Πέμπτη, 30 Ιούν, 2022

  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 30/6
  • Οικονομική ενίσχυση για τις πρώιμες ποικιλίες πυρηνόκαρπων, που δεν καλύπτονται από τον ΕΛΓΑ, διεκδικεί ο Τάσος Μπαρτζώκας!
  • Καινοτομεί η Π.Ε. Ημαθίας τοποθετώντας απινιδωτές στα κτίρια των υπηρεσιών της
  • ΚΚΕ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΒΑΡΒΑΡΕΣΟ
  • Καλωσορίζουμε τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ κ. Τόλκα στον όμορφο κόσμο των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ
  • Τελετή Βράβευσης του Μαθητικού Διαγωνισμού Φωτογραφίας
Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 30/61 Οικονομική ενίσχυση για τις πρώιμες ποικιλίες πυρηνόκαρπων, που δεν καλύπτονται από τον ΕΛΓΑ, διεκδικεί ο Τάσος Μπαρτζώκας!2 Καινοτομεί η Π.Ε. Ημαθίας τοποθετώντας απινιδωτές στα κτίρια των υπηρεσιών της3 ΚΚΕ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΒΑΡΒΑΡΕΣΟ4 Καλωσορίζουμε τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ κ. Τόλκα στον όμορφο κόσμο των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ5 Τελετή Βράβευσης του Μαθητικού Διαγωνισμού Φωτογραφίας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Απάντηση στον εφησυχασμό

Με τις προβλέψεις για την εξέλιξη της πανδημίας να γίνονται όλο και πιο εφιαλτικές και τα καθημερινά στοιχεία να επιβεβαιώνουν ότι ο ιός κυκλοφορεί ανεξέλεγκτος, από τη μία καταρρέει κάθε ισχυρισμός που επιστράτευσε η κυβέρνηση για να ανακοινώσει τη «λήξη» της πανδημίας πριν από δυο μήνες και από την άλλη επιβεβαιώνονται οι προειδοποιή... Περισσότερα

Φτώχεια και …υπογεννητικότητα

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Φτώχεια και …υπογεννητικότητα

Η φτώχεια και η υπογεννητικότητα είναι η αφορμή, αλλά η αιτία βρίσκεται στην σταθερά ακολουθούμενη αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων!

Ας γίνουμε συγκριμένοι: Στη σταθερή συρρίκνωση των μαθητών στο 1ο ΓΕΛ αναφέρθηκαν στη έναρξη της συνεδρίασης του Δ.Σ Βέροιας (16/5) ο Διευθυντής (ΦΩΤΟ) και ο Υποδιευθυντής του 1ου Λυκείου Βέροιας μεταφέροντας απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων. Στις τοποθετήσεις τους στο Δημοτικό Συμβούλιο τόνισαν πως χρειάζονται περισσότερους μαθητές, καθώς εδώ και χρόνια το σχολείο λειτουργεί με 9 τμήματα (3 ανά τάξη) ενώ τα υπόλοιπα με μεγαλύτερο αριθμό τμημάτων και έχει απώλειες σε μαθητές. Κάτι τέτοιο φυσικά έχει επιπτώσεις και στους εκπαιδευτικούς που είναι υποχρεωμένοι να συμπληρώσουν το διαδακτικό τους ωράριο σε άλλα σχολεία, ενώ άλλι έχουν χάσει τη οργανική τους θέση. Ζήτησαν να αλλάξει η χωροταξική διάταξη των μαθητών που θα πρέπει να φοιτούν στο σχολείο, σημειώνοντας παράλληλα ότι  δεν αντιδικούν με κανένα άλλο σχολείο. Μάλιστα ο Υποδιευθυντής σημείωσε - δείγμα της σύγχρονης φτώχειας- πως υπάρχουν μαθητές που δεν έχουν ούτε 50 λεπτά για εισιτήριο ενός λεωφορείου, προκειμένου να έρθουν στην σχολική μονάδα.

Ο δήμαρχος σημείωσε ότι δεν είναι αρμοδιότητα του δήμου, καθώς και στο φαινόμενο της υπογεννητικότητας, Από την πλευρά της η Αντιδήμαρχος Παιδείας Συρμούλα Τζήμα απάντησε πως η μείωση των μαθητών είναι αισθητή σ' όλα τα λύκεια της Βέροιας και δεν έχει να κάνει μόνο με το 1 ΓΕΛ. Υπάρχει μειωμένη τάση του μαθητικού δυναμικού, λόγω της υπογεννητικότητας. Επίσης, τόνισε πως τα περισσότερα λύκεια της Βέροιας έχουν τρία τμήματα, ενώ όσα είχαν τέσσερα τμήματα, αυτό οφειλόταν σ' ένα μέρος και στους πρόσφυγες, που φέτος δεν υπάρχουν. 

Όσον αφορά το χωροταξικό, η Αντιδήμαρχος είπε πως θα πρέπει η Διεύθυνση να είναι πολύ προσεκτική, ώστε να μην δημιουργήσει επιπλέον πρόβλημα με το χωροταξικό, σε σχέση με τις αντιδράσεις που είχαν εκφραστεί σε σχέση με την απόσταση από την κατοικία των μαθητών και το αυξημένο κόστος μετακίνησης.

Πάντως ας γίνει προσπάθεια να γίνει καλύτερη χωροταξική κατανομή σε όλα τα σχολεία...
Έχει διαβαστεί 362 φορές

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 35 °C
Άνεμος ΑΝΑ 2-3 μποφόρ

Πέμπτη, 30 Ιουνίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 23 ως 36 °C
Άνεμος Α 2-3 μποφόρ

Παρασκευή, 01 Ιουλίου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 23 ως 35 °C
Άνεμος ΑΝΑ 2-4 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 917 επισκέπτες και 1 μέλος.