Τετάρτη, 21 Φεβ, 2024

  • Ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας "Μαρίνος Αντύπας"
  • Ουραγός...
  • Η ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
  • Σε εξέλιξη το έργο «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας στον Δήμο Βέροιας»
  • Υπόμνημα στον Δήμαρχο Βέροιας από τους ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων
  • Τάσος Μπαρτζώκας: 55.000 Ευρώ για τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας!
Ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας "Μαρίνος Αντύπας"1 Ουραγός...2 Η ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ3 Σε εξέλιξη το έργο «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας στον Δήμο Βέροιας»4 Υπόμνημα στον Δήμαρχο Βέροιας από τους ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων5 Τάσος Μπαρτζώκας: 55.000 Ευρώ για τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Νυστέρι στην τσέπη του λαού

Πατώντας πάνω στην αθλιότητα που η πολιτική της - και όλων των προηγούμενων - προκαλεί και στην Υγεία, η κυβέρνηση έχει το θράσος να παρουσιάζει ως ...ανακούφιση και διέξοδο για τους ασθενείς την καθιέρωση των επί πληρωμή απογευματινών χειρουργείων.Απογειώνοντας μάλιστα την αθλιότητα, ανακοίνωσε και τιμοκατάλογο για τη συμμετοχή των ασ... Περισσότερα

Πρόκληση οι «φιέστες» του δημάρχου Θεσσαλονίκης με τα κρουαζιερόπλοια

από Η Άλλη Άποψη
Πρόκληση οι «φιέστες» του δημάρχου Θεσσαλονίκης με τα κρουαζιερόπλοια

«Τέτοιες "cringy" φιέστες με τον δήμαρχο να φτάνει να μοιράζει κουλούρια σε τουρίστες, ένα πράγμα αποδεικνύουν: Η δημοτική αρχή της πόλης είναι πολύ μακριά και εκτός τόπου και χρόνου από τις πραγματικές ανάγκες και προβλήματα του λαού της Θεσσαλονίκης» αναφέρει σε δήλωσή του ο Βασίλης Τομπουλίδης, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και υποψήφιος βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης με το ΚΚΕ, σχετικά με την «υποδοχή» που επιφύλαξε σε δύο κρουαζιερόπλοια ο δήμαρχος της πόλης, Κ. Ζέρβας. 

Όπως σημειώνει ο Β. Τομπουλίδης, εδώ και χρόνια από τη μια ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και οι παρατάξεις τους αγωνιούν για την ενίσχυση του τουρισμού πολυτελείας, τη λειτουργία της πόλης προς το συμφέρον των κερδών, των μεγάλων tour operators και των ξενοδοχειακών ομίλων και «από την άλλη οι εργαζόμενοι και οι επαγγελματίες της πόλης μας συνεχίζουν να βιώνουν μια βαρβαρότητα στην καθημερινότητά τους με ευθύνη και της δημοτικής αρχής και των κυβερνήσεων σε αγαστή συνεργασία για την υλοποίηση της κοινής αντιλαϊκής πολιτικής τους».

«Οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες του δήμου ακόμα και του κέντρου της πόλης δεν βλέπουν το εισόδημά τους να αυξάνεται από τους χιλιάδες τουρίστες των κρουαζιερόπλοιων που κατευθύνονται κυρίως σε συγκεκριμένες αγορές και πολυκαταστήματα» υπογραμμίζει και προσθέτει ότι «αντίθετα συνεχίζουν να γονατίζουν από την αύξηση των άμεσων και έμμεσων φόρων, την εκτίναξη του κόστους λειτουργίας (ενοίκια, Ενέργεια κ.ά.), τη μείωση της κατανάλωσης από την πλειοψηφία των πολιτών».

Επισημαίνει ακόμα ότι ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή την ώρα που βρίσκουν χρόνο για να μοιράζουν κουλούρια, δεν βρίσκουν ούτε ένα λεπτό να αφιερώσουν για τα συνεχή εργατικά ατυχήματα στην καθαριότητα, λόγω της εντατικοποίησης της εργασίας και των ελλείψεων σε προσωπικό, «δεν βρίσκουν ούτε ένα ευρώ για τα Μέσα Ατομικής Προστασίας στους εργαζόμενους του δήμου στην καθαριότητα για να μη σακατεύονται. Δεν θεωρούν σημαντικό να βρεθούν μαζί με τον λαό εκεί που χάνονται λαϊκές κατοικίες από πλειστηριασμούς».

Καταλήγοντας αναφέρει πως «ο λαός της Θεσσαλονίκης μόνο ως πρόκληση εκλαμβάνει αυτές τις κακοφτιαγμένες φιέστες. Απαιτεί και μπορεί να διεκδικήσει οργανωμένα, συλλογικά μαζί με την αύξηση και την προστασία των εισοδημάτων του και της περιουσίας του, να ζει και σε μια πιο ανθρώπινη πόλη που θα μπορεί να ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες του σε μόρφωση, Υγεία, Αθλητισμό, Πολιτισμό και αναψυχή. Μονόδρομος σε αυτήν την κατεύθυνση είναι η ισχυροποίηση του ΚΚΕ στις 25 Ιούνη και της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Οκτώβρη».


Έχει διαβαστεί 285 φορές
Περί "Πλεύσης"
Προηγούμενο άρθρο
Περί "Πλεύσης"

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 196 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)