Παρασκευή, 07 Οκτ, 2022

  • Στην Αθήνα η Αλέιδα Γκεβάρα κόρη του κομμουνιστή επαναστάτη Τσε
  • Περί "Νόμπελ Ειρήνης"...
  • ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΩΡΓΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ: Τρίτη 11/10 στις 10.00 το πρωί,  συλλαλητήριο με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα  στον κόμβο της Κουλούρας
  • Πληρωμένη απάντηση του «Οδηγητή» στον αντικομμουνιστή ...ακάλεστο
  • ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19/10 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΤΑΣΟΥ.
  • ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ: Αθλιότητα από τον Κ. Πλεύρη που χαιρέτισε ναζιστικά μπροστά στην Μάγδα Φύσσα !
Στην Αθήνα η Αλέιδα Γκεβάρα κόρη του κομμουνιστή επαναστάτη Τσε1 Περί "Νόμπελ Ειρήνης"...2 ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΩΡΓΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ: Τρίτη 11/10 στις 10.00 το πρωί,  συλλαλητήριο με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα  στον κόμβο της Κουλούρας 3 Πληρωμένη απάντηση του «Οδηγητή» στον αντικομμουνιστή ...ακάλεστο4 ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19/10 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΤΑΣΟΥ.5 ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ: Αθλιότητα από τον Κ. Πλεύρη που χαιρέτισε ναζιστικά μπροστά στην Μάγδα Φύσσα !6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Φαρσοκωμωδία...

Φαρσοκωμωδία...

Μια φαρσοκωμωδία έστησαν προχτές ο υπουργός Ανάπτυξης και οι μεγαλοσουπερμαρκετάδες, που είδαν τους τζίρους τους να εκτοξεύονται τα προηγούμενα χρόνια, ειδικά την περίοδο έξαρσης του κορονοϊού. Σύμφωνα με το υπουργείο, στόχος της συνάντησης ήταν να διαμορφωθεί ένα «καλάθι της νοικοκυράς» με 50 διαφορετικά προϊόντα, όπου οι μεγαλοεπιχει... Περισσότερα

Σε άλλη «πίστα»

από Η Άλλη Άποψη
Σε άλλη «πίστα»

Τριπλασιασμό των νεκρών από την πανδημία σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι καταγράφουν τα στοιχεία του ΕΟΔΥ.

Αν και εξαιτίας της ανύπαρκτης επιδημιολογικής επιτήρησης δεν υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα, όλα τα στοιχεία επιβεβαιώνουν τη νέα έξαρση του κορονοϊού, που σε συνδυασμό με την έλλειψη ουσιαστικής προστασίας και τα «γονατισμένα» νοσοκομεία εκθέτει την υγεία του λαού σε νέες απειλές.

Είναι φανερό από τις τελευταίες παρεμβάσεις του υπουργείου Υγείας ότι η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση έχει περάσει σε άλλη, ακόμα πιο επικίνδυνη «πίστα».

Αφού εξαφάνισε πρώτα τον ιό στις αρχές του καλοκαιριού, με το βλέμμα στραμμένο στα κέρδη του Τουρισμού, τώρα προσπαθεί να «κουκουλώσει» τις εγκληματικές συνέπειες της μεγάλης διασποράς, την ώρα που οι θάνατοι ξεπερνούν τους 50 σε καθημερινή βάση!

Γι' αυτό προανήγγειλε αλλαγές και στο «μοντέλο» προσδιορισμού των θανάτων από COVID. Οχι από επιστημονική ανάγκη να γίνουν ακριβέστερα τα κριτήρια μελέτης και καταγραφής των συνεπειών του ιού - άρα να προσαρμοστούν καλύτερα και τα αναγκαία μέτρα προστασίας - αλλά για να «μαγειρεύει» ευκολότερα τα στατιστικά της πανδημίας.

Επιβεβαιώνεται ξανά ότι τα όποια επιστημονικά δεδομένα και κριτήρια υποτάσσονται στην πολιτική διαχείρισης της πανδημίας με όρους «κόστους - οφέλους», σε βάρος του λαού.

Η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας συνεχίζουν να παρουσιάζουν «μαγική εικόνα» και σε ό,τι αφορά την άθλια κατάσταση στο δημόσιο σύστημα Υγείας, με ευθύνη και της σημερινής και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Οι 8.000 εισαγωγές του τελευταίου μήνα δίνουν τη «χαριστική βολή» σε ένα σύστημα που αγκομαχάει να τα βγάλει πέρα, έχει τεράστιες και χρόνιες ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό, ενώ τα 2,5 τελευταία χρόνια λειτουργεί σταθερά ως «μίας νόσου».

Ολα αυτά δικαιώνουν το επείγον αίτημα σωματείων και υγειονομικών να ενισχυθούν τα νοσοκομεία και οι άλλες μονάδες Υγείας με μέσα και προσωπικό, για να αντιμετωπιστούν οι συσσωρευμένες ανάγκες. Το αίτημά τους όμως απορρίπτεται αδιάλλακτα από την κυβέρνηση όσον καιρό διαρκεί η πανδημία.

Ενόψει του δύσκολου Σεπτέμβρη, ο κρατικός μηχανισμός ξεκόβει κάθε συζήτηση για μέτρα προστασίας. Ολα φορτώνονται ξανά στην ατομική ευθύνη, στην αυτοπροστασία, στην αυτοδιάγνωση.

Ακόμα και στον ευαίσθητο χώρο της Εκπαίδευσης, η προετοιμασία για το άνοιγμα των σχολείων προκαλεί ανησυχία σε γονείς και εκπαιδευτικούς, βλέποντας ακόμα και τα στοιχειώδη μέτρα καθαριότητας να υποχωρούν, στο όνομα της μείωσης του «κόστους» για το κράτος, με την απασχόληση λιγότερων καθαριστριών.

Για να μη μιλήσουμε για τους υπόλοιπους κρίκους διασποράς, όπως οι μεγάλοι χώροι δουλειάς και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπου προετοιμάζεται η επιστροφή στην «κανονικότητα» του συνωστισμού, χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας.

Η καραντίνα από την εργασία σε περίπτωση νόσησης έχει ήδη μειωθεί στο ελάχιστο, προσεγγίζοντας το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών κρατών, που την έχουν σχεδόν καταργήσει, για να μην επηρεάζεται η οικονομία από τα σκαμπανεβάσματα του κορονοϊού και τις απουσίες των εργαζομένων.

Καλώντας τον λαό «να μάθει να συμβιώνει με τον ιό», το κράτος τον εκβιάζει «να μάθει να ζει» με την ατομική ευθύνη, το ρημαγμένο σύστημα Υγείας, την πολιτική του «κόστους - οφέλους», την «κανονικότητα» των ελλείψεων και των ράντζων στα νοσοκομεία, τους θανάτους από τον κορονοϊό ή από τις συνέπειες του συστήματος «μίας νόσου».

Τον καλεί να αποδεχτεί την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της Υγείας, που υπηρέτησαν με την ίδια συνέπεια όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, ενώ τώρα μάταια προσπαθούν να διαφοροποιηθούν από τη ΝΔ στα «σημεία» της ίδια αντιλαϊκής στρατηγικής.

Θέλουν να πείσουν τον λαό ότι δεν μπορεί να γίνει αλλιώς, ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος γι' αυτόν και τις ανάγκες του. Δεν υπάρχει όμως μεγαλύτερο ψέμα. Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα μπορούν να απολαμβάνουν υψηλού επιπέδου και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, με έμφαση στην πρόληψη.

Προϋπόθεση γι' αυτό είναι να δυναμώσει ο αγώνας για ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, με προσλήψεις και κρατική χρηματοδότηση στο ύψος των πραγματικών αναγκών.


Έχει διαβαστεί 373 φορές
Υποσημειώσεις...
Προηγούμενο άρθρο
Υποσημειώσεις...
Πολυδαίδαλο δίκτυο
Επόμενο άρθρο
Πολυδαίδαλο δίκτυο

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 12 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Σάββατο, 08 Οκτωβρίου

Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 12 ως 23 °C
Άνεμος ΑΝΑ 2-3 μποφόρ

Κυριακή, 09 Οκτωβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 13 ως 24 °C
Άνεμος ΒΒΑ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 308 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)