Τετάρτη, 05 Οκτ, 2022

  • Σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες Αλεξάνδρειας ο Τάσος Μπαρτζώκας! Πολύ καλά νέα για το έργο του νέου αρδευτικού αγωγού, στη Μελίκη!
  • Εκτακτη επίσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης του αντιπεριφερειάρχη
  • Περί τοπικών εκλογών
  • Με νέους Η/Υ…
  • Οι … «λαγοί»
  • Μία ενδιαφέρουσα βιβλιοπαρουσίαση στη Νάουσα
Σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες Αλεξάνδρειας ο Τάσος Μπαρτζώκας! Πολύ καλά νέα για το έργο του νέου αρδευτικού αγωγού, στη Μελίκη!1 Εκτακτη επίσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης του αντιπεριφερειάρχη2 Περί τοπικών εκλογών3 Με νέους Η/Υ…4 Οι … «λαγοί»5 Μία ενδιαφέρουσα βιβλιοπαρουσίαση στη Νάουσα6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αγώνας, όχι «συμβίωση»!

Κατά 22% αυξήθηκαν την περασμένη βδομάδα τα κρούσματα κορονοϊού και κατά 31% οι νοσηλείες στα νοσοκομεία, επιβεβαιώνοντας ότι η πανδημία παραμένει απειλή για τον λαό. Με τους ειδικούς να προειδοποιούν για ένα επόμενο κύμα, με μεταλλάξεις του ιού τις οποίες ενδεχομένως να μην καλύπτουν ούτε τα εμβόλια, η κυβέρνηση αναμασά το «να μάθουμε... Περισσότερα

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ: Υπενθυμίσεις για όσους ... πέφτουν από τα σύννεφα

από Η Άλλη Άποψη
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ: Υπενθυμίσεις για όσους ... πέφτουν από τα σύννεφα
Σε κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς προχώρησε μέσα στη βδομάδα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Ν. Ανδρουλάκης καταγγέλλοντας παρακολούθηση του τηλεφώνου του. Την Παρασκευή συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για το θέμα, η οποία εξεχίζθηκε σε μια αποπροσανατολιστική και βολική αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, μακριά από την ουσία της υπόθεσης, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι και από τους δύο δεν έγινε καμία αναφορά για τις καταγγελίες του ΚΚΕ από το 2016 μέχρι σήμερα.


Με αφορμή αυτή την πολύ σοβαρή καταγγελία, για την οποία δεν χωράει καμιά υποτίμηση, απεναντίας απαιτεί διερεύνηση και αναζήτηση των ενόχων, σηκώθηκε κάμποσος κουρνιαχτός, με τα αστικά κόμματα και τα επιτελεία τους να προσποιούνται τους ...«κεραυνοβολημένους»!

Πρόκειται φυσικά για υποκρισία, ειδικά όταν προέρχεται από τους εκπροσώπους κομμάτων όπως η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, που είτε από κυβερνητικές θέσεις είτε όχι στήριξαν την ενίσχυση του αντιδραστικού θεσμικού πλαισίου που ευνοεί τις κάθε είδους παρακολουθήσεις. Οι ίδιοι ανέχτηκαν τη δράση διάφορων κρατικών μηχανισμών και πρακτορείων, μυστικών υπηρεσιών, εγχώριων ή και ξένων. Οι ίδιοι κάνουν τα «στραβά μάτια» για τη δράση στη χώρα των μυστικών υπηρεσιών των «ΝΑΤΟικών συμμάχων» τους όπως η CIA, η ΜΙ6 κ.λπ.

Κι αν για τα παραπάνω παριστάνουν τους ανήξερους, υπάρχει το νομικό πλαίσιο που οι ίδιοι έχουν προσαρμόσει, ώστε να «χωρέσει» την τεράστια ανάπτυξη των διαφόρων μηχανισμών παρακολούθησης. Για παράδειγμα, μόλις τον περασμένο Μάρτη ψηφίστηκε τροπολογία που απαλλάσσει την ΑΔΑΕ από την υποχρέωση να γνωστοποιεί σε πολίτες ότι αποτέλεσαν στόχο παρακολούθησης από την ΕΥΠ, όταν αυτή έχει ολοκληρωθεί. Μήπως επίσης δεν ξέρουν τι γίνεται με τα περιβόητα «βαλιτσάκια», τα οποία έχουν τεράστιες δυνατότητες παρακολούθησης;

Ολα αυτά δεν απειλούν τις δημοκρατικές και λαϊκές ελευθερίες, αποδεικνύοντας ότι μόνο «ξένο σώμα» δεν είναι αυτές οι διαδικασίες στο σύγχρονο κατά τα άλλα «κράτος δικαίου»;

Αλλωστε, οι εταιρείες που έχουν φτιάξει τα λογισμικά παρακολούθησης όπως το «Predator», που βρέθηκε στο κινητό του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ή το παρόμοιο «Pegasus» που πριν από μερικούς μήνες ήταν πάλι στην επικαιρότητα για παρακολούθηση πολιτικών προσώπων, δεν τους είναι «άγνωστες». Η πρώτη ιδρύθηκε στη Βόρεια Μακεδονία και σύμφωνα με διάφορα δημοσιεύματα (ακόμα και από την «Google») έχει πελάτη της και το ελληνικό κράτος, ενώ ο ιδιοκτήτης της υπήρξε σημαίνον στέλεχος των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ.

Η υποκρισία της όψιμης ευαισθησίας τους επιβεβαιώνεται εξάλλου και απ' το γεγονός ότι δεν είχαν τα ίδια αντανακλαστικά όταν το ΚΚΕ κατήγγειλε ήδη από τον Δεκέμβρη του 2016 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ συστηματικές παρακολουθήσεις μέσω συνακροάσεων στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας του στον Περισσό, και μάλιστα από 13 διαφορετικές χώρες, με χρήση υψηλής τεχνολογίας. Εχουν περάσει 6 χρόνια από τότε και ακόμα η έρευνα είναι στα αζήτητα.

Καταγγελίες που και με την προηγούμενη και με τη σημερινή κυβέρνηση παραμένουν ξεχασμένες σε κάποιο συρτάρι, ενώ η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) με τις εξηγήσεις που έδωσε δημιούργησε περισσότερα ερωτήματα και πρόσθετους λόγους ανησυχίας, αφού ενώ παραδέχτηκε ότι υπήρξαν συνακροάσεις, δήλωσε ότι η έρευνά της ήταν ατελέσφορη!

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι περιστατικά όπως οι συνακροάσεις που καταγγέλλει το ΚΚΕ για το τηλεφωνικό του κέντρο, αλλά και η μεγάλη συζήτηση που ανοίγει τα τελευταία χρόνια για μεγάλες εταιρείες υψηλής τεχνολογίας που «πουλάνε» σε κράτη, μυστικές υπηρεσίες και σε όποιον «πληρώνει» εκδούλευση παρακολουθήσεων, κλιμακώνονται παράλληλα με τη λεγόμενη «προστασία προσωπικών δεδομένων» από την ΕΕ και τις κυβερνήσεις της. Γεγονός που αποδεικνύει ότι αυτή η «προστασία» δεν είναι τίποτα άλλο παρά το πλαίσιο διακίνησης των προσωπικών δεδομένων προς κάθε χρήση, μέσα από εκατοντάδες διατάξεις εξαιρέσεων που τελικά νομιμοποιούν και τις κάθε είδους παρακολουθήσεις: Από τη δραστηριότητα στο διαδίκτυο για εμπορικούς σκοπούς μέχρι την κατασκοπεία και τη στοχοποίηση πολιτών για τη δράση τους.

Συνεπώς όσοι - κυβερνήσεις, αστικό κράτος, μηχανισμοί, οι λυκοσυμμαχίες όπως η ΕΕ - εμπλέκονται με τον όποιο τρόπο σε τέτοιες βρωμοδουλειές, πρωτοστατούν στο χτύπημα των λαϊκών δικαιωμάτων, είναι αδύνατον να εγγυηθούν ότι θα βάλουν φρένο στο πολυπλόκαμο δίκτυο «επίσημων» και «ανεπίσημων» κέντρων παρακολούθησης, που όπως φαίνεται δραστηριοποιούνται όλο και περισσότερο στην Ελλάδα, λόγω και του ιδιαίτερου «ρόλου» που έχει αναλάβει να παίξει ως «προκεχωρημένο φυλάκιο» του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Έχει διαβαστεί 468 φορές
Πανηγύρια και πανηγυριώτες
Προηγούμενο άρθρο
Πανηγύρια και πανηγυριώτες
Τι είδους "κοσμογονία";
Επόμενο άρθρο
Τι είδους "κοσμογονία";

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 12 °C
Άνεμος Β 1-2 μποφόρ

Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 11 ως 21 °C
Άνεμος ΑΝΑ 2-3 μποφόρ

Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 11 ως 23 °C
Άνεμος ΒΑ 2-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 247 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)