Σάββατο, 03 Ιούν, 2023

  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ: Με δυνατό ΚΚΕ και δυνατό λαϊκό κίνημα καμία κυβέρνηση δεν είναι «παντοδύναμη»
  • Τράπεζα Θεμάτων: Η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδος αμφισβητεί τους ισχυρισμούς για κυβερνοεπίθεση
  • Οι ένοχοι
  • Η «σταθερότητα» που υπόσχεται η ΝΔ (και) στους αγρότες, είναι ζωή με ψίχουλα
  • ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ
  • Μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας με τους δασκάλους τους επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΒέροιας
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ: Με δυνατό ΚΚΕ και δυνατό λαϊκό κίνημα καμία κυβέρνηση δεν είναι «παντοδύναμη»1 Τράπεζα Θεμάτων: Η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδος αμφισβητεί τους ισχυρισμούς για κυβερνοεπίθεση2 Οι ένοχοι3 Η «σταθερότητα» που υπόσχεται η ΝΔ (και) στους αγρότες, είναι ζωή με ψίχουλα4 ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ5 Μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας με τους δασκάλους τους επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΒέροιας 6

Το Σχόλιο της Ημέρας

"Γαλάζιες" αποκαλύψεις για την οικονομία...

Οταν η "γαλάζια" εφημερίδα αποκαλύπτει τα πραγματικά νούμερα της οικονομίας... Περισσότερα

Προοδευτικός...Μεσαίωνας

από Η Άλλη Άποψη
Προοδευτικός...Μεσαίωνας

«Η έλλειψη εργατών γης κοστίζει πανάκριβα στην παραγωγική διαδικασία. Σύμφωνα μάλιστα με τους νόμους της αγοράς, η υψηλή ζήτηση αυτού του εργατικού δυναμικού και η μειωμένη προσφορά οδηγούν κατ' ανάγκη σε αύξηση του κόστους απασχόλησής τους». Αυτά έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για τη συμφωνία κυβέρνησης - Αιγύπτου, ανησυχώντας για το αυξανόμενο εργασιακό «κόστος» στον αγροτοδιατροφικό τομέα, που αφορά βέβαια μεγάλες εκμεταλλεύσεις και επιχειρήσεις με πολύ προσωπικό. Η συμφωνία προβλέπει πάμφθηνο εργατικό δυναμικό χωρίς δικαιώματα, με όρους που θυμίζουν πραγματικό μεσαίωνα και μεταξύ άλλων κάνουν τους μετανάστες εργάτες γης έρμαιο των δουλεμπορικών κυκλωμάτων. Κάθε άλλο παρά «έτυχε» λοιπόν η τοποθέτηση Τσίπρα πριν από μερικούς μήνες στη ΔΕΘ, που έθετε το δίλημμα «απέλαση ή στυγνή εκμετάλλευση» για τους χιλιάδες ξεριζωμένους. Τους προειδοποιούσε μάλιστα επί λέξει ότι «εάν έρθετε εδώ θα ξέρετε ότι έχετε δύο επιλογές: ή να γυρίσετε πίσω ή να ενταχθείτε με τους όρους που το ελληνικό κράτος προβλέπει να ενταχθείτε. Που σημαίνει να μπείτε σε μία παραγωγική διαδικασία, που σημαίνει η ερειπωμένη ύπαιθρος να αποκτήσει εργάτες γης, που σημαίνει ότι δεν θα κάθεστε για να σας δίνουμε επιδόματα».

Βεβαίως, όλες αυτές οι τοποθετήσεις δεν έπεσαν από τον ουρανό. Εχουν ως «μπούσουλα» την πολιτική της ΕΕ και των άλλων ιμπεριαλιστικών οργανισμών στο Μεταναστευτικό, που γίνεται ολοένα και πιο αντιδραστική, στη σκιά της «κανονικότητας» των πολέμων και των οικονομικών κρίσεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι την ίδια μέρα που η κυβέρνηση έφερνε στη Βουλή τη δουλεμπορική συμφωνία με την Αίγυπτο, ο πρωθυπουργός εγκαινίαζε κέντρο του ΟΟΣΑ στην Κρήτη για να μελετήσει τη «δυναμική της μετανάστευσης», αφού «τα δεδομένα του Οργανισμού δείχνουν ότι οι μετανάστες συνεισφέρουν περισσότερο στους φόρους και στις κοινωνικές εισφορές από ό,τι λαμβάνουν σε ατομικά επιδόματα». Ολα αυτά στη λογική του «κόστους - οφέλους», με θύματα πάντα τους εργαζόμενους, Ελληνες και ξένους. Απέναντι στέκεται μόνο το ΚΚΕ, που πρωτοστατεί στον αγώνα ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στην εμπλοκή, απέναντι στην απάνθρωπη πολιτική της ΕΕ και όλων διαδοχικά των κυβερνήσεων που την υλοποιούν. Εκεί έχουν συμφέρον να ακουμπήσουν οι μετανάστες, στον κοινό αγώνα με τους Ελληνες εργάτες.

Έχει διαβαστεί 429 φορές

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 23 °C
Άνεμος ΝΑ 2-3 μποφόρ

Σάββατο, 03 Ιουνίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 16 ως 26 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-3 μποφόρ

Κυριακή, 04 Ιουνίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 14 ως 24 °C
Άνεμος Α 2-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 302 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)