Τετάρτη, 28 Ιούλ, 2021

  • ΠΟΥ: Το ηλεκτρονικό τσιγάρο και άλλα παρόμοια προϊόντα είναι επικίνδυνα για την υγεία
  • Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 27/7
  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Δεν είναι σύγχρονο ένα σχολείο που διαχωρίζει τα παιδιά . Στον σκουπιδοτενεκέ η θέση του νομοσχεδίου
  • ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Σχολείο της αγοράς με μαθητές «μοντελάκια» για τους μονοπωλιακούς ομίλους και όχι μορφωμένους
  • Ανταλλαγή Νέων στη Βέροια!
ΠΟΥ: Το ηλεκτρονικό τσιγάρο και άλλα παρόμοια προϊόντα είναι επικίνδυνα για την υγεία1 Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης2 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 27/73 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Δεν είναι σύγχρονο ένα σχολείο που διαχωρίζει τα παιδιά . Στον σκουπιδοτενεκέ η θέση του νομοσχεδίου4 ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Σχολείο της αγοράς με μαθητές «μοντελάκια» για τους μονοπωλιακούς ομίλους και όχι μορφωμένους5 Ανταλλαγή Νέων στη Βέροια!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Στο «ψυγείο» και για φέτος ο κατώτατος μισθός

Μερικά ψίχουλα - κι αυτά από τον Γενάρη του 2022 - ως «αύξηση» στον κατώτατο μισθό αποφάσισε η κυβέρνηση, θέτοντας σε πλήρη εφαρμογή τον μηχανισμό μόνιμης συμπίεσης των κατώτερων μισθών που προβλέπει ο νόμος Βρούτση - Αχτσιόγλου (ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ). Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της χτεσινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο, εγκρίνο... Περισσότερα

«Ολοι μαζί... »

από Η Άλλη Άποψη
«Ολοι μαζί... »

Κατά καιρούς υπάρχουν στιγμές που οι εκπρόσωποι των κομμάτων του κεφαλαίου επιλέγουν να βάλουν για λίγο στην άκρη τις κάλπικες για το λαό αντιπαραθέσεις τους, αφήνοντας με τοποθετήσεις τους να φανεί γυμνή η στρατηγική τους σύμπλευση στην πολιτική που τσακίζει το λαό για τα κέρδη των μονοπωλίων.

Μία τέτοια αποκαλυπτική στιγμή αποτυπώθηκε προχτές στη Βουλή, όταν ο υπουργός Εργασίας της ΝΔ, Γ. Βρούτσης, έδωσε εύσημα στις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για τη «συνέχεια» που επέδειξαν στην αντιασφαλιστική επίθεση, δηλώνοντας χωρίς περιστροφές ότι με την προώθηση του νέου χτυπήματος που φέρνει η ΝΔ «θα έχουμε ολοκληρώσει μια μεγάλη ασφαλιστική μεταρρύθμιση ως ένα αποτέλεσμα από το 2010, από την περίοδο του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ» και ότι όλα τα αντιασφαλιστικά νομοθετήματα «τα προχωρήσαμε όλοι μαζί και τώρα θα πάμε στο τελευταίο βήμα»...

Μαζί με τη συσσωρευμένη πείρα του λαού από τα βάρβαρα μέτρα που εφαρμόζουν με «συνέχεια» και όλο και συχνότερα τα ψηφίζουν μαζί όλα τα κόμματα του κεφαλαίου, τέτοιες δημόσιες «αναλαμπές» των εκπροσώπων τους αποτυπώνουν την πραγματική «μεγάλη εικόνα» των ανατροπών, απέναντι στον αποπροσανατολιστικό προπαγανδιστικό κουρνιαχτό.

Αντίστοιχα παραδείγματα υπάρχουν πολλά στο πρόσφατο παρελθόν και κατά την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Και πάλι ο Γ. Βρούτσης ήταν αυτός που είχε ευχαριστήσει από το βήμα της Βουλής την τότε υπουργό Εργασίας, Εφη Αχτσιόγλου, επειδή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έβαλε για πρώτη φορά σε εφαρμογή τον δικό του νόμο για την κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων για τον κατώτατο μισθό και τη μόνιμη καθήλωσή του με Υπουργικές Αποφάσεις.

Ο Αδ. Γεωργιάδης δήλωνε ενθουσιασμένος ότι... δεν κρατιέται να ψηφίσει την απεργοκτόνα διάταξη Αχτσιόγλου, που έφερε στη Βουλή και ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το Γενάρη του 2018.

Αντίστοιχο παράδειγμα για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ - μέσα στα πάρα πολλά της διακυβέρνησής της - ήταν και οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων του Δημοσίου, κάτω από τις εντολές της, οι οποίοι σε όλες τις σχετικές δικαστικές υποθέσεις υπερασπίστηκαν μέχρι κεραίας όλες τις περικοπές στις συντάξεις, στον 13ο και τον 14ο μισθό κ.ο.κ., αναπαράγοντας ατόφια όλη τη μνημονιακή επιχειρηματολογία των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Και τώρα, η τοποθέτηση του Γ. Βρούτση την περασμένη Δευτέρα, για το πώς «όλοι μαζί» προχώρησαν την αντιασφαλιστική λαίλαπα, η επισήμανσή του ότι όπως ο νόμος Λοβέρδου του ΠΑΣΟΚ κρατήθηκε από τη ΝΔ και συνεχίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, έτσι και από τον νόμο Κατρούγκαλου «θα κρατηθούν σωστές αντηρίδες και θα αλλάξουν περιοχές που το ίδιο το ΣτΕ αμφισβήτησε», επιβεβαιώνουν ανοιχτά αυτό που ανέδειξε το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή, την αντιλαϊκή «συνέχεια» όλων των κυβερνήσεων του κεφαλαίου και στο χτύπημα της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ο νόμος Κατρούγκαλου δεν ακύρωσαν απολύτως καμία από τις βάρβαρες ανατροπές, τις ενσωμάτωσαν όλες και τις πήγαν παραπέρα. Η εφαρμογή του «σπασίματος» της κύριας σύνταξης σε «εθνική» και «ανταποδοτική», με την πρώτη να αφορά ψίχουλα ενώ στη δεύτερη αποσύρεται η εγγύηση του κράτους, η δραματική μείωση των ποσοστών αναπλήρωσης, ο επανυπολογισμός όλων των συντάξεων κ.ο.κ. προετοίμασαν το έδαφος για το νέο χτύπημα που φέρνει σήμερα η ΝΔ, η οποία με τη σειρά της ομολογεί ανοιχτά ότι όχι μόνο δεν πρόκειται να καταργήσει τον νόμο Κατρούγκαλου, αλλά θα τον εφαρμόσει και θα «βελτιώσει» τα νομικά κενά του...

«Ολοι μαζί», που λέει και ο υπουργός Εργασίας, δουλεύουν με ενιαίο στόχο: Να απαλλάξουν την εργοδοσία και το κράτος της από το «κόστος» της Κοινωνικής Ασφάλισης, να δημιουργήσουν ένα τεράστιο πεδίο κερδοφορίας για τα μονοπώλια της ιδιωτικής ασφάλισης, να παραδώσουν τα αποθεματικά και τις εισφορές βορά στον χρηματιστηριακό τζόγο, για τη στήριξη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.

Σε αυτήν την ενιαία επίθεση του κεφαλαίου, οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι μπορούν να αντιπαραθέσουν μόνο τον δικό τους ενιαίο αγώνα για Κοινωνική Ασφάλιση αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική για όλους, με διασφάλιση των γηρατειών, της Υγείας και της Πρόνοιας. Τα συλλαλητήρια του περασμένου Σαββάτου έδωσαν μια ισχυρή εργατική - λαϊκή απάντηση σε αυτήν την κατεύθυνση, η οποία πρέπει να ενισχυθεί κι άλλο, με το πανελλαδικό πανσυνταξιουχικό συλλαλητήριο στις 14 Δεκέμβρη, με ακόμα πιο μαζική συμμετοχή στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες που θα ακολουθήσουν.

Έχει διαβαστεί 101 φορές

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 24 °C
Άνεμος ΑΒΑ 0-1 μποφόρ

Τετάρτη, 28 Ιουλίου

Ζέστη
Ζέστη
Θερμοκρασία 25 ως 38 °C
Άνεμος Α 2 μποφόρ

Πέμπτη, 29 Ιουλίου

Ζέστη
Ζέστη
Θερμοκρασία 27 ως 39 °C
Άνεμος Α 2-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 322 επισκέπτες και 0 μέλη.