλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και συνολικά οι στόχοι της «πράσινης» μετάβασης, όπως και τα προγράμματα επιδοματικής στήριξης των καταναλωτών που πληρώνουν οι ίδιοι από την άλλη τσέπη. Επίσης παραμένει ο στόχος για την ενίσχυση των αποθηκευτικών ικανοτήτων σε φυσικό αέριο, για περαιτέρω επενδύσεις στις ΑΠΕ και προγράμματα «εξοικονόμησης Ενέργειας» και φυσικά για σημαντική μείωση της κατανάλωσης τις ώρες αιχμής, με τα λαϊκά σπίτια και κρίσιμες υποδομές στον «πάγο», ώστε να θωρακιστούν τα κέρδη του κεφαλαίου αλλά και να ανοίξουν νέα πεδία «πράσινης» κερδοφορίας.

Έχει διαβαστεί 332 φορές
Βίοι αντίθετοι
Προηγούμενο άρθρο
Βίοι αντίθετοι
Σε πιο επικίνδυνη φάση
Επόμενο άρθρο
Σε πιο επικίνδυνη φάση

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 24 °C
Άνεμος ΑΝΑ 2-3 μποφόρ

Σάββατο, 03 Ιουνίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 16 ως 26 °C
Άνεμος ΑΝΑ 2-3 μποφόρ

Κυριακή, 04 Ιουνίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 14 ως 24 °C
Άνεμος Α 2-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 277 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)