Παρασκευή, 30 Ιούλ, 2021

  • Αθλητικά διδάγματα...
  • Παράταση έως 30 Σεπτεμβρίου για συντάξεις αναπηρίας και προνοιακά επιδόματα
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 30/7
  • Επίσκεψη Αγγέλου Τόλκα στον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου
  • «Βράζει» η χώρα από τις υψηλές θερμοκρασίες, αλλά η κυβέρνηση αναλώνεται σε συστάσεις «αυτοπροστασίας»
  • Διενέργεια έκτακτων ψεκασμών για την καταπολέμηση κουνουπιών στις αγροτικές περιοχές ρυζοκαλλιεργειών του κάμπου Θεσσαλονίκης και Ημαθίας
Αθλητικά διδάγματα...1 Παράταση έως 30 Σεπτεμβρίου για συντάξεις αναπηρίας και προνοιακά επιδόματα2 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 30/73 Επίσκεψη Αγγέλου Τόλκα στον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου4 «Βράζει» η χώρα από τις υψηλές θερμοκρασίες, αλλά η κυβέρνηση αναλώνεται σε συστάσεις «αυτοπροστασίας»5 Διενέργεια έκτακτων ψεκασμών για την καταπολέμηση κουνουπιών στις αγροτικές περιοχές ρυζοκαλλιεργειών του κάμπου Θεσσαλονίκης και Ημαθίας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Υπερμνημόνιο

Υπερμνημόνιο

«Χαράς ευαγγέλια» για την κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα σήμερα με την κύρωση της σύμβασης του Ταμείου Ανάκαμψης, του υπερμνημονίου δηλαδή που έρχεται να δέσει νέες «αλυσίδες» στα εργατικά - λαϊκά στρώματα.«Η χώρα μεταμορφώνεται» λέει η ΝΔ, «πρόκειται για ιστορική τομή στην ΕΕ» συμπληρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά για τα 32 δισεκατομμύρια ... Περισσότερα

«Πράσινο φως» για μαζικές απολύσεις ως το τέλος του χρόνου

από Η Άλλη Άποψη
«Πράσινο φως» για μαζικές απολύσεις ως το τέλος του χρόνου
Σε κερκόπορτα για μαζικές απολύσεις εργατοτεχνιτών μέχρι το τέλος του χρόνου μετατρέπει τη διάταξη για εξομοίωση της αποζημίωσης απόλυσης με αυτή των υπαλλήλων η κυβέρνηση μέσα από σχετική τροπολογία που πρόσθεσε στα μουλωχτά λίγο πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου.


Συγκεκριμένα, με διάταξη που μπήκε στις μεταβατικές διατάξεις η κυβέρνηση ορίζει ότι η εξομοίωση της αποζημίωσης απόλυσης των εργατοτεχνιτών δεν θα ισχύσει άμεσα με την ψήφιση του νόμου, αλλά μετά από 6,5 μήνες και συγκεκριμένα από την 1.1.2022! Ενδεικτικό της μεθόδευσης σε βάρος των εργατοτεχνιτών και υπέρ της εργοδοσίας είναι το ότι ενώ υπάρχει ξεχωριστό άρθρο (64) για το ζήτημα της αποζημίωσης των εργατοτεχνιτών, ο χρόνος έναρξης της νέας πρόβλεψης δεν μπήκε στο ίδιο άρθρο του νομοσχεδίου αλλά στο άρθρο 80 (!)

Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση δίνει απλόχερα χρόνο στους εργοδότες, μέχρι το τέλος του χρόνου, να απαλλαγούν από τους εργατοτεχνίτες - ειδικά αυτούς που έχουν πολλά χρόνια εργασίας στον ίδιο εργοδότη - καταβάλλοντας τη γλίσχρα αποζημίωση που προβλέπει το ισχύον καθεστώς και που συνιστά κραυγαλέα διάκριση σε βάρος τους.

Αντί λοιπόν να προχωρήσει σε άμεση εφαρμογή της νέας διάταξης, την οποία μάλιστα παρουσίαζε ως ένα από τα «θετικά μέτρα» του νομοσχεδίου, «ανάβει πράσινο φως» στην εργοδοσία για πογκρόμ απολύσεων και την απαλλαγή της από εργαζόμενους με πολύχρονη υπηρεσία, έναντι «πινακίου φακής». Πρόκειται για συνειδητό έγκλημα κατά χιλιάδων εργαζομένων, που ικανοποιεί τις απαιτήσεις του ΣΕΒ και της εργοδοσίας και βάζει τους εργατοτεχνίτες στο μάτι του κυκλώνα.

Επιβεβαιώνεται και μ' αυτόν τον τρόπο ότι τίποτα θετικό δεν υπάρχει στο νόμο, άρθρα του οποίου ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και άλλοι. Στο επίμαχο άρθρο μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε «παρών»!


ΠΗΓΗ: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Έχει διαβαστεί 216 φορές
Τι γίνεται στη Βέροια;
Προηγούμενο άρθρο
Τι γίνεται στη Βέροια;
Δεν τους βγήκε
Επόμενο άρθρο
Δεν τους βγήκε

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 39 °C
Άνεμος ΝΔ 3-4 μποφόρ

Παρασκευή, 30 Ιουλίου

Ζέστη
Ζέστη
Θερμοκρασία 27 ως 41 °C
Άνεμος ΝΔ 2-4 μποφόρ

Σάββατο, 31 Ιουλίου

Ζέστη
Ζέστη
Θερμοκρασία 26 ως 38 °C
Άνεμος Α 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 986 επισκέπτες και 0 μέλη.