Παρασκευή, 08 Δεκ, 2023

  • Χρήστος Τουμανίδης, ποιητής: « Η Ποίηση είναι τρόπος ζωής»
  • Εμμονή της κυβέρνησης στα ιδιωτικά πανεπιστήμια προς όφελος των εμπόρων της γνώσης
  • Συντεταγμένη αποχώρηση 57 μελών του ΣΥΡΙΖΑ στην Ημαθία
  • Ρέντη: Αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά σε επεισόδια στο κλειστό «Μ. Μερκούρη»
  • Ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο
  • Νεκρός από ισραηλινό βομβαρδισμό στη Γάζα ο παλαιστίνιος ποιητής Ρεφαάτ Αλαρίρ
Χρήστος Τουμανίδης, ποιητής: « Η Ποίηση είναι τρόπος ζωής»1 Εμμονή της κυβέρνησης στα ιδιωτικά πανεπιστήμια προς όφελος των εμπόρων της γνώσης2 Συντεταγμένη αποχώρηση 57 μελών του ΣΥΡΙΖΑ στην Ημαθία3 Ρέντη: Αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά σε επεισόδια στο κλειστό «Μ. Μερκούρη»4 Ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο5 Νεκρός από ισραηλινό βομβαρδισμό στη Γάζα ο παλαιστίνιος ποιητής Ρεφαάτ Αλαρίρ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Καφενειακές αναλύσεις...

Της άφιξης Ερντογάν προηγήθηκαν διάφορες ...καφενειακές αναλύσεις στα κανάλια και στα ραδιόφωνα για το τι σηματοδοτεί το «καλό κλίμα» που οι «έγκριτοι» σχολιαστές διέβλεπαν ότι θα ακολουθήσει. Οι μεν έλεγαν ότι ο Τούρκος Πρόεδρος έρχεται περίπου ...ταπεινωμένος στην Ελλάδα, σε μια «δύσκολη περίοδο» για τη χώρα του, εξαιτίας των διεθνών... Περισσότερα

Σαφάρι...

από Η Άλλη Άποψη
Σαφάρι...

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει ο κάμπος από το νερό της πλημμύρας και οι ασφαλιστικές εταιρείες άρχισαν ήδη το σαφάρι για να μαζέψουν πελατεία, διαφημίζοντας «ελκυστικά» πακέτα για προστασία έναντι «ακραίων καιρικών φαινομένων». «Προστάτεψε το σπίτι σου», λέει το φυλλάδιο μίας απ' αυτές, που προσφέρει πακέτα ασφάλισης από «πλημμύρα, θύελλα, καταιγίδα», «χιόνι, χαλάζι, παγετό», «πυρκαγιά», «σεισμό» και άλλους ...λοιμούς και καταποντισμούς που μπορεί να συμβούν ανά πάσα στιγμή. Ενημερώνει μάλιστα τους υποψήφιους πελάτες για τη ρύθμιση - δωράκι που έκανε η κυβέρνηση στις ασφαλιστικές εταιρείες, προσφέροντας έκπτωση «έως και 10%» στον ΕΝΦΙΑ σε όποιον ασφαλίσει το σπίτι του.

Το κράτος προμοτάρει την ιδιωτική ασφάλιση και αναθερμαίνει την αγορά με φορολογικά και άλλα «τυράκια», ενώ ταυτόχρονα αποποιείται κάθε ευθύνη για την προστασία της περιουσίας του λαού, πετώντας και εδώ το μπαλάκι στο «ο σώζων εαυτόν σωθήτω». Αντί για ουσιαστική προστασία, τα λαϊκά στρώματα παίρνουν ένα ...voucher για να ασφαλίσουν με έκπτωση το σπίτι τους και οι ασφαλιστικές εταιρείες τρίβουν τα χέρια τους, αφού ο συγκεκριμένος κλάδος ασφάλισης είναι παρθένος στην Ελλάδα, με προοπτικές μεγάλης κερδοφορίας. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι μόλις το 17% των σπιτιών είναι ασφαλισμένα, και αυτά κυρίως λόγω της συμβατικής υποχρέωσης των ιδιοκτητών που έχουν στεγαστικό δάνειο. Ούτε καρφάκι δεν τους καίγεται λοιπόν για τον λαό που υποφέρει με κάθε νεροποντή.

Αντίθετα, κράτος και ασφαλιστικά μεγαθήρια αντιμετωπίζουν την καταστροφή σαν ευκαιρία για περισσότερα κέρδη και λιγότερη κρατική ευθύνη στην προστασία και αποκατάσταση των ζημιών από φυσικές καταστροφές.

Έχει διαβαστεί 276 φορές
Στέρεες θέσεις
Προηγούμενο άρθρο
Στέρεες θέσεις
Νέοι ηγέτες…
Επόμενο άρθρο
Νέοι ηγέτες…

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 237 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)