Παρασκευή, 01 Δεκ, 2023

  • Το Τσίρκο στη Βιβλιοθήκη
  • Στη Βέροια ο Κώστας Σκανδαλίδης
  • "Αυτόλυκος ο κλέφτης" παρουσίαση βιβλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας
  • Ανακοίνωση ΠΟΕ/ΔΕΥΑ για το κλείσιμο των ΔΕΥΑ
  • Εξαιρέθηκε από τις συγχωνεύσεις των νομικών προσώπων η ΚΕΠΑ Βέροιας
  • Εκλογές στην Πανελλήνια Ενωση Φιλολόγων
Το Τσίρκο στη Βιβλιοθήκη1 Στη Βέροια ο Κώστας Σκανδαλίδης2 "Αυτόλυκος ο κλέφτης" παρουσίαση βιβλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας3 Ανακοίνωση ΠΟΕ/ΔΕΥΑ για το κλείσιμο των ΔΕΥΑ4 Εξαιρέθηκε από τις συγχωνεύσεις των νομικών προσώπων η ΚΕΠΑ Βέροιας5 Εκλογές στην Πανελλήνια Ενωση Φιλολόγων6

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΗ ΨΗΦΟΣ: «Απογειώνεται» η ένταση των πιέσεων και των εκβιασμών, η αλλοίωση των εκλογικών αποτελεσμάτων

Την «απογείωση» της προσπάθειας αλλοίωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων, με διαδικασίες που ανοίγουν δρόμο στην παραβίαση της μυστικότητας της ψήφου και ένταση των πιέσεων και των εκβιασμών στους ψηφοφόρους από κάθε είδους μηχανισμούς, σφράγισε χτες η κυβέρνηση, ανακοινώνοντας την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου, σε πρώτη φάση για τις ευ... Περισσότερα

Πρωτογενές πλεόνασμα 711 εκατ. ευρώ στο πεντάμηνο από την αφαίμαξη του λαού

από Η Άλλη Άποψη
Πρωτογενές πλεόνασμα 711 εκατ. ευρώ στο πεντάμηνο από την αφαίμαξη του λαού

Στα 711 εκατ. ευρώ ή στο 0,4% του ΑΕΠ διαμορφώθηκε το πρωτογενές πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού στο πρώτο πεντάμηνο του 2014, έναντι πρωτογενούς ελλείμματος 970 εκατ. ευρώ ή 0,5% του ΑΕΠ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, από τα στοιχεία προκύπτει υπέρβαση κατά 500 εκατ. ευρώ έναντι του υψηλότερου, επικαιροποιημένου, στόχου.

Το έλλειμμα του Κρατικού Προϋπολογισμού διαμορφώθηκε την περίοδο Γενάρη - Μάη 2014 στα 2 δισ. ευρώ ή στο 1,1% του ΑΕΠ, έναντι ελλείμματος 3,8 δισ. ευρώ ή 2,1% του ΑΕΠ την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Με βάση αυτά τα στοιχεία προκύπτει υπέρβαση κατά 570 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου.

Τα καθαρά έσοδα του Κρατικού Προϋπολογισμού ανήλθαν στα 19,6 δισ. ευρώ και είναι 440 εκατ. ευρώ υψηλότερα από πέρσι και οριακά υψηλότερα από τους στόχους, ενδεικτικό της αφαίμαξης που έχουν υποστεί τα λαϊκά στρώματα.

Τα έσοδα προ επιστροφών φόρων ανήλθαν στα 18,6 δισ. ευρώ, 710 εκατ. ευρώ υψηλότερα από πέρσι και 150 εκατ. ευρώ υψηλότερα από τους στόχους. Μάλιστα, το Μάη τα φορολογικά έσοδα ήταν 300 εκατ. ευρώ υψηλότερα από τον αντίστοιχο περσινό μήνα και 285 εκατ. ευρώ υψηλότερα από το στόχο που είχε τεθεί.

Οι πρωτογενείς δαπάνες είναι μειωμένες, τόσο έναντι του επικαιροποιημένου στόχου όσο και έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου, γεγονός που δείχνει το σφαγιασμό κάθε δαπάνης που σχετίζεται με τις λαϊκές ανάγκες. Συγκεκριμένα, διαμορφώθηκαν στα 16,6 δισ. ευρώ, 1,5 δισ. ευρώ χαμηλότερα από την αντίστοιχη περσινή περίοδο και 460 εκατ. ευρώ χαμηλότερα από το στόχο.

Έχει διαβαστεί 422 φορές

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 245 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)