Τρίτη, 05 Δεκ, 2023

 • ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ!...
 • Η ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΑ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ
 • «Πράσινα άλογα» η έγνοια τους για το περιβάλλον και το κλίμα
 • ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΑΝΤΑ ΚΟΙΤΟΥΝ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ. ΕΜΕΙΣ?
 • Κούνια που τους κούναγε
 • Πάνω από 6 στους 10 αυτοαπασχολούμενους θα πληρώσουν παραπάνω φόρο!
ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ!...1 Η ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΑ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ2 «Πράσινα άλογα» η έγνοια τους για το περιβάλλον και το κλίμα3 ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΑΝΤΑ ΚΟΙΤΟΥΝ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ. ΕΜΕΙΣ?4 Κούνια που τους κούναγε5 Πάνω από 6 στους 10 αυτοαπασχολούμενους θα πληρώσουν παραπάνω φόρο!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Κυβέρνηση και προμηθευτές λένε στους καταναλωτές «Διαλέξτε πώς θα χάσετε... »

Στην τελική ευθεία έχει μπει το νέο σύστημα χρεώσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα που θα ισχύσει από την 1η Γενάρη και θα προκαλέσει ένα νέο ...ηλεκτροσόκ σε εκατομμύρια λαϊκά νοικοκυριά.Από 1.1.2024, λοιπόν, αλλάζει ο τρόπος τιμολόγησης και όχι μόνο δεν θα περιλαμβάνει καμία απολύτως μείωση, αλλά επανέρχεται η ρήτρα αναπροσαρμογής στους λ... Περισσότερα

ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ: Η λύση των προβλημάτων τους δεν βρίσκεται στις συσκέψεις αλλά στην οργάνωση των αγώνων τους!

από Η Άλλη Άποψη
ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ: Η λύση των προβλημάτων τους δεν βρίσκεται στις συσκέψεις αλλά στην οργάνωση των αγώνων τους!

Σύμφωνα με σχετικό Δελτίο Τύπου ο Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών Βέροιας, εκφράζοντας την ανησυχία του για τη φετινή πορεία της παραγωγής ροδάκινων ζητά με επιστολή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Καρασμάνη ο Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών Βέροιας, ευρεία σύσκεψη. Στην επιστολή αναφέρουν τα εξής: «Κύριε Υπουργέ.Οι ροδακινοπαραγωγικές  κοινωνίες της Ημαθίας και της Πέλλας βρίσκονται σε απόγνωση. Η φετινή περίοδος εξελίσσεται «δραματικά» σε ό,τι αφορά τις τιμές του επιτραπέζιου ροδάκινου και κανείς μας ακόμη δεν γνωρίζει τι θα συμβεί με τις τιμές του συμπύρηνου (βιομηχανικού). Αν προσθέσουμε και το γεγονός ότι  προερχόμαστε από μια επίσης δύσκολη χρονιά, τη χρονιά του 2013, με εκτεταμένες ζημίες (χαλάζι, ακαρπίες), τεράστιες δυσκολίες στη χρηματοδότηση, με εκτίναξη του κόστους παραγωγής και οδεύουμε σε μια περίοδο ακόμη πιο δύσκολη με αυξημένες φορολογικές υποχρεώσεις και  εισφορές, τότε η κατάσταση διαγράφεται εκρηκτική.Για όλους αυτούς τους λόγους παρακαλούμε  άμεσα να συγκληθεί ευρεία σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς καθώς και τους εκπροσώπους των αγροτικών συνδικαλιστικών οργανώσεων  της περιοχής ώστε να τεθούν άμεσα τα ζητήματα και να ληφθούν «τώρα» οι αποφάσεις που θα βγάλουν τον αγροτικό ροδακινοπαραγωγικό  κόσμο της περιοχής από τα αδιέξοδα.»

Επίσης όπως πληροφορούμαστε συγκαλείται έκτακτη σύσκεψη το πρωί του προσεχούς Σαββάτου στις 11, στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καραπαναγιωτίδη, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων. Παράλληλα, ο κ. Καραπαναγιωτίδης θα επισκεφθεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ώστε να εξεταστεί η δυνατότητα λήψης μέτρων από την πλευρά της πολιτείας.

Χρόνια τώρα η ιστορία με τις συσκέψεις επαναλαμβάνεται. Η πολύχρονη εμπειρία, μας έχει αποδείξει ότι αυτές λειτουργούν «εκτονωτικά», περισσεύουν οι «υποσχέσεις», χάνεται πολύτιμος χρόνος και κυρίως δεν λύνονται τα προβλήματα. Η κυβέρνηση, όπως και οι παλιότερες δεν «καταλαβαίνουν από λόγια». Εάν οι αγρότες δεν αγωνιστούν, βγάζοντας τα τρακτέρ τους στους δρόμους (αλλά και με όποια άλλη αγωνιστική μορφή επιλέξουν)  δεν πρόκειται να βρουν το δίκιο τους!

Έχει διαβαστεί 561 φορές

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 335 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)