Τετάρτη, 19 Ιούν, 2024

  • Για την προάσπιση του «μεγαλύτερου στόλου του πλανήτη» η αποστολή της φρεγάτας «Ψαρά»
  • Το νέο βιβλίο της Σοφίας Νικολαϊδου παρουσιάζεται σήμερα στη Βέροια
  • ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: «Μέλημα .Γέφυρες Αλληλεγγύης»
  • Έναρξη «Εύηχης Πόλης» με πατινάδα και διανομή εντύπων με το πρόγραμμα του 4ημέρου
  • Πάνω από 21 δισ. ευρώ σε μια τριετία έχει δώσει η κυβέρνηση για τους ΝΑΤΟικούς σκοπούς
  • Ποιος μιλάει!
Για την προάσπιση του «μεγαλύτερου στόλου του πλανήτη» η αποστολή της φρεγάτας «Ψαρά»1 Το νέο βιβλίο της Σοφίας Νικολαϊδου παρουσιάζεται σήμερα στη Βέροια2 ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: «Μέλημα .Γέφυρες Αλληλεγγύης»3 Έναρξη «Εύηχης Πόλης» με πατινάδα και διανομή εντύπων με το πρόγραμμα του 4ημέρου4 Πάνω από 21 δισ. ευρώ σε μια τριετία έχει δώσει η κυβέρνηση για τους ΝΑΤΟικούς σκοπούς5 Ποιος μιλάει!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Η καρδιά του θηρίου

Το πολεμικό ανακοινωθέν που εξαπέλυσαν από την Ελβετία οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί μαζί με τους στενούς συμμάχους τους ανά τον κόσμο εναντίον της Ρωσίας, προμηνύει ένταση της σύγκρουσης στην Ουκρανία και κάνει ακόμα πιο ορατό τον κίνδυνο μιας γενικευμένης ανάφλεξης.Η δήθεν ...ειρηνευτική διάσκεψη ήταν ένα κράμα απειλών ενάντια σε όποιον αμφισ... Περισσότερα

Παγωμάρα

από Η Άλλη Άποψη
Παγωμάρα

Ο «ελέφαντας στο δωμάτιο» την επομένη των εκλογών είναι η νέα, σημαντική ενίσχυση του ΚΚΕ, η οποία έρχεται να επιβεβαιώσει τους βαθιούς και σταθερούς δεσμούς που αναπτύσσει το ΚΚΕ με ευρύτερο λαϊκό κόσμο, όχι παραμονές των εκλογών, αλλά 365 μέρες τον χρόνο, εκεί που ανατρέπονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις - όπως έλεγε και το προεκλογικό σύνθημα - στους δρόμους του οργανωμένου αγώνα. Αυτό το ξέρουν καλά οι διάφοροι «αναλυτές», που ξεκίνησαν από το βράδυ των εκλογών να «πριονίζουν» τη σημασία της εκλογικής ανόδου του ΚΚΕ και συνέχισαν χτες στα ρεπορτάζ και την αρθρογραφία των εφημερίδων.

Δεν μπορούν βέβαια να αποκρύψουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το αστικό πολιτικό σύστημα έναν χρόνο μετά τις εθνικές εκλογές. Η αποδοκιμασία στην πολιτική της ΝΔ και οι χαμηλές πτήσεις της σοσιαλδημοκρατίας τους βάζουν σε δοκιμασία, ενώ η υπερπροβολή της ακροδεξιάς ψήφου αξιοποιείται περισσότερο ως σκιάχτρο για μελλοντικές διεργασίες στο πολιτικό σύστημα, που δεν έχει τίποτα να φοβάται από συστημικά σκυλάκια του καναπέ, όπως η Ελληνική Λύση και οι άλλοι.

Τι μένει λοιπόν την επόμενη μέρα; Η αντοχή, η σταθερότητα και η ενίσχυση του ΚΚΕ, για τρίτη συνεχόμενη εκλογική μάχη μέσα σε έναν χρόνο, που δείχνει σταθεροποίηση και ενίσχυση του ρεύματος αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής. Εξ ου και η παγωμάρα τους από το αποτέλεσμα των προχτεσινών εκλογών.

Έχει διαβαστεί 302 φορές
Έωλα "επιχειρήματα"
Επόμενο άρθρο
Έωλα "επιχειρήματα"

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 327 επισκέπτες και 1 μέλος.