Τρίτη, 27 Ιούλ, 2021

  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 27/7
  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Δεν είναι σύγχρονο ένα σχολείο που διαχωρίζει τα παιδιά . Στον σκουπιδοτενεκέ η θέση του νομοσχεδίου
  • ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Σχολείο της αγοράς με μαθητές «μοντελάκια» για τους μονοπωλιακούς ομίλους και όχι μορφωμένους
  • Ανταλλαγή Νέων στη Βέροια!
  • Ένταξη για χρηματοδότηση δύο προτάσεων του Δήμου Βέροιας στο «Αντώνης Τρίτσης» συνολικού ύψους 3.244.922,75€
  • Διώνη Δημητριάδου ''Οδός Πανός'', 40ος χρόνος, τχ. 191, Σεπ. Δεκ. 2021 /  Ηλίας Τσέχος ''Τα Ηλικιωμένα Ανήλικα'', Φεγγίτης 2020
Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 27/71 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Δεν είναι σύγχρονο ένα σχολείο που διαχωρίζει τα παιδιά . Στον σκουπιδοτενεκέ η θέση του νομοσχεδίου2 ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Σχολείο της αγοράς με μαθητές «μοντελάκια» για τους μονοπωλιακούς ομίλους και όχι μορφωμένους3 Ανταλλαγή Νέων στη Βέροια!4 Ένταξη για χρηματοδότηση δύο προτάσεων του Δήμου Βέροιας στο «Αντώνης Τρίτσης» συνολικού ύψους 3.244.922,75€5 Διώνη Δημητριάδου ''Οδός Πανός'', 40ος χρόνος, τχ. 191, Σεπ. Δεκ. 2021 /  Ηλίας Τσέχος ''Τα Ηλικιωμένα Ανήλικα'', Φεγγίτης 20206

Το Σχόλιο της Ημέρας

Στο «ψυγείο» και για φέτος ο κατώτατος μισθός

Μερικά ψίχουλα - κι αυτά από τον Γενάρη του 2022 - ως «αύξηση» στον κατώτατο μισθό αποφάσισε η κυβέρνηση, θέτοντας σε πλήρη εφαρμογή τον μηχανισμό μόνιμης συμπίεσης των κατώτερων μισθών που προβλέπει ο νόμος Βρούτση - Αχτσιόγλου (ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ). Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της χτεσινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο, εγκρίνο... Περισσότερα

Παραχάραξη της Ιστορίας με ... περιφερόμενο θίασο

από Η Άλλη Άποψη
Παραχάραξη της Ιστορίας με ... περιφερόμενο θίασο

Η νέα τεχνολογία τίθεται στην υπηρεσία του αντικομμουνισμού και της πιο πρόστυχης παραχάραξης της Ιστορίας στην καπιταλιστική Τσεχία. Με τη χρήση πολυμέσων, μιας κατασκευής τύπου «πλανητάριου», με έναν μεγάλο θόλο τρισδιάστατης προβολής και ηχητική εγκατάσταση, έχει στηθεί το «πρότζεκτ Totalita» (ολοκληρωτισμός), που χρηματοδοτείται αδρά από το αστικό κράτος και ιδιωτικούς φορείς (με ελεύθερη είσοδο) και έχει ως στόχο να σβηστούν από τη συλλογική μνήμη - ειδικά για τις νέες γενιές - τα σημαντικά επιτεύγματα της περιόδου της σοσιαλιστικής οικοδόμησης, από το 1948 έως το 1989 στην τότε Τσεχοσλοβακία.

Ο περιφερόμενος θίασος παραχάραξης της Ιστορίας περιοδεύει ήδη από τις 23 Σεπτέμβρη σε διάφορες πόλεις της Τσεχίας, όπου η κατασκευή στήνεται σε κεντρικές πλατείες. Ξεκίνησε από το Τσέσκε Μπουγκιεοβίτσε, αυτές τις μέρες βρίσκεται στο Μπρνο, στη συνέχεια θα περάσει από το Πλζεν και θα καταλήξει στην πρωτεύουσα Πράγα από 11 έως 17 Νοέμβρη, όπου πρόκειται να γιορταστούν τα 30 χρόνια της λεγόμενης «Βελούδινης Επανάστασης», δηλαδή της ανατροπής του σοσιαλισμού και της παλινόρθωσης του καπιταλισμού.

Το μέγεθος της ψευτιάς και του δηλητηρίου με το οποίο επιχειρείται να εμποτιστούν νέοι άνθρωποι φαίνεται από τα πρώτα στοιχεία, στην περιγραφή της λεγόμενης «θεωρίας του ολοκληρωτισμού», με την κλασική συκοφαντία της εξίσωσης ναζισμού και σοσιαλισμού - κομμουνισμού. Αναφέρουν χωρίς ίχνος τσίπας ότι «η εγγύτητα και των δύο εκπροσώπων των ολοκληρωτικών καθεστώτων διαφάνηκε από την αρχή του ξεσπάσματος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, που ξεκίνησε η Γερμανία σε συνεργασία με τη Σοβιετική Ενωση». Προς επίρρωση αυτού αναφέρονται στις 23 Αυγούστου 1939, που υπεγράφη το γνωστό Σύμφωνο μη επίθεσης Μόλοτοφ - Ρίμπεντροπ.

Οι παραχαράκτες της Ιστορίας αποκρύπτουν ότι το σοβιετογερμανικό Σύμφωνο ήταν ο μοναδικός ελιγμός που είχε απομείνει στην ΕΣΣΔ, μετά από πάνω από ένα χρόνο προσπαθειών συνεννόησης με τις «δημοκρατικές» Βρετανία και Γαλλία να αντιμετωπιστεί ο ανερχόμενος φασισμός. Και είναι ακριβώς αυτές οι «δημοκρατίες» που μαζί με την Ιταλία υπέγραψαν τη Συμφωνία του Μονάχου, τον Σεπτέμβρη του 1938, παραδίδοντας στον Χίτλερ την τσεχική περιοχή της Σουδητίας και ανοίγοντάς του το δρόμο προς ανατολάς. Οι φωστήρες «ιστορικοί» αυτό το σημαντικό ιστορικό γεγονός το αποκρύπτουν ξεδιάντροπα, και μάλιστα τολμάνε να το κάνουν στην Τσεχία, τη χώρα που υπέστη το έγκλημα.

Οι νέοι ειδικά «δεν πρέπει» να μάθουν ότι το Σύμφωνο Μόλοτοφ - Ρίμπεντροπ ήταν για την ΕΣΣΔ μονόδρομος, για να εξασφαλίσει 21 κρίσιμους μήνες ώστε να μπορέσει να προετοιμαστεί και να συντρίψει - όπως έγινε στη συνέχεια - το φασισμό και να καρφώσει στην «καρδιά» του, στο Ράιχσταγκ του Βερολίνου, την κόκκινη σημαία. Η παράδοση της Τσεχοσλοβακίας στη ναζιστική Γερμανία αποσιωπάται, όπως και το ότι ισχυροί μονοπωλιακοί όμιλοι από όλο τον τότε καπιταλιστικό κόσμο στήριξαν τον Χίτλερ και τον έσπρωξαν κατά του πρώτου εργατοαγροτικού κράτους, της ΕΣΣΔ. Για να μη μιλήσουμε για τους 20 εκατομμύρια Σοβιετικούς που έδωσαν τη ζωή τους για να νικηθεί το φασιστικό τέρας, με χιλιάδες στρατιώτες του Κόκκινου Στρατού να έχουν πέσει στα πεδία των μαχών στην απελευθέρωση της Τσεχοσλοβακίας.

Με όλους τους τρόπους οι διοργανωτές αυτού του ευφάνταστου εγχειρήματος προσπαθούν «να αναδείξουν πόσο καλύτερα είναι τα πράγματα σήμερα χωρίς την κομμουνιστική δικτατορία». Μάλιστα στους κεντρικούς διοργανωτές είναι ο πρόεδρος της Γερουσίας της Τσεχίας και η λεγόμενη «Πλατφόρμα Ευρωπαϊκής Μνήμης και Συνείδησης», όπου συμμετέχουν διάφορα αντικομμουνιστικά ινστιτούτα από 20 χώρες, από τις Βαλτικές, όπου εξυμνούνται οι συνεργάτες των ναζί ως απελευθερωτές, την κεντρική και δυτική Ευρώπη, μέχρι και κάποιες ασιατικές χώρες που ανήκαν στην δύναμη της Σοβιετικής Ενωσης, τον Καναδά και τις ΗΠΑ, με τη στήριξη και της ΕΕ, που έχει τον αντικομμουνισμό και την παραχάραξη της Ιστορίας επίσημη ιδεολογία της.

Η παρουσίαση της διαστρεβλωμένης Ιστορίας της χώρας αξιοποιεί και παραβιάσεις των νομοτελειών της σοσιαλιστικής οικοδόμησης, ιδιαίτερα την απόπειρα αντεπανάστασης το 1968 και τα τελευταία χρόνια της διάβρωσης, όμως εκεί που αποσκοπούν οι διοργανωτές της άθλιας προπαγάνδας δεν είναι το παρελθόν, αλλά το μέλλον που δεν πρέπει να διανοηθούν οι νέοι. Καθότι ο σοσιαλισμός, παρά τις αδυναμίες του, απέδειξε την ανωτερότητά του σε σχέση με την καπιταλιστική βαρβαρότητα που βιώνουν σήμερα οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα και η νεολαία, που ξαναζούν τον εφιάλτη της ανεργίας, της ανασφάλειας, της διεύρυνσης της πορνείας και της χρήσης ναρκωτικών, τους κινδύνους από τη συμμετοχή των αστικών κυβερνήσεων της Τσεχίας και της Σλοβακίας στα μακελειά που στήνουν οι ιμπεριαλιστικές λυκοσυμμαχίες.

Έχει διαβαστεί 124 φορές
Γη και ύδωρ
Προηγούμενο άρθρο
Γη και ύδωρ

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 38 °C
Άνεμος ΝΔ 2-3 μποφόρ

Τρίτη, 27 Ιουλίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 25 ως 37 °C
Άνεμος Α 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 28 Ιουλίου

Ζέστη
Ζέστη
Θερμοκρασία 25 ως 38 °C
Άνεμος Α 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 741 επισκέπτες και 1 μέλος.